Radcliffe
Βρείτε μας στο

Ήταν 11 ετών έγινε 21. Πήγε από το 0 στο 8 σε αυτή τη δεκαετία. 8 ταινίες με τεράστια εμπορική επιτυχία που στιγμάτισαν το παγκόσμιο σινεμά. Ο Daniel Radcliffe θα είναι πάντοτε στο θυμικό του κόσμου ο Harry Potter. Ακόμα κι αν το ήθελε, αυτό δύσκολα θα το άλλαζε. Μπορεί όμως να αλλάξει άλλα πράγματα. Και η μετά H.P καριέρα του αποδεικνύει ότι αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες Harry Potter δεν έχουν το περιεχόμενο που απαιτεί τις σπουδαίες ερμηνείες. Απαιτεί να στηθεί ένας κόσμος αντάξιος της φαντασίας και οι ηθοποιοί να είναι αρμονικά πλασμένοι εκεί. Κάτι που το πέτυχε απόλυτα όλο το καστ. Κυρίως ο Dani. Είχε βέβαια και σκηνές που έπρεπε να δείξει πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει στον εαυτό του. Να ξεκαθαρίσει σε όλους ότι δεν είναι πρωταγωνιστής μόνο γιατί είναι γιος της J. K. Rowling.

Οι μεγαλύτερες αποδείξεις θα έπρεπε να δοθούν μόλις αποχωρούσε από την προστατευτική ομπρέλα του Potter. Να πείσει εαυτόν και τους υπεύθυνους casting στις οντισιόν που πήγαινε ότι η επένδυση σε αυτόν δεν είναι απαραίτητη γιατί πουλάει ακόμα ως Harry Potter. Αλλά αξίζει να τον εμπιστευτεί κανείς γιατί μπορεί να δώσει στον ρόλο αυτό που απαιτείται. Ίσως και κάτι παραπάνω. Ο Daniel Radcliffe απλώνει κάθε φορά τις αποδείξεις του και αποτρέπει κάθε ενδεχόμενο αμφισβήτησης.

Daniel Radcliffe: Ο μοναδικός «επιζών» από τον ρόλο που τον στιγμάτισε

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσο καλύτερος ηθοποιός μπορεί να γίνει. Αυτή τη στιγμή όμως δε γίνεται να παραγνωρίσεις ότι έχει στο βιογραφικό του πολλές τουλάχιστον καλές ερμηνείες. Το μέτρημα άρχισε ευθύς αμέσως. Μόλις τέλειωσε με το δεύτερο Deathly Hallows ήρθε Η Γυναίκα Με Τα Μαύρα. Ένα από τα καλύτερα horror της δεκαετίας. Ακόμα θυμάμαι να έχω στο πλάι μου δύο σουβλάκια για να τα τρώω ώστε να μην τρομάξω τόσο πολύ. Ένα χρόνο μετά, το 2013, ήρθε πάλι ένα θρίλερ, το Horns. Ιδιαίτερο σενάριο, ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον Radcliffe. Έφερε εις πέρας την αποστολή.

Κάπου εκεί ξεκίνησε το κινηματογραφικό του ταξίδι σε ταινίες που είχαν κάτι να σου πουν. Που διέθεταν έναν ρομαντισμό και μια αλλόκοτα όμορφη αισθητική. Όπως το Kill Your Darlings, το What If και το Swiss Army Man. Στο πρώτο κλήθηκε να υποδυθεί μια σπουδαία μορφή της ποίησης, τον Allen Ginsberg. Χαρακτήρας με αυστηρές απαιτήσεις σε πολλά επίπεδα. Στο δεύτερο έπρεπε να εστιάσει στο rom-com στοιχείο. Στο τρίτο είχε την τύχη να συνεργάζεται με τον Paul Dano. Κι ας τους θυμούνται μαζί για τη σκηνή στην παραλία που το λιπόθυμο σώμα του ενός αερίζεται. Κάπου ανάμεσα χώθηκε και ο ρόλος του χιουμοριστικού villain στο Now You See Me. Χθες βγήκε στις αίθουσες το Jungle, μια περιπέτεια με θριλερικά στοιχεία. Έτσι, δημιουργήθηκε μια ευρεία παλέτα χαρακτήρων, όπου ο Radcliffe βροντοφώναξε «Ναι, μπορώ να το κάνω».

Daniel Radcliffe: Ο μοναδικός «επιζών» από τον ρόλο που τον στιγμάτισε

Ειλικρινά, μην περνάμε στο ντούκου αυτό το γεγονός. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παράδειγμα ηθοποιού που να ταυτίστηκε σε τέτοια απολυτότητα με έναν ρόλο του και να επιβίωσε όταν ο ρόλος πέθανε. Έτι περισσότερο στην περίπτωση του Daniel, που δεν είχε γνωρίσει άλλη κινηματογραφική ζωή. Με τον Harry Potter γεννήθηκε ως ηθοποιός. Δείτε πόσοι από τους υπόλοιπους ηθοποιούς του franchise άντεξαν.

Ο Alfred Enoch που το 2015 βρέθηκε στο How to Get Away With Murder και η Emma Watson. Για την Emma βέβαια δεν θα υποστήριζε κανείς με στόμφο ότι έκανε όλα όσα περίμεναν από εκείνη. Ιδίως αν σκεφτούμε ότι είχε πολύ μεγαλύτερη ώθηση σε σύγκριση με τον Radcliffe. Επιπρόσθετα, ο 28χρονος Daniel φανερώνει και μια ευχέρεια στις επιλογές που κάνει. Δεν τον κυνηγάει κάποια μανία συμμετοχής σε ταινίες. Προσέχει, αναλύει και επιλέγει αυτό που τον ικανοποιεί. Ξέρετε, πολλές φορές ξεχνάμε ότι η δόξα και το χρήμα δεν είναι πανάκεια. Όχι παράλογα. Αλλά όχι και απολύτως δίκαια. Ο Radcliffe έχει μια πλούσια πλέον μαμά, δεν έχει κάποιο βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά ξέρει ότι κάθε άνθρωπος φτιάχνεται μόνος του στη ζωή.

Daniel Radcliffe: Ο μοναδικός «επιζών» από τον ρόλο που τον στιγμάτισε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Daniel Radcliffe: Ο μοναδικός «επιζών» από τον ρόλο που τον στιγμάτισε

Κάθε άνθρωπος πρέπει να σβήνει την ανήλικη ζωή του και να χαράσσει το ενήλικο μονοπάτι του μόνος. Τουλάχιστον για το ξεκίνημα. Μετά γνωρίζει μόνο εκείνος τι θέλει να προσθέσει στη διαδρομή του και με ποια μονοπάτια θα συγχωνευτεί…