Τεστ μνήμης: Πόσες απ' τις 5 σειρές των 90's που όλοι οι μαθητές έβλεπαν μετά το σχολείο θυμάσαι; (Vids)
Βρείτε μας στο

Στη ζωή του μέσου μαθητή υπάρχει μια… «ιερή» στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εκείνο το διάστημα ανάμεσα στο σχόλασμα και την έναρξη του (όποιου) διαβάσματος. Είναι εκείνη η ευλογημένη χρονική περίοδος που τελείωνες το μεσημεριανό και μετά… άραζες και έβλεπες τηλεόραση.

Για τα σημερινά παιδιά που πάνε σχολείο, μάλλον αυτό το ιερό διάστημα περιλαμβάνει σερφάρισμα στο ίντερνετ και όχι πολύ τηλεόραση. Όμως για όσους μεγαλώσαμε πηγαίνοντας σχολείο την δεκαετία του ’90, υπάρχουν ορισμένα σίριαλ που είναι συνώνυμα της προσμονής του σχολάσματος.

Είναι αυτά που μας ανάγκαζαν να  «τιναχτούμε» από την καρέκλα μας και να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα για να πάμε στο σπίτι μας. 

Όπως, ας πούμε, τα παρακάτω:

Baywatch

Το καλοκαιρινό μουντ της δεν υπήρξε ποτέ η αιτία να πάψει να παίζεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το τραγούδι των τίτλων αρχής ηχεί ακόμα στα αυτιά μας, οι θαυμαστές του Μιτς Μπιουκάναν θα τον θυμούνται, στο ρόλο του επικεφαλής της ναυαγοσωστικής ομάδας,  να… ρουφιέται μέχρι λιποθυμίας, στην προσπάθεια ν’ «αποτινάξει» από πάνω του τον «Ιππότη της Ασφάλτου», ενώ, φυσικά, πάνω απ’ όλους και απ’ όλα ήταν το απόλυτο sex symbol της εποχής: η αξεπέραστη Πάμελα Άντερσον. 

Carusel

Σίριαλ μεταγλωττισμένο από τα μεξικάνικα, με κάποιες κλασικές φιγούρες μαθητών όπως ο Σιρίλο και η Μαρία Χοακίνα να κλέβουν την παράσταση. Δεν υπήρχε πιτσιρίκι που να μην έβλεπε κάθε, μα κάθε μέρα το Carusel, την σειρά που έδειχνε την καθημερινότητα ενός σχολείου με επίκεντρο την πανέμορφη και σοφή δασκάλα τους. Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί τα πλουσιόπαιδα και τα φτωχά παιδιά, δίπολο που «έπαιζε» πολύ στην σειρά, πήγαιναν στο ίδιο φτωχικό σχολείο, όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα στον μαυροπίνακα… 

Cebolitas

Γνωστό και ως «Οι Ατρόμητοι», σίριαλ για μόνο για μπαλαδόφατσες, μεταφρασμένο από τα αργεντίνικα, το Cebolitas έδειχνε τις περιπέτειες μιας παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας και των αντιπάλων τους, των «Δυναμιτών». Μόνο η Αργεντινή θα μπορούσε να έχει κυκλοφορήσει σειρά με τέτοιο θέμα ενώ, για όσους δεν το ξέρουν, μια από τις πρωταγωνίστριες ήταν η κόρη του Μαραντόνα, που τότε ήταν μόλις δέκα χρονών! 

Υπαστυνόμος Ρεξ

Από τα all time classic εκείνης της εποχής, το σίριαλ που υπήρξε κάτι σαν το Sherlock του σήμερα αλλά σε «μεσημεριανή» και πολύ πιο απλοϊκή εκδοχή. Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο μας φαινόταν εμάς τότε. Ένα «μεγαλίστικο» αστυνομικό σίριαλ μυστηρίου με πρωταγωνιστές έναν πανέξυπνο ντετέκτιβ και τον πανέξυπνο σκύλο του.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Οι πιθανότητες να ξεκολλήσουμε από την τηλεόραση όταν άρχιζε ήταν λιγότερες κι από το να πάρει χρυσό μετάλλιο η Εθνική μπάσκετ σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ… 

Art Attack

Last but… not least που λέγαμε μικροί στο χωριό μας, το Art Attack. Λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα σίριαλ της λίστας καθώς δεν εδώ δεν είχαμε να κάνουμε με δραματοποιημένο σίριαλ, αλλά με έναν τύπο που ήταν εξπέρ στις… καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Έκανε πράγματα και θαύματα με διάφορα υλικά και εμείς, μαγεμένοι, τον βλέπαμε με το στόμα μας να χάσκει ολοένα και περισσότερο.

Ποτέ ξανά η τέχνη δεν ήταν κάτι τόσο κουλ όσο τα χρόνια του Art Attack!