5 Έλληνες ηθοποιοί που βλέπεις πάντα και μόνο σε σαπουνόπερες
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

5 Έλληνες ηθοποιοί που βλέπεις πάντα και μόνο σε σαπουνόπερες

Όσο κι αν σκαλίσεις το κεφάλι σου, δεν θυμάσαι να τους είδες ποτέ σε σειρά στην τηλεόραση που να μην ήταν σαπουνόπερα.

Αν ρωτήσεις κάποιον ηθοποιό στο Χόλιγουντ από τα ονόματα β΄διαλογής, θα σου πουν ότι ο λόγος που τους ζητάνε σε ταινίες είναι γιατί έδωσαν ένα στίγμα, ένα χαρακτηριστικό. Στόχευσαν στο να μετατρέψουν τον εαυτό τους σε ιδανική επιλογή για ένα συγκεκριμένο μοτίβο ρόλων. Ο γκάνγκστερ, ο friendzone σε ρομαντικές κομεντί και πάει λέγοντας.

Αυτό δεν υφίσταται μόνο στην Αμερική. Υφίσταται παντού. Κι εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που ξέρεις ότι θα τους δεις σίγουρα σε καθημερινά σίριαλ τύπου σαπουνόπερα. Ηθοποιοί που όσο κι αν στύψεις το κεφάλι σου, δεν πρόκειται να βρεις δουλειά τους που να είναι σε κάτι διαφορετικό. Κωμωδία για παράδειγμα. Όχι.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι γιατί οι ίδιοι το κυνηγάνε. Αλλά γιατί έχουν δώσει το στίγμα που είπαμε. Έτσι, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος τους επιλέγουν γιατί ξέρουν ότι θα ταιριάξουν στο ρόλο.

Οι 5 Έλληνες ηθοποιοί που ακολουθούν έχουν εντυπωθεί για τα καλά στην συλλογική τηλεοπτική συνείδηση ως χαρακτήρες σαπουνόπερας. Μάλιστα, έχουν συνυπάρξει σε πάνω από μία μεταξύ τους.

Αλέξανδρος Σταύρου

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του Αλέξανδρου Σταύρου. Τον είδαμε στη Λάμψη στο ξεκίνημα του, με το μακρύ μαλλί και το μούσι και από τότε δεν υπήρχε γυρισμός. Στα Φτερά του Έρωτα, Βέρα στο Δεξί, Τα Μυστικά της Εδέμ, Κλεμμένα Όνειρα και φέτος τον είδαμε και στην Επιστροφή του ΑΝΤ1.

Το οξύμωρο με τον Σταύρου είναι πως πρόκειται για ένα τύπο που έχει πολύ χιούμορ, που του αρέσει να κάνει πλάκες. Κι όμως η μορφή του σε παραπέμπει κατευθείαν σε έναν τύπο που κάτι σχεδιάζει. Κάτι μεγάλο, κάτι πολύπλοκο, κάτι που περιλαμβάνει την εκδίκηση.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Παναγιώτης Μπουγιούρης

Άλλος ένας της ίδιας σχολής. Κι αυτός στην κανονική του ζωή είναι αρκετά… φλεγματικός. Το χαρακτηριστικό είναι ότι μαζί με τον Σταύρου είναι αχώριστο ντουέτο. Βέρα στο Δεξί, Μυστικά της Εδέμ, Κλεμμένα Όνειρα και επίσης στην Επιστροφή. Μόνο στον Όρκο Σιωπής βρέθηκε χωρίς τον Πολυδεύκη του.

Σε κάθε σίριαλ ακολουθούσαν διαφορετική σειρά. Στη Βέρα εκείνος ήρθε μετά τον Σταύρου, στα Μυστικά ο Σταύρου μετά απ΄αυτόν, στα Κλεμμένα Όνειρα πάλι άλλαξαν σειρά και τώρα ξανά. Λες και είναι συνεννοημένοι ή λες και οι σαπουνόπερες είναι κάποια προσομοίωση που έχουν φτιάξει.

Δάνης Κατρανίδης

Άλλος ένας της συνομοταξίας. Δύο σειρές έχει με τον Σταύρου και τρεις με τον Μπουγιούρη. Βέρα στο Δεξί, Μυστικά της Εδέμ και Όρκος Σιωπής. Αυτονομήθηκε πέρσι στην Παρθένα Ζωή στον ΑΝΤ1. Ο ρόλος του έχει πάντοτε το στοιχείο της ραδιουργίας ή εν γένει του ανθρώπου που στο παρελθόν του έχει διαπράξει πολλές παράνομες πράξεις για να αποκτήσει λεφτά και στο παρόν του γυρίζουν μπούμερανγκ.

Κάτια Δανδουλάκη

Η πρώτη διδάξασα. Από τη Βίρνα Δράκου στην Κλαίρη στη Βέρα στο Δεξί. Αν και η τελευταία τηλεοπτική ανάμνηση από εκείνη είναι στην οικογενειακή κομεντί Το Σπίτι της Έμμας, ελάχιστοι μπορούν να την τοποθετήσουν σε άλλο σκηνικό πέραν μιας σαπουνόπερας. Πάντοτε μια δυναμική γυναίκα που ξέρει πολλά, που γνωρίζει πράγματα για το παρελθόν τα οποία οι άλλοι παλεύουν να ανακαλύψουν. Εννοείται πως ποτέ δεν τους τα ξεφουρνίζει. Τους αφήνει να μπουν σε κινδύνους.

Ελισάβετ Μουτάφη

Το πρόσωπό της και η έμφυτη ικανότητα της στο κλάμα την έχουν κάνει περιζήτητη σε σαπουνόπερες για ρόλους της γυναίκας που τρώει κέρατο, ο άντρας της έχει μυστικά, την προσέγγισε για να εκδικηθεί και ό,τι άλλο μπορεί να την μετατρέψει σε μια ελληνική εκδοχή της Μαρίας της Γειτονιάς. Χαροκαμένη, αιώνιο θύμα. Μόνο στο Αν Υπήρχες Θα σε Χώριζα έσπασε λίγο ο κανόνας στην καριέρα της.