5 πράγματα που μαθαίνεις βλέποντας μια ταινία με τον Τζέισον Στέιθαμ
Βρείτε μας στο

Κάνεις έναν τελευταίο έλεγχο: ποπ- κορν υπάρχουν (εν αντιθέσει με τα λεφτά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), πατατάκια με ρίγανη επίσης, δρακουλίνια, φουντούκια και, φυσικά, μπύρα. Όλα στη θέση τους, λοιπόν.

Βολεύεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου απέναντι από την τηλεόραση, πατάς το play και στην οθόνη εμφανίζεται εκείνος. Δείχνει, ο μπαγάσας, έτοιμος να γκρεμίσει ένα συγκρότημα από ουρανοξύστες απλά και μόνο με το βλέμμα του.

sta

Μετά τους «παρένθετους» τίτλους αρχής, αρχίζουν οι εκρήξεις και ο Τζέισον Στέιθαμ ετοιμάζεται για το δικό του σόου. Δύο ώρες αργότερα- με το “The End” να πέφτει ύστερα από το ΜΠΑΜ της 6ης, αν θυμάσαι καλά, ατομικής βόμβας- έχεις γίνει απείρως πιο σοφός.

Βλέπεις, έχεις μάθει ότι…

Τον Τζέισον δε θα τον ακουμπάς. Τον Τζέισον

Για την ακρίβεια, δε θα τον κοιτάζεις καν, παρά μονάχα θα σκύβεις το κεφάλι όταν θα περνάει. Εννοείται πως δε συζητάμε καν την πιθανότητα να τον ακουμπήσεις- έστω και φιλικά στον ώμο. Αν παρακούσεις τις ρητές φιλμικές εντολές, τότε ο Τζέισον θα φροντίσει να σε βρει ακόμα κι αν κρυφτείς στον Πλούτωνα και θα σε σκοτώσει ρίχνοντάς σου μια κουτουλιά ανάμεσα στα μάτια.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το ότι εσύ θα φοράς το κράνος του Iron Man δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Τίποτα δεν μπορεί να «επιβιώσει» σε μια μετωπική σύγκρουση με το μέτωπο του Τζέισον.

Τίποτα.

Το αγαπημένο του συγκρότημα είναι ξεκάθαρα οι Πυξ- Λαξ

Δε χρειάζεται να έχεις πάρει πτυχίο από ωδείο για να το καταλάβεις- βγάζει μάτι: ο Τζέισον λατρεύει σε βαθμό παράνοιας τόσο το πυξ (μπουνιά) όσο και το λαξ (κλοτσιά). Γι’ αυτό, άλλωστε, φροντίζει να τις χρησιμοποιεί από την εναρκτήρια σκηνή μιας ταινίας του (το πρώτο πλάνο που έχει πάει σ’ ένα ενυδρείο την 18 μηνών κόρη του και καταλήγει να δέρνει τις φάλαινες και τους καρχαρίες), μέχρι και την τελευταία (σκοτώνει μ’ ένα άπερκατ τον Χίτλερ που επέστρεψε από τους νεκρούς χάρη στην επαναστατική φόρμουλα «Ναζί κανείς ή να μη ζει;»).

jaso

Δε θέλεις να βρεθείς κάτω από την μπουνιά ή την κλοτσιά του Στέιθαμ. Απλά δε θέλεις.

Γι’ αυτό, δεν μπλέκεις.

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που γ#$@νε και δέρνουνε

Μπορεί στο είκοσι δύο λεπτό (που θα έλεγε και ο Αλέφαντος) της ταινίας Mechanic Resurrection να κάνει λυσσαλέο σεξ με την Τζέσικα Άλμπα- την οποία έριξε στο κρεβάτι με μια κλοτσιά-, όμως στο είκοσι τρία έχει ήδη σηκωθεί και πλακώνει ανηλεώς στο ξύλο τις 9 στρατιές άριστα εκπαιδευμένων νίντζα που έστειλε ο υπέρτατος κακός για να τον εξοντώσουν.

Εξυπακούεται πως στο 24ο επιστρέφει στο κρεβάτι και κάνει την Τζέσικα να πει τον δεσπότη «Παναγιώτη».

Κι εν συνεχεία «Πέτρο», «Κώστα», «Γιάννη», «Θανάση», «Αναξίμανδρο» και «Πελοπίδα».

Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», παρά μονάχα «είναι πανεύκολο»

Του λένε: «Έχεις 9 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να πας από τη Νέα Υόρκη στη Αυστραλία, να βρεις τον χείριστο κακό στη βίλα του που φρουρείται από 8 στρατιές ορκ, είναι «ντυμένη» μ’ εκρηκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη, έχει τάφρο γύρω- γύρω με λευκούς, ατάιστους καρχαρίες, πετούν 211 ελικόπτερα από πάνω της σε 24ωρη βάση για να ελέγχουν αυτούς που πλησιάζουν σε ακτίνα μικρότερη τω 450 χιλιομέτρων και  περιμετρικά από το σπίτι υπάρχει ηλεκτροφόρος φράχτης 82.000 βολτ συνολικού μήκους 11.3 μιλίων».

Τότε ο Τζέισον σηκώνεται, παίρνει έναν συνδετήρα, ένα καλαμάκι, ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και δύο κομματάκια σοκολάτας, φοράει μια βερμούδα και σαγιονάρες και κολυμπάει μέχρι το Σύδνεϋ (εννοείται πιο γρήγορα από τον Φελπς).

jassno

8 λεπτά αργότερα είναι και πάλι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, έχοντας συλλέξει 520 κομμένα κεφάλια και με μερικά σέξι καψίματα από τον ηλεκτροφόρο φράχτη να κοσμούν το γυμνό κορμί του.

Δεν. Πεθαίνει. Με. Τίποτα.

Τον πετυχαίνει εξ επαφής στο στήθος βλήμα κανονιού- απλά του αφήνει μια κοκκινίλα στην κοιλιακή χώρα. Κάποιος τον αποκεφαλίζει κόβοντάς του το λαιμό με μαχαίρι- το κεφάλι «συγκολλείται» εν ριπή οφθαλμού και πάλι με το υπόλοιπο σώμα. Ένας τρίτος προσπαθεί να τον πνίξει βάζοντας το κεφάλι του κάτω από το νερό για 2 μερόνυχτα- είναι αμφίβιος, μπορεί να ζήσει υποβρύχια. Ένας άλλος διατάζει μια αρκούδα να του επιτεθεί- η αρκούδα παθαίνει καρδιακό επεισόδιο μόλις τον βλέπει και κείτεται νεκρή πριν καν σηκώσει χέρι.

Εν συντομία, ο Τζέισον Στέιθαμ είναι απέθαντος. Ακόμα και σε σκηνικά που σε κάνουν ν’ αναφωνήσεις «Τώρα την π@ύτσισε»- αν τον έχουν περικυκλώσει, ας πούμε, και οι 6 Power Rangers- αυτός όχι μόνο δε θα σκοτωθεί, αλλά θα σκοτωθεί να σκοτώσει τους αντιπάλους του.

Και, το ξέρετε όλοι, θα τα καταφέρει.

Μια φορά.

Δυο φορές.

Τρεις.

Τζέισον Στέιθαμ φορές.