Η χρυσή polaroid: Το κόλπο του Ξανθόπουλου να βγάζει πιο πολλά λεφτά απ’ τους θαυμαστές του παρά απ’ τις ταινίες
Βρείτε μας στο

Εν έτει 2021 το Instagram δικαίως θεωρείται περισσότερο μπίζνα και λιγότερο εφαρμογή φωτογραφιών. Για την ακρίβεια, μιλάμε για ολόκληρη βιομηχανία που αποφέρει πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως σε τηλεπερσόνες με το χρίσμα της influencer και σε διεθνούς φήμης αστέρες που πληρώνονται αδρά για να διαφημίσουν εμμέσως ή και άμεσα κάποιο μεγάλο brand.

Μπίζνα γνωστή, με το ίδιο το Instagram να αντιδρά και να αποφασίζει να… πατάξει τα παράνομα κέρδη με ευφάνταστους τρόπους.

Φαίνεται, όμως, πως η επιχείρηση «κέρδος από μια φωτογραφία» είχε ανθίσει πολλές δεκαετίες νωρίτερα. Σε εποχές που δεν θα πήγαινε καν το μυαλό σου. Τότε που το Instagram και οι άλλες δημοφιλείς σήμερα πλατφόρμες δεν υπήρχαν καν σαν ιδέα.

Πίσω στην Ελλάδα των ’60s λοιπόν. Στη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου που ανέδειξε τα μεγαλύτερα αστέρια της μεγάλης οθόνης. Ένας από τους κυρίαρχους του τότε παιχνιδιού, ο Νίκος Ξανθόπουλος. Στα 30…φεύγα του τότε, κουβαλούσε τον τίτλο του «παιδιού του λαού» με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Επιτυχίες που απέφεραν πολλά κέρδη στον ηθοποιό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Ο πιο κόντρα στην εποχή του τρόπος; Το τότε Instagram! Μια polaroid…

Η χρυσή polaroid: Το κόλπο του Ξανθόπουλου να βγάζει πιο πολλά λεφτά απ’ τους θαυμαστές του παρά απ’ τις ταινίες

Το μυστικό που έκρυβε χρόνια ο Ξανθόπουλος αποκάλυψε ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN. Η τακτική του δαιμόνιου Ξανθόπουλου για έξτρα μεροκάματο λέγεται πως ήταν τότε γνωστή στον καλλιτεχνικό κόσμο, όχι όμως και στο κοινό του ηθοποιού που τον αποθέωνε σε κάθε του βήμα.

Κουίζ γνώσεων και IQ: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 στο πιο δύσκολο κουίζ γεωγραφίας τότε είσαι εγκυκλοπαίδεια
QUIZY Κουίζ γνώσεων και IQ: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 στο πιο δύσκολο κουίζ γεωγραφίας τότε είσαι εγκυκλοπαίδεια

Τι έκανε σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Βουτσάς; Χρέωνε τις φωτογραφίες που έβγαζαν μαζί του οι θαυμαστές του, ρίχνοντας τα… στον φωτογράφο που είχε μαζί του σε κάθε του βήμα.

«Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε πάντα μαζί του έναν φωτογράφο με polaroid εκεί που πήγαινε. Και έβγαζε ο φωτογράφος τη φωτογραφία και την έδινε στον θαυμαστή. Ρώταγε ο θαυμαστής τον Νίκο Ξανθόπουλο: ‘Πόσο κάνει;’. ‘Τον φωτογράφο ρωτήστε’, τους έλεγε εκείνος. Ο φωτογράφος έλεγε 10 δραχμές, τις 8 τις έπαιρνε ο Ξανθόπουλος και τις 2 τις έδινε στον φωτογράφο. Εκατομμύρια έβγαλε! Μπράβο!», είπε γελώντας ο Βουτσάς, μη αφήνοντας περιθώρια για αμφισβήτηση.

Η χρυσή polaroid: Το κόλπο του Ξανθόπουλου να βγάζει πιο πολλά λεφτά απ’ τους θαυμαστές του παρά απ’ τις ταινίες

Σας φαίνονται ψίχουλα οι 8 δραχμές που κέρδιζε ο Ξανθόπουλος για κάθε φωτογραφία του; Κι όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μιλάμε για μια εποχή που ο βασικός μισθός κυμαινόταν από 300 δραχμές έως 570 δραχμές τον μήνα. Σα να λέμε ότι με λιγότερες από 38 φωτογραφίες, ο αστέρας του ελληνικού σινεμά είχε εξασφαλίσει τον βασικό!

Ο ίδιος, βέβαια, ουδέποτε επιβεβαίωσε όσα ειπώθηκαν για την τότε επιχείρηση που φέρεται να είχε στήσει με τον φωτογράφο του. Τουναντίον.

«Κακοήθειες! Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Τι να πεις και τι να απαντήσεις; Ακατανόητα πράγματα. Λες και έχουν πάθει τα μυαλά τους… Τι να πεις;», ήταν η απάντηση του Ξανθόπουλου σε δημοσιογράφο της Espresso όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του συναδέλφου του.

Η χρυσή polaroid: Το κόλπο του Ξανθόπουλου να βγάζει πιο πολλά λεφτά απ’ τους θαυμαστές του παρά απ’ τις ταινίες

Αν όσα υποστήριξε ο Βουτσάς, πάντως, ισχύουν στο 100% τους, δεν τα πήγε κι άσχημα. Κυρίως αν σκεφτούμε πως μιλάμε για έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους Έλληνες ηθοποιούς που μπήκαν στην καρδιά του κοινού ήδη από τις πρώτες ταινίες και… δεν βγήκε ποτέ.