Όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ ερχόταν στην Ελλάδα (Vid)
Βρείτε μας στο
Retro

Όταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ ερχόταν στην Ελλάδα (Vid)

Ένα ιστορικό βιντεάκι που κυκλοφορεί τώρα τελευταία στο ίντερνετ με τον θρυλικό Σακίλ να βρίσκεται στην Ελλάδα, να δίνει συνέντευξη και να... αποθεώνει τον Φάνη Χριστοδούλου έχει προκαλέσει πλήθος από... ρετρό νοσταλγίες.

Το 1994 ο Σακίλ Ο’ Νιλ ήταν ακόμα ένα ανατέλλον αστέρι του NBA όντας μόλις 22 χρονών, έπαιζε στους Orlando Magic και διένυε τα πρώτα χρόνια μιας τεράστιας καριέρας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και πολλοί «ψαγμένοι» με το NBA πίστευαν πως αυτός είναι ο παίκτης της φουρνιάς των 90s που θα αφήσει εποχή. Δεν έπεσαν και πολύ έξω. Το 1994 λοιπόν, ο Σακίλ Ο’ Νιλ ήρθε στην Ελλάδα ως καλεσμένος μιας αθλητικής εταιρείας και αν και δεν είχε προλάβει ακόμα να γίνει ο θρύλος που άφησε εποχή τα επόμενα χρόνια, το ΣΕΦ όπου και βρέθηκε για να παρουσιαστεί και να γίνει αντικείμενο… αποθέωσης από τους φανατικούς του NBA είχε μπόλικο κόσμο στην παρουσίασή του.

Μάλιστα, οι πιο παλιοί λένε πως επειδή ο Σακίλ άργησε να βγει στο γήπεδο, οι Ελληναράδες οπαδοί που δεν καταλαβαίνουν από κουλτούρες του NBA και άλλα τέτοια ξεκίνησαν τα μαζικά «ουουου» και μάλιστα, έπεσαν και κάποια αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ ερχόταν στην Ελλάδα (Vid)

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ελλάδα πάντως, ο νεαρός τότε Σακίλ Ο’ Νιλ έδωσε και μια συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο θρυλικό «Αθλητικό Πανόραμα» του ANT-1 και στον Παύλο Παπαδημητρίου.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά την συνέντευξη το παλιομοδίτικο στυλ της προκαλεί κάτι ανάμεσα σε μια γλυκιά νοσταλγία και ένα γέλιο για τον τρόπο που γινόντουσαν τότε οι συνεντεύξεις. Στα αξιοσημείωτα η αποθέωση του Σακίλ Ο’ Νιλ στον Φάνη Χριστοδούλου, οι πιο κλισέ κι από κλισέ ερωτήσεις του Παπαδημητρίου με αποκορύφωμα το αν πιστεύει πως το μπάσκετ είναι για όλους ή μονο για τους ψηλούς και το αν διαμαρτύρεται στους διαιτητές καθώς και η κυρία που μεταφράζει τον Σακίλ και η οποία είναι εμφανώς άσχετη από μπάσκετ….

Δείτε το ιστορικό βιντεάκι: