Έβγαλε τη μάσκα και τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο: Η μέρα ο «Γίγαντας του κατς» χώρισε την καρδιά μας στα 2 (Vid)

Μια από τις ιστορικότερες στιγμές όλων των εποχών για το αμερικάνικο κατς.
Έβγαλε τη μάσκα και τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο: Η μέρα ο «Γίγαντας του κατς» χώρισε την καρδιά μας στα 2 (Vid)
21 Σεπτεμβρίου 2024 | 17:53

Υπήρξε μια αληθινά θρυλική φιγούρα στο αμερικάνικο κατς. Η πορεία του σε αυτό επηρρέασε άπειρους αθλητές, το ίδιο το κατς επαναδιαμορφώθηκε από αυτόν. Η απίστευτη αθλητικότητά του, οι πρωτότυπες κινήσεις του, η προκλητική συμπεριφορά του μέσα στο ρινγκ συνέβαλαν στην διαμόρφωση και την προώθηση ενός στιλ πάλης που ήταν σχετικά ασυνήθιστο στην αμερικανική πάλη εκείνη την εποχή και κατέληξε με τα χρόνια να θεωρείται το αυτονόητο στιλ πάλης υψηλού επιπέδου.

Ο Rey Mysterio ήταν ένας πραγματικός πρωτοπόρος του κατς. Η δημοτικότητά του και το γεγονός ότι αντικειμενικά συγκαταλέγεται σε έναν από τους κορυφαίους που πέρασαν ποτέ από το WWE είναι φαινόμενα άμεσα συνδεμένα από την ικανότητά του να επικοινωνεί με οπαδούς όλων των ηλικιών και εν τέλει να αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές θεατών.

Η επιρροή του στη βιομηχανία της πάλης είναι ακόμη και σήμερα αισθητή. Και πέρα από τεχνικού τύπου «λεπτομέρειες» δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή του στην «θεατρικότητα» του σπορ. Για χρόνια, ο Rey Mysterio ήταν ένα πραγματικό… μυστήριο όσον αφορά το πρόσωπό του. Αγωνιζόταν με την χαρακτηριστική του μάσκα και πίσω από αυτή κανείς δεν ήξερε τι κρύβεται. Το πρόσωπό του μπορούσε ο καθενας να το φαντάζεται διαφορετικό, ο ίδιος ήταν κάτι σαν υπερήρωας: διάσημος σε όλη τη Αμερική και όμως, θα μπορούσε να περπατάει δίπλα σου και να μην τον αναγνωρίσεις.

Και όμως, ήρθε μια μέρα που αποτέλεσε για αυτόν τον ορισμό της απομυθοποίησης. Και πόσο μεγαλύτερη απομυθοποίηση για έναν μασκοφόρο από το να… βγάλει τη μάσκα του. Ήταν το 1999. Ο αγώνας του με τον Konnan στη μάχη Hair vs. Mask στο SuperBrawl IX είχε ως προϋπόθεση πως αν ηττηθεί θα αποκάλυπτε σε όλο τον κόσμο το πρόσωπό του. Ακόμα και οι ίδιοι οι φανατικοί οπαδοί του ήταν διχασμένοι: από τη μια ήθελαν το είδωλό τους να νικήσει, από την άλλη δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην προοπτική να δουν το πρόσωπό του.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: ο Mysterio ηττήθηκε και η ιστορική στιγμή έλαβε χώρα. Το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε από τον ίδιο σε μια συζήτηση που αποτέλεσε το νούμερο ένα θέμα συζήτησης ανάμεσα στους οπαδούς του κατς σε όλο τον πλανήτη. Αναμφίβολα, η πορεία του Mysterio στα ρινγκ χωρίζεται στο πριν και στο μετά από εκείνη την εμβληματική και συνάμα απομαγευτική σκηνή.

 

Παρά την απογοήτευσή του που αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του, ο Mysterio συνέχισε την πορεία του στα ρινγκ. Ξανά με τη μάσκα του, ξανά σε μεγάλους και εμβληματικούς αγώνες. Συνέχισε να εξελίσσεται, συνέχισε να πρωτοπορεί. Πολλοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η πιο ώριμη περίοδός του είναι αυτή μετά την μεγάλη αποκάλυψη.

Σίγουρα όμως και η πιο υποτιμημένη. Λογικό από κάθε άποψη. Μετά το ιστορικό γεγονός της αποκάλυψης της ταυτότητάς του, τίποτα δεν ήταν το ίδιο…

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved