Ηλίας Μαρούδας: Aπό το The Voice, στην καρδιά της Αναστασίας Ρουβά!
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Ηλίας Μαρούδας: Aπό το The Voice, στην καρδιά της Αναστασίας Ρουβά!

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μιλά στο Menshouse για την εμπειρία του στη σκηνή του Voice, τους κριτές και τον «σκληρό» χώρο των φώτων. Ποιος είναι ο Ηλίας που λάτρεψε η κόρη του Σάκη Ρουβά;

Από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο… τραγούδι βρέθηκε ο Ηλίας Μαρούδας, ο οποίος έβαλε για τα καλά τη μουσική στη ζωή του κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων.

Σήμερα, έχει καταφέρει να κάνει την αγάπη του επάγγελμα, καθώς οι σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο και τα μαθήματα φωνητικής που παρακολουθεί, του άνοιξαν τις πόρτες να δείξει το ταλέντο και τη θετική του ενέργεια στο κοινό. Ο ίδιος, παραδέχεται ότι χρωστάει πολλά στην καθηγήτριά του, Φιλιώ Επιφανίου, με την οποία κάνει μαθήματα τα τελευταία χρόνια, καθώς πιστεύει πως πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

3

Ο Ηλίας είναι ίσως ο πιο αδικημένος διαγωνιζόμενος του The Voice… Μπορεί οι τέσσερις καρέκλες να μη γύρισαν, η Αναστασία Ρουβά, όμως, έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι της για να πατήσει ο μπαμπάς της το κουμπί και να πάρει τον Ηλία στην ομάδα του! Ποιος ξέρει, όμως; Ίσως να έχουμε ξανά την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στον επόμενο κύκλο… Προς το παρόν, τον βρίσκουμε στις live εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο εστιατόριο «Ογδόντα8» της Νέας Σμύρνης…

Γιατί ένα παιδί με τις δικές σου μουσικές σπουδές να λάβει μέρος στο «The Voice»;

«Πιστεύω πως στην εποχή μας τα talent shows και στην προκειμένη το Τhe Voice, είναι το μέσο που μπορεί να δώσει βήμα σε ένα νέο καλλιτέχνη. Μπορεί να προβάλλει τη δουλειά σου, τη φωνή σου και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά του καθενός και να σε κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Οι σπουδές θεωρώ πως έχουν να κάνουν και με το πως βλέπει ο καθένας τον εαυτό του. Εγώ ας πούμε δεν ήθελα να τραγουδάω και να μην έχω ή να μην ξέρω την τεχνική που θα το κάνω».

2

Ηλίας Μαρούδας: Aπό το The Voice, στην καρδιά της Αναστασίας Ρουβά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Πιστεύεις πως το «The Voice» είναι πράγματι τόσο αντικειμενικό όσο πλασάρεται;

«Για να απαντήσει κάποιος σε αυτήν την ερώτηση πρέπει να έχει εσωτερική πληροφόρηση! Από την προσωπική μου εμπειρία θα σας πω πως το χάρηκα ιδιαίτερα και το ευχαριστήθηκα όσο τίποτα, από την αρχή ως το τέλος! Και απ’ ό,τι κατάλαβα πρέπει κι οι coaches να το ευχαριστήθηκαν λιγάκι»!

Θα έμπαινες στη διαδικασία να ξαναδοκιμαστείς σε κάποιο μουσικό talent show;

«Είμαι άνθρωπος που πάντα του αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Έχω πολύ όμορφα συναισθήματα από αυτή μου τη συμμετοχή και ήταν τόσο έντονη εμπειρία που θα ήθελα να την ξαναζήσω, γιατί όχι! Ελπίζω βέβαια την επόμενη φορά, εάν υπάρξει, να έχω απέναντι μου καρέκλες με λευκό φωτισμό».

Έχουμε δει απίστευτα αγενείς διαγωνιζόμενους on camera. Εσύ πως κατάφερες να αντιμετωπίσεις με τόσο χιούμορ το γεγονός πως δεν θα προχωρήσεις στα battles;

«Όπως είδατε και στην προβολή του επεισοδίου πάντα προσπαθώ να κρατάω τα θετικά από το καθετί. Άλλωστε και σαν άνθρωπος αντιμετωπίζω όλη μου την καθημερινότητα με χιούμορ, οπότε δε θα μπορούσα να μην το κάνω και στο Τhe Voice.

Οπότε ακόμα και σε μια στιγμή ”αποτυχίας” αντιμετώπισα την κατάσταση βλέποντας τη φωτεινή της πλευρά, η οποία ήταν ότι βρισκόμουν στη σκηνή του The Voice και συστήθηκα σε τόσο κόσμο! Κι ήθελα ο κόσμος έκτος από το να πάρει μια γεύση από το τι είδους τραγουδιστής είμαι, να καταλάβει έστω και λίγο και τι άνθρωπος είμαι»…

Μήπως είσαι… πολύ καλό παιδί για να επιβιώσεις σε έναν τόσο σκληρό χώρο;

«Δε θεωρώ πως ο χώρος σε ξεχωρίζει με το αν είσαι καλό παιδί ή κακό. Σίγουρα είναι ένας χώρος που απαιτεί γερό στομάχι και προσπάθεια συνεχή και σκληρή αλλά κάποια στιγμή ο καθένας παίρνει αυτό που πραγματικά αξίζει».

Αν και οι τέσσερις καρέκλες είχαν γυρίσει, ποιος θα ήθελες να γίνει ο δικός σου coach;

«Η Αναστασία Ρουβά και μόνο (γέλια)! Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να αποφασίσω υποθετικά! Εφόσον είχαν γυρίσει και οι τέσσερις θα κοιτούσα τον καθένα στα μάτια και θα ένιωθα ποιος θα με ήθελε πραγματικά. Αν και η εικόνα της κόρης του Σάκη ήταν ένα από τα πιο γλυκά περιστατικά που μου έχουν συμβεί»…

Θεωρείς πως στο δικό σου χώρο, οι πόρτες ανοίγουν ευκολότερα σε μία γυναίκα από ό,τι σε έναν άντρα;

«Θεωρώ πως αν αξίζεις να είσαι στο χώρο, αργά ή γρήγορα θα είσαι. Άρα το αν είσαι άντρας ή γυναίκα πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το αν είσαι καλός/ή ή όχι για το χώρο αυτόν ή όχι! Αν είναι να είσαι, θα είσαι».

1

Έναν διαγωνιζόμενο που έχεις ξεχωρίσει από τα δύο προηγούμενα «The Voice»;

«Δεν μπορώ να αναφέρω κάποιον γιατί υπήρχαν πολλά αξιόλογα παιδιά και στους δύο προηγούμενους κύκλους του show, άρα δε θα ήθελα να αδικήσω κάποιον χωρίς να τον αναφέρω».

Ποια ομάδα coaches σου αρέσει περισσότερο; Η φετινή ή οι Βανδή, Ρέμος; Ασλανίδου, Κουινέλης;

«Τη φετινή την οποία έζησα τη θεωρώ πολύ οικία, ζεστή και προσιτή. Ένιωθα σαν σε παρέα που τα λέμε, κάνουμε πλάκα, γελάμε. Πού ξέρετε, ίσως ξανασυναντηθούμε στον επόμενο κύκλο! Σαφώς βέβαια σέβομαι και εκτιμώ και στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και στους περασμένους κύκλους. Ρέμο τραγούδησα άλλωστε»…

Αν είχες μια δεύτερη ευκαιρία, θα άλλαζες το τραγούδι πάνω στο οποίο επέλεξες να δοκιμαστείς;

«Δε θα άλλαζα τίποτα! Πιστεύω πάντα στη ζωή μου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Οπότε δε θα άλλαζα κάτι στην εμφάνιση αυτή. Άλλωστε γενικότερα είμαι άνθρωπος που δε μετανιώνει για ότι ζει γιατί την δεδομένη στιγμή που το έζησα το ήθελα να είναι έτσι».