Τα 5 κλασικά τηλεκατευθυνόμενα που όλοι είχαμε μικροί (Vids)
Βρείτε μας στο
Retro

Τα 5 κλασικά τηλεκατευθυνόμενα που όλοι είχαμε μικροί (Vids)

Αν ήσουν παιδί στα 90s δεν παίζει να μην είχες (ή έστω να μην ήθελες να έχεις) κάποιο από αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα αμάξια...

Τα χρόνια περνούν και τα αγαπημένα παιχνίδια ενός άντρα αλλάζουν (ωστόσο, το ξέρουν άπαντες, πάντα ένας άντρας έχει παιχνίδια). Με τα χρόνια αποκτάς τρέλα με τα βιντεοπαιχνίδια ή με τα επιτραπέζια ή με τα αμάξια (ναι, για κάποιους είναι παιχνίδια…). Όταν είσαι μικρός όμως ένα από τα πιο must παιχνίδια σου είναι τα τηλεκατευθυνόμενα αμάξια.

Δεν υπάρχει αγόρι που στην παιδική του ηλικία να μην έχει παίξει με τις ώρες με ένα τηλεκατευθυνόμενο. Και αν για τα πιτσιρίκια του σήμερα που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία, μοιάζει νορμάλ να οδηγείς ένα μικρό αμάξι μέσω ενός τηλεχειριστήριου, για εμάς κάποτε αυτό ήταν αληθινή επιστημονική φαντασία.

Με μεγάλη περηφάνια θυμόμαστε πέντε χαρακτηριστικά τηλεκατευθυνόμενα «μοντέλα» με τα οποία παίζαμε ως παιδιά:

1/ Young Nikko

Ένα αμαξάκι, ένα αεροπλανάκι και… άλλο ένα αμαξάκι αλλά υπό μορφή καρτ. Αυτή η τριάδα της Nikko ήταν η απόλυτη επιθυμία μας κάπου εκεί στο νηπιαγωγείο. Βέβαια, συνήθως ο καθένας μας είχε μόνο ένα από τα τρία μοντέλα. Αν κάποιος είχε και τα τρία ήταν ο πιο τυχεράκιας του νηπιαγωγείου.

2/ TurboBionic

Εκείνο που για να το οδηγήσεις δεν χρειαζόσουν τηλεχειριστήριο αλλά γάντι. Ναι, γάντι! Πώρωση εντελώς άλλου επιπέδου, ορισμένοι από εμάς θα γούσταραν ένα τέτοιο δώρο ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. Πότε δεν νιώσαμε περισσότερο σούπερ ήρωες στη ζωή μας από τότε που καθοδηγήσαμε το TurboBionic απλά με ένα γάντι που φορούσαμε!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

3/ Turbo Traxx

Ειδικό για όσους γούσταραν υψηλές ταχύτητες, το Turbo Traxx ήταν το αμαξάκι που προκαλούσε δέος με τις δυνατότητες για κόλπα που είχε: ανέβαινε ανηφόρες υπερβολικά γρήγορα, έκανε κωλιές, άλλαζε ταχύτητα! Το μεγάλο προσόν του όμως; Είχε ΔΥΟ μοτέρ. Ω, ναι!

4/ Αυτοκινητάκια Nobel Toys

Ήταν μια φουρνιά της Nikko που στόχευε στο να ικανοποιήσει την εμμονή όλων των αγοριών με τα γρήγορα αμάξια. Διότι σε κάποιους δεν έφτανε απλά να έχουν ένα τηλεκατευθυνόμενο. Το ζήτημα ήταν να έχουν ένα γρήγορο τηλεκατευθυνόμενο. Ήταν και η επική μουσική της διαφήμισης που έκανε ακόμα πιο ελκυστικά τα αυτοκινητακια της Nobel Toys, δεν θέλαμε και πολύ…

5/ Animal

Πάντα καλή η ταχύτητα αλλά η επιβλητική παρουσία μετράει εξίσου. Το Animal ήταν επιβλητικό, μεγαλοπρεπές και αν και δεν πήγαινε πολύ γρήγορα δεν κώλωνε και πουθενά. Σκαρφάλωνε παντού, πετούσε και τα άγρια νύχια του (!) και δεν υπήρχε λόφος που να μην μπορούσε να ανέβει. Ένα πραγματικό… Animal!