Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο δήμαρχος Τρικκαίων μας μιλάει για το νομό-πρότυπο των Τρικάλων

Ένα μέρος που δεν θυμίζει σε τίποτα Ελλάδα.
Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο δήμαρχος Τρικκαίων μας μιλάει για το νομό-πρότυπο των Τρικάλων
1 Σεπτεμβρίου 2018 | 22:16

Σ΄ένα από τα μαθήματα που είχα στη σχολή, υπήρχε μια αναφορά στις διανεμητικές ομάδες που βρίθουν στην κοινωνία και αποτελούσαν-αποτελούν συχνό εμπόδιο σε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Αυτές οι ομάδες ζουν στις παρυφές της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, στεγανοποιούνται και πείθουν τον κόσμο ότι το συμφέρον τους είναι συνολικό.

Από τότε που έμαθα γι΄αυτές τις ομάδες είχα μια πεποίθηση. Αυτός που θα καταφέρει να πείθει αυτές τις ομάδες να μην αντιστέκονται στην αλλαγή, θα είναι ο καλύτερος πολιτικός. Σε εθνικό επίπεδο αυτό δεν το έχουμε καταφέρει παρά ελάχιστα. Υπάρχει όμως ένα μέρος στη χώρα – ίσως και παραπάνω – που βρήκε τον τρόπο να κάνει καλύτερους τους πολίτες του.

Βρήκε τον τρόπο να τους πείσει να λειτουργούν σωστά, ακόμα κι όταν αλλάξουν οι τοπικοί άρχοντες. Τα Τρίκαλα είναι η πόλη της καινοτομίας. Ακόμα καλύτερα. Είναι η πόλη που προσαρτά την παράδοση στην τεχνολογία. Είναι η πόλη που δείχνει στους πολίτες ποια κίνηση θα έχει μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι το πρόσωπο που κατηύθυνε και είχε την πυγμή να μεταμορφώσει τον δήμο Τρικκαίων και εν γένει τα Τρίκαλα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν έγινε συγκεντρωτικός. Ούτε έκανε τον εαυτό του αναντικατάστατο. Δεν έδωσε στους δημότες του ψάρι. Τους έδωσε το καλάμι και τους έμαθε να ψαρεύουν.

Σε μια περίοδο που τα Τρίκαλα ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή, αυτή του 5G, αλλά και να γίνουν Smart Trikala, ο κύριος Παπαστεργίου μας μίλησε για το τι διαφορετικό έχει τούτος ο τόπος και δημιουργεί ένα περιβάλλον ευημερίας για τους ανθρώπους του.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved