Σερβετάλης
Βρείτε μας στο

Ο χώρος της ελληνικής σόουμπιζ είναι γεμάτος από άτομα που ξεκίνησαν με τις καλύτερες των προθέσεων. Είναι όμως ένα τέτοιο τέρας που τις καταπίνει τις προθέσεις και σε αλλάζει θες δεν θες. Το να μπορέσεις να επιβιώσεις εντός του δεν είναι εύκολο. Πρακτικά αδύνατο. Ο Άρης Σερβετάλης αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τι έχει να αντιμετωπίσει και αποφάσισε να τελειώσει τις παρτίδες του μαζί της.

Το 2001 το Είσαι Το Ταίρι Μου σάρωνε. Ήταν μια πολύ καλογυρισμένη σειρά, με καλό σενάριο και καλές ερμηνείες. Κάτι σπάνιο για την ελληνική τηλεόραση που θέλει να καταφεύγει σε κλισεδούρες. Ένας από τους ρόλους που έμειναν αλησμόνητοι από την σειρά ήταν ο Λάζαρος. Γενικά, κάθε ρόλος είχε τα δυνατά του στοιχεία, αλλά ο Λάζαρος ήταν η κορυφή. Με τον Άρη να συστήνεται τότε για πρώτη φορά στο κοινό. Όταν τέλειωσε η σειρά όλοι περίμεναν από εκείνον να την κεφαλαιοποιήσει. Κι εκείνος το έκανε. Απλώς όχι με τον τρόπο που πίστευαν όλοι.

Κεφαλαιοποίησε την εμπειρία και όσα είδε ότι θα ζήσει αν μείνει για πολύ καιρό ακόμα μέσα στο στομάχι του τέρατος. Σε συνδυασμό με το ότι προέκυψαν δικά του εσωτερικά θέματα που ήθελε να διερευνήσει, ο Άρης Σερβετάλης πήρε την απόσταση του για κάποια χρόνια. Αποφάσισε να μην κυνηγήσει την τηλεόραση άλλο. Στράφηκε στις εσωτερικές του ανάγκες, μία εκ των οποίων ήταν αυτή για πίστη.

Άρης Σερβετάλης: Ο δικός του κόσμος δεν ήταν στην τηλεόραση

Ο καθένας γνωρίζει για τον ίδιο του τον εαυτό τι ψάχνει και που μπορεί να το βρει. Ο Άρης το βρήκε στην θρησκεία και με έναν τρόπο που μοιάζει ο ιδανικός. Χωρίς δογματισμούς, χωρίς να το προβάλλει στους άλλους. Ήταν και είναι για εκείνον μια σχέση με πτυχές του εαυτού του. Παράλληλα με αυτό άνοιξε τον δρόμο του στο θεατρικό κομμάτι της υποκριτικής. Εκεί όπου κάθε ηθοποιός βρίσκει την ασφάλεια και την απρόσκοπτη ηρεμία, ώστε να ικανοποιήσει τις εσωτερικές του ανάγκες. Από το Είσαι Το Ταίρι Μου μέχρι το Κλείσε Τα Μάτια μεσολάβησαν 3 χρόνια. Απ΄αυτό μέχρι τις Singles άλλα 5. Κι από τότε ο Σερβετάλης δεν έχει κοιτάξει ποτέ προς την τηλεόραση. Θεατρικά έχει επιτύχει σπουδαία πράγματα, με πολλές συνεργασίες, με πιο σημαντική αυτή με τον Καραθάνο.

Το στοιχείο της ταπεινότητας και της επιθυμίας του να επιλέγει αυτός τον τρόπο της επαφής του με τον κόσμο επιβεβαιώνεται κι από κάτι ακόμα. Την περίοδο που ήταν στο Singles αποτέλεσε έναν άντρα που έκανε κλικ στο γυναικείο κοινό. Δεν το χρησιμοποίησε ποτέ, δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Περπατούσε στον μοναχικό του κόσμο και έδινε τον εαυτό του όπου και όπως ήθελε. Η περίπτωση του είναι απ΄αυτές που εκπλήσσουν πάντοτε ευχάριστα. Όχι μόνο γιατί τις συναντάμε σπάνια. Αλλά και γιατί έχουν να δώσουν μηνύματα σε νέους που μπορεί να θαμπώνονται εύκολα από το εύρος της τηλεόρασης και τον τρόπο λειτουργίας της.