Carmen
Βρείτε μας στο

Πρέπει να ήταν στην τρίτη γυμνασίου όταν μας έβαλαν το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ή το κατά το κοινώς λεγόμενο ΣΕΠ. Ίσως και τ΄αρχικά να μην σημαίνουν αυτό και να το έχω ξεχάσει. Έχει περάσει και μια δεκαετία. Είναι προφανές πως το μάθημα αυτό μύριζε από χιλιόμετρα κοπάνες και μπαλαφαρία στην τάξη. Ελάχιστοι το παρακολουθούσαν σοβαρά. Ανάμεσα στους πολλούς που σφύριζαν αδιάφορα πρέπει να ήταν και οι ηθοποιοί που θα δεις στις επόμενες γραμμές. Εμείς τους ξέρουμε από ταινίες, οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται πρώτιστα ηθοποιοί κι όμως δεν είναι αυτό το μεγάλο τους ταλέντο. Από την Carmen Electra στον Johnny Depp, αυτοί 5 είναι καλύτεροι στη μουσική. Κι υπάρχει κι ένας που δήλωνε τραγουδιστής και αποδείχτηκε καλύτερος υποκριτικά.

Carmen Electra

Μια από τις περιπτώσεις που ελάχιστοι γνωρίζουν. Αν ψάξεις στη μνήμη σου και γενικά στη μνήμη του 90% των ανδρών, η βασική εικόνα που ξεπετάγεται για την Carmen Electra είναι αυτή η σκηνή που βγαίνει από την πισίνα με βρεγμένο μπλουζάκι και διαγράφεται το πλούσιο στήθος της. Για να μην το παίζω ανώτερος κι εγώ αυτό επαναφέρω πριν απ΄όλα. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Η Carmen Electra, που για να είμαστε ειλικρινείς δεν άφησε και καμιά τρομερή παρακαταθήκη σε υποκριτικό επίπεδο, έχει ένα αρκετά καλό μουσικό γούστο. Ίσως να φταίει το διάστημα που σχετίστηκε με τον Prince. Ο οποίος Prince τη βοήθησε στο ξεκίνημα με το πρώτο της άλμπουμ που είχε το όνομα της στον τίτλο. H Carmen Electra κινείται σε πιο beat pop, με έντονα στοιχεία από techno.

Hugh Laurie

Είμαι σίγουρος ότι έχεις ήδη αρχίσει να με βρίζεις. «Ρε γελοίε τύπε, ο Hugh Laurie είναι ηθοποιάρα, πώς τολμάς να τον βάζεις σε αυτή τη λίστα πανάσχετε δημοσιογραφίσκε;». Όχι ότι έχεις άδικο. Όντως ο Laurie είναι πολύ καλός ηθοποιός. Κάτι που αποφάσισε να το δείξει στον κόσμο. Δεν είναι μόνο ο Dr. House. Είναι και το Night Manager, είναι το Chance. Ο τίτλος μας δεν λέει πουθενά ότι είναι κακός ηθοποιός. Λέει ότι μουσικά είναι ακόμα καλύτερος. Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε ένα σόλο του στο πιάνο ή ένα σόλο του ως House, το πρώτο θα κέρδιζε. Ή θα ένωνα τα χέρια μου.

Johnny Depp

Για πολλούς ο Depp είναι υποτιμημένος. Κι αυτό γιατί τον κρίνουν με βάση μια αόριστα συμφωνημένη λογική. Επειδή δεν διάλεξε ποτέ τους ρόλους του με στόχο το Όσκαρ και τον ένοιαζε μόνο να ευχαριστεί το κοινό, θεωρήθηκε ότι δεν έχει την ποιότητα να πετύχει κάτι τέτοιο. Το Black Mass του 2015 ήταν ό,τι πιο κοντινό σε αυτή τη λογική. Τις περιόδους που δεν δουλεύει, συγκεντρώνει τα «ρεμάλια» που τιτλοφορούνται Hollywood Vampires. Πρόκειται για θρυλικές μορφές όπως ο Ozzy Osbourne ή ο Alice Cooper, που ανεβαίνουν μαζί του στη σκηνή και τραγουδούν υπακούοντας στον ρυθμό του μπάσου του.

Ryan Gosling

Σαν χθες θυμάμαι που έλεγαν διάφοροι ότι στο La La Land έχει μια απλώς καλή ερμηνεία. Ότι είναι οκ υποκριτικά, αλλά το Dead Man’s Bones είναι το magnum opus του. Εγώ τον θεωρώ πολύ καλύτερο ηθοποιό απ΄αυτό που του αποδίδουν. Κι ας έχει ως κηλίδα αυτό το Notebook. Για κάθε τέτοιο υπάρχει ένα Driver, ένα Crazy Stupid Love και φυσικά ένα La La Land. Σαφώς οι μουσικές του ικανότητες είναι αυτές που δεν έχουν αμφισβητηθεί καθόλου.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

John Corbett

Όσο κι αν προσπαθήσω, δε νομίζω πως μπορώ να θυμηθώ πάνω από έναν ρόλο του Corbett. Και είναι προφανώς ο ρόλος του Ian στο Γάμος αλά Ελληνικά της Βαρντάλος. Δεν θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ξεδίπλωσε κάποιο σπουδαίο τάλαντο. Άρα είναι σχετικά εύκολο να ξεπεράσει τα υποκριτικά του πειστήρια με τα μουσικά. Ας μείνουμε στο ότι είναι ένας αρκετά τίμιος country τραγουδιστής.

Ο αντίστροφος Jared Leto

Ο Leto ακολουθεί την αντίστροφη πορεία από τους άνωθεν. Όλοι μας τον συνδέσαμε για πρώτη φορά με τους 30 Seconds to Mars. Μάλιστα, θυμάμαι που είχαν έρθει στον Λυκαβηττό – το 2010 αν δεν απατώμαι – και είχε γίνει το αδιαχώρητο. Πλέον, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς το όνομα του Leto είναι το Όσκαρ για το Dallas Buyers Club. Εντάξει, ίσως σκέφτεσαι και τον Sebastian Leto αν είσαι Παναθηναϊκός. Φέτος τον είδαμε και στο Blade Runner, πρόπερσι στο Suicide Squad, δύο ρόλοι με τους οποίους θέλησε να πάει για το δεύτερο αγαλματίδιο. Με τον δεύτερο απείχε πολύ από τον μύθο που έχτισε πριν κυκλοφορήσει η ταινία. Με τον πρώτο πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος.