Eίναι αυτή η αρχή του τέλους για τον Ρονάλντο;
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Eίναι αυτή η αρχή του τέλους για τον Ρονάλντο;

Από το τέλος της περασμένης σεζόν ο 32χρονος σούπερσταρ έχει γίνει περισσότερες φορές... πατέρας απ’ ότι σκόρερ στο πρωτάθλημα

Ρονάλντο vs Ρομπέρτο 0-3 έγραφε το head to head των δύο, όταν ο πρώτος έστηνε την μπάλα στα 11 βήματα για να σκοράρει (επιτέλους) σε αγώνα πρωταθλήματος, ύστερα από 27 εβδομάδες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Οκ., το «27 εβδομάδες» είναι αγγλική υπερβολή, από τον περασμένο Μάη που τα κατάφερε για τελευταία φορά, έμεινε άσφαιρος σε τέσσερα ματς στη Μαδρίτη. Τέσσερα μεν, με Μπέτις, Εσπανιόλ, Εϊμπάρ και Λας Πάλμας δε. Τέτοιας φύσης παιχνίδια δηλαδή που σε άλλες χρονιές μπορεί και να είχε στείλει καμιά δεκαριά φορές αθροιστικά στη σέντρα τους αντιπάλους.

Στα πέναλτι ο Ρονάλντο είναι αξιόπιστος (αν δεν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας), με 82,5% ποσοστό αξιοποίησης έως και την Κυριακή. Με τη Μάλαγα το έχασε όμως κι αυτό. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον νίκησε ξανά, αλλά για κακή τύχη του η μπάλα επέστρεψε στο μονοπάτι του Πορτογάλου, που με το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Θεωρητικά ο 32χρονος σούπερσταρ έδωσε μια πρώτη απάντηση στις κριτικές με τρία γκολ σε μία εβδομάδα, καθώς είχαν προηγηθεί τα δύο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε είναι συνεπέστατος, με οχτώ σε πέντε ματς.

Η άλλη όψη του νομίσματος βέβαια «λέει» ότι τα έξι είναι με ΑΠΟΕΛ και Ντόρτμουντ, στην οποία σκοράρουν οι πάντες (27 γκολ παθητικό στα 11 τελευταία παιχνίδια). Και ότι παρότι μάτωσε το πλεχτό και με την Τότεναμ, η συνολική παρουσία του και στα δύο ματς ήταν τέτοια που κάθε άλλο παρά ηγετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε αυτό της Μαδρίτης σκόραρε με πέναλτι και γενικώς ήταν «αόρατος», ενώ στο Λονδίνο φάνηκε μόνο μετά το 3-0.

Αυτή η αδυναμία να ηγηθεί – που εν πολλοίς στοίχισε την πρώτη θέση του ομίλου στη Ρεάλ – είναι πασιφανής στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται (με ματς περισσότερο) στο -7 από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρονάλντο, που τον Ιούλιο απέκτησε δίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας και στις 12 Νοεμβρίου ένα κοριτσάκι από τη σύντροφό του Χεορχίνα Ροντρίγκεθ, έχει περισσότερα… παιδιά απ’ ότι γκολ στο πρωτάθλημα, μετά το τέλος της περασμένης σεζόν.

Κι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα περιορισμένων ευκαιριών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παροιμιώδους αστοχίας. Με 62 τελικές προσπάθειες ο Κριστιάνο είναι πρώτος κατά μέσο όρο σε αυτό τον τομέα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με ποσοστό αξιοποίησης 3,2% είναι και πρώτος σε αστοχία μεταξύ αυτών.

Δύο στις 62. Αυτό δεν είναι Ρονάλντο. Όπως Ρονάλντο δεν ήταν και αυτός που έχασε στο σπριντ από τον Χουάνφραν στο πρόσφατο ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο. Η πάσα του Μόντριτς έμοιαζε ταμάμ για να καλπάσει έως την εστία του Όμπλακ. O 32χρονος δεξιός μπακ όμως του έδειξε ότι τίποτα δεν είναι όπως «χθες».

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Να ‘ναι αυτή η στιγμή που υποδηλώνει ότι η αστερόσκονη έχει αρχίσει να ξεθωριάζει; Ίσως, όσο αποτέλεσε προάγγελο αντίστροφης μέτρησης για τον Στίβεν Τζέραντ και το περίφημο γλίστρημα στο ματς τίτλου με την Τσέλσι.

Το καλοκαίρι η φημολογία ήταν πολύ έντονη ότι ο Ρονάλντο ζήτησε από τον Φλορεντίνο Πέρεθ να του ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την ίδια εποχή γινόταν για δεύτερη και τρίτη φορά πατέρας (έχει και έναν 7χρονο γιο). Και αυτά έπειτα από μια σεζόν που η Ρεάλ είχε κάνει το back to back στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποτινάξει από πάνω της τη στάμπα της loser στην Ισπανία, με την επιστροφή στο θρόνο ύστερα από 5 χρόνια.

Βάλ’τε στη σούμα και μια τιμωρία 5 αγωνιστικών με το «καλημέρα» στη σεζόν. Δεν θέλει πολύ να μειωθεί ο βαθμός αφοσίωσης. Να χαθεί (πρόσκαιρα;) το κέφι και ενδεχομένως το κίνητρο.

Ο CR7 μοιάζει αυτή την εποχή «γήινος» όσο ποτέ. Δεν θα στοιχημάτιζα όμως ούτε σεντ ότι θα χάσει και σε ένα αντίστοιχο σπριντ από τον Χουανφράν στο ντέρμπι του β‘ γύρου.

Δεν πας κόντρα σε έναν τύπο για τον οποίο οι έννοιες αφοσίωση και κίνητρο θα έπρεπε να έχουν διαφημιστεί πολύ περισσότερο από τις όποιες καγκουριές και τα «εγωιστικά φάουλ» που του έχουν (δικαίως έστω) αποδοθεί για κατά καιρούς δηλώσεις και συμπεριφορές του στο τερέν.

Πόσο μάλλον δεν πας κόντρα σε έναν τύπο, που πέρσι είχε δύο γκολ έως τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και σε προημιτελικά, ημιτελικά, τελικό έβαλε 10!