Serkis
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσες να τον πεις Νίκο Χατζηβρέττα του σινεμά. Τον go to guy κάθε σκηνοθέτη επικής ταινίας. Έχει παίξει σε όλα τα Lord of The Rings και Hobbit. Σε ταινίες των Avengers. Στα Planet of the Apes. Στις Περιπέτειες του Τεν Τεν. Τώρα ο Andy Serkis ετοιμάζεται να κάνει τον Baloo στο Βιβλίο της Ζούγκλας το οποίο μάλιστα θα σκηνοθετήσει.

Κι ας είχε βγάλει πριν ένα χρόνο την ίδια ταινία ο Jon Favreau. Το πιο χαρακτηριστικό για εκείνον είναι ότι αποτελεί ένα τρόπον τινά μονοπώλιο στον ρόλο του για το σινεμά. Κάθε παραγωγός, κάθε σκηνοθέτης, κάθε υπεύθυνος κάστινγκ μιλάει πρώτα με εκείνο σε περίπτωση που η ταινία έχει ρόλο cgi. Ο Andy Serkis έχει γύρω στους 50 ρόλους στην καριέρα του κι όμως οι πιο γνωστοί του – και μπόλικοι τον αριθμό – είναι εκείνοι που δεν είδαμε ποτέ το πρόσωπο του και το σώμα του. Τα είδαμε ως προσομοίωση, προσέγγιση σε ένα cgi χαρακτήρα.

Ο Γκόλουμ. Ο πίθηκος Caesar στο Planet of the Apes. Ο Χάντοκ στον Τεν Τεν. Ο Κινγκ Κονγκ. Ο μονόκερος στον Μελανόκαρδο. Ο Andy Serkis είναι η καλύτερη φωνή στο σινεμά και ο τύπος που ξέρει καλύτερα απ΄όλους πως να κινηθεί και να αποτυπωθούν οι κινήσεις του στο κομπιούτερ για να χτιστεί ο ρόλος του.

Serkis

Το καμάρι του Ρούισλιπ της Αγγλίας, ήταν ένα από τα τρία παιδιά στην οικογένεια του. Η μαμά του βοηθούσε παιδιά με κινητικά προβλήματα και ο μπαμπάς του ήταν ιατρικός επισκέπτης. Οπότε ο ένας ταξίδευε και η άλλη αφιέρωνε πολύ χρόνο σε άλλα παιδιά. Ο Άντι και τ΄αδέρφια του δεν ζήλεψαν σχεδόν ποτέ. Αντιθέτως, εκείνος πήγαινε και παρακολουθούσε τη δουλειά της μαμάς του. Σε μικρή ηλικία εντυπωσιάστηκε από τις ιδιαιτερότητες των παιδιών και τότε του γεννήθηκε το μικρόβιο της κινησιολογίας και των εικαστικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Lancaster University, αποφάσισε ότι θέλει να ζωγραφίζει πόστερ. Δεν κράτησε πολύ. Η πρόταση για να συμμετέχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Gotcha, θεατρικό έργο στο τελευταίο έτος του πανεπιστημίου, του άνοιξε την όρεξη για την υποκριτική και το σινεμά.

Μέχρι το 2000 είχε sidekick ρόλους σε βρετανικές παραγωγές. Το 2001 ήρθε ο Γκόλουμ και με το My Precious ξεπέρασε την δημοφιλία του «My name is Bond, James Bond». Τότε ήταν που ο Andy Serkis είδε πόσο σημαντικός μπορούσε να καταστεί για παραγωγούς και σκηνοθέτες. Έφερνε μαζί του μια τεχνολογία και ένα know how – πέραν της υποκριτικής – που έλυνε τα χέρια. Κυρίως, άφησε τη φαντασία του δημιουργού να καλπάσει δίχως περιορισμούς. Και η δική του η φαντασία πάντως δεν πήγε πίσω. Αρκεί να μάθεις ότι ο Γκόλουμ είναι παράγωγο της γάτας του Serkis. Όταν έψαχνε να βρει πως θα κάνει τη φωνή, θυμήθηκε πως κάνει η γάτα του όταν καταπίνει τριχόμπαλες.

Για τον ρόλο του Caesar του πιθήκου πέρασε ένα δίμηνο που παρατηρούσε καθημερινά τις κινήσεις πιθήκων. Πήγαινε σε ζωολογικούς κήπους και σύλλεγε δεδομένα. Κάνει δηλαδή όλη την προετοιμασία που έκανε για παράδειγμα ο Daniel Day Lewis στους δικούς του ρόλους.

Πλέον, ο 53χρονος ηθοποιός είναι αναπόσπαστο κομμάτι, αποτελεί σχεδόν μοναδικό στο είδος του και είναι ο κορυφαίος. Κάτι που απέδειξε και με τούτο εδώ:

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»