Γιατί ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παρακαλάει να παίξει σήμερα ο Τεόντοσιτς
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Γιατί ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παρακαλάει να παίξει σήμερα ο Τεόντοσιτς

Μιλώντας με τεκμήρια ο (ανέτοιμος σήμερα) Σέρβος γκαρντ είναι ο MVP του... Ολυμπιακού στα δύο από τα τρία παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Final Four. Στο τρίτο - πρώτο χρονικά - θα θυμάστε ότι ήταν ο μοιραίος.

«Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό είναι ότι πρέπει μέσα στο ίδιο ματς να τον νικήσεις παραπάνω από μία φορά», είχε πει αξέχαστα ο Πάμπλο Λάσο πριν από τη φετινή πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, ανάμεσα στη Ρεάλ και τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το εν λόγω απόσταγμα σοφίας – συμπέρασμα κυρίως του τραυματικού για τους Μαδριλένους τελικού του Λονδίνου θα μπορούσε να υπογράψει με τα δύο χέρια ως δικό του ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο μεγάλος αμφίβολος δηλαδή του σημερινού ημιτελικού. Ή για να ακριβολογούμε ο μεγάλος ανέτοιμος. Κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για ρωσική μπλόφα, η αλήθεια είναι όμως ότι ο Σέρβος σταρ όντως απέχει πολύ απ’ το 100%, έχοντας χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του προβλήματος στη φτέρνα.

Τα νέα ακούγονται μελωδικά στα αυτιά των οπαδών του Ολυμπιακού, αμφιβάλλουμε όμως αν ισχύει το ίδιο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του.

Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Δεν υπάρχει πλέι-μέικερ σαν και αυτόν σε όλη την Ευρώπη. Είναι ικανός να βρει την πιο απίθανη πάσα, να σκοράρει από το σπίτι του, να διαβάσει το παραμικρό κενό στην αντίπαλη άμυνα προτού καν αυτό δημιουργηθεί. Απέναντι στην πρώην ομάδα του όμως έχει ένα θέμα. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που κρίνουν τίτλο ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ικανός να κάνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Για όσους δεν το θυμάστε, στα δύο από τα τρία υπήρξε ο χειρότερος του γηπέδου! Και στο τρίτο ο μοιραίος της ΤΣΣΚΑ, μαζί με τον Ραμούνας Σισκάουσκας.

Γιατί ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παρακαλάει να παίξει σήμερα ο Τεόντοσιτς

Πριν από πέντε χρόνια στον τελικό της Πόλης ο Σέρβος κάνει μεγάλο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας 11 πόντους με τρία τρίποντα και γαρνιτούρα τρεις ασίστ. Είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το +19 της ΤΣΣΚΑ στο 28’, έκτοτε όμως από τους… πρωταγωνιστές της απίθανης ανατροπής. «Μαυρίζει» τη στατιστική του με λάθη και τραβηγμένες επιλογές, αστοχεί σε δίποντο 48’’ πριν από το τέλος και στα 19’’ στέλνει στο σίδερο 1/2 βολές. Ολοκληρώνει το ματς με 15 «ματωμένους» πόντους (1/4 διπ., 4/9 τρ.), 3 ασίστ και 5 λάθη.

Ένα χρόνο αργότερα στο Λονδίνο, ο Μίλος πρωτοστατεί στο ναυάγιο της ομάδας του Έτορε Μεσίνα, ο περίπατος του Ολυμπιακού με 69-52 φέρει φαρδιά-πλατιά τη δική του σφραγίδα. Σε 29:00 συμμετοχής ευστοχεί μόνο σε ένα από τα 9 σουτ εντός πεδιάς (0/4 διπ., 1/5 τρ.) και περιορίζεται στους 5 πόντους, με περισσότερα λάθη (2) από ασίστ (1).

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλύτερα για αυτόν στο Final four της Μαδρίτης προ διετίας. Θολωμένος ξανά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, καταλήγει και τότε με περισσότερα λάθη (6) από ασίστ (5) και σουτάρει με τρεμάμενα χέρια, σταματώντας στους 8 πόντους με 1/4 διπ., και 1/5 τρ.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Απολογισμός; Σε τρία νοκ-άουτ ματς απέναντι στον Ολυμπιακό ο Τεόντοσιτς μετράει 28 πόντους με 16,6% στα δίποντα (2/12), 31,5% στα τρίποντα (6/19), 9 ασίστ και 13 λάθη!

Το νόμισμα έχει δύο όψεις: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση αναφέρει η μία. Πιθανόν, ο Μάντζαρης, ο Σπανούλης (και αυτός έχει χρειαστεί να τον μαρκάρει στιγμές που η μπάλα «καίει») και οι εκάστοτε συμπαίκτες τους έχουν βρει τον τρόπο να επιβάβάλλονται ψυχολογικά στον Μίλος, είτε είναι ο Ιβκοβιτς στον πάγκο, είτε ο Μπαρτζώκας, είτε ο Σφαιρόπουλος. Από την άλλη θα υπέθετε κανείς ότι βάσει στατιστικής ο Σέρβος δεν γίνεται να παίξει και τέταρτη φορά τόσο άσχημα απέναντι στην ίδια ομάδα σε Final Four. Ειδικά αφότου απαλλάχθηκε από το βάρος να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης.

Όπως και να ‘χει, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι οι παίκτες και ο κόουτς του Ολυμπιακού προτιμούν να κρατήσει στον πάγκο σήμερα τον 30χρονο γκαρντ ο Δημήτρης Ιτούδης. Απεναντίας αν έπρεπε να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη, θα λέγαμε ότι θα τον ήθελαν απέναντί τους στο γήπεδο στα τελευταία καθοριστικά λεπτά. Συνηθισμένοι να του ετοιμάζουν «παγίδα», έχουν… βάσιμες υποψίες να πιστεύουν ότι θα πέσει μέσα και αυτή τη φορά.

Αφού δεν την απέφυγε τις τρεις προηγούμενες, θα το κάνει τώρα που ακόμα και η (αχίλλειος) πτέρνα του τον «καλεί» να εγκαταλείψει την ιδέα για απόπειρα εξιλέωσης απέναντι στη Νέμεσίς του;