«Πρόκειται περί ηλιθίου»: Όταν ο Ραφαηλίδης «τάπωσε» on air τον Πλεύρη σε ένα θρυλικό διάλογο
Βρείτε μας στο

Μια από τις «μονομαχίες» που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, ήταν αυτή ανάμεσα στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Βασίλη Ραφαηλίδη και τον πατέρα του νυν υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, Κώστα.

Οι δυο τους είχαν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικό πάνελ με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο, Μανώλη Καψή.

Βέβαια, αυτό που ακολούθησε δεν θύμιζε πολύ τηλεοπτικό πάνελ, αφού ο Βασίλης Ραφαηλίδης, έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο Πλεύρης με δήθεν ύφος απορίας ρωτάει τον δημοσιογράφο, Μανώλη Καψή, να του διευκρινίσει τι σημαίνει ακροδεξιός.

«Μου βάλατε μια πινακίδα που λέει ακροδεξιός. Εξηγήστε μου τι σημαίνει ακροδεξιός, διότι μπορεί και να είμαι», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης παρεμβαίνει, λέγοντας κοφτά «ακροδεξιός σημαίνει φασίστας».

Ο δημοσιογράφος και συντονιστής της συζήτησης, συμφωνεί με την εξήγηση λέγοντας πως «με βοήθησε ο κύριος Ραφαηλίδης να σας απαντήσω».

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Πλεύρης λέει προς τον Καψή πως έκανε «χιούμορ» που έφερε τον Ραφαηλίδη για να μιλήσει σχετικά με εθνικά θέματα, εξηγώντας πως ο γεννημένος στην Κοζάνη (με καταγωγή από την Κων/πολή) δημοσιογράφος μπορεί να μιλήσει για τον Τσε Γκεβάρα.

Η προσβολή

Λίγο αργότερα όμως, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, μη έχοντας κάτι να απαντήσει επί της ουσίας, κατέφυγε εκεί που συνήθως καταφεύγουν όλοι οι άνθρωποι με ιδέες παραπλήσιες του ίδιου. Στη χυδαιότητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο ίδιος: «Ο βασιλεύς Αγησίλαος έλεγε «όταν σφάλλει το σώμα, σφάλλει και η σκέψις».

«Όταν ο κύριος Ραφαηλίδης μπορεί να κατέβει εις το βάρος κάτω των 100 κιλών, οπωσδήπτε μπορώ να μιλήσω μαζί του».

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης, απευθυνόμενος στον Μανώλη Καψή λέει χαρακτηριστικά για τον Πλεύρη «πρόκειται περί ηλιθίου», συμπληρώνοντας πως ο Πλεύρης είναι «ευνούχος», ενώ στη συνέχεια, προτρέπει τον Μανώλη Καψή να προχωρήσει η συζήτηση στο κυρίως θέμα, που αφορά το ΝΑΤΟ και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Πλεύρης πετάει μερικά εθνικιστικά πυροτεχνήματα για τη δήθεν εδαφική ολοκλήρωση και ο Ραφαηλίδης διαφωνεί, προσπαθώντας να εξηγήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορούν να γίνουν σε καμία περίπτωση πραγματικότητα τα όσα λέει ο Κώστας Πλεύρης, μιας και η Ελλάδα δεν δρα αυτοβούλως, αλλά είναι μέρος ευρύτερων συμμαχιών, όπως το ΝΑΤΟ.