Το Chance έχει έναν από τους κορυφαίους sidekicks
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το Chance έχει έναν από τους κορυφαίους sidekicks

Ο Χιου Λόρι είναι ένας επαρκής λόγος για να δεις μια σειρά ή μια ταινία, αλλά στο Chance θα βρεις τον εαυτό σου να συμπαρασύρεται από τον από τον Ίθαν Σάπλι.

Η σχέση ημών και υμών με τον Χιου Λόρι είναι μακροχρόνια, νοσταλγική και έντονη. Ο Dr. House που βλέπαμε πιο μικροί στο Star είναι από τις αναμνήσεις που πολλοί διαφυλάττουν σαν κόρη οφθαλμού στο μυαλό τους. Ο Dr. House δεν ερχόταν μόνος του. Ήταν ένα πακέτο. Τον έβλεπες συνήθως Σάββατο, μόλις είχες φάει για μεσημέρι ή είχες τελειώσει τα υπολείμματα των μαθημάτων και ήσουν free of charge. Αν δεν έτυχε να δεις το Night Manager όπου ο Χιου Λόρι είχε ρόλο απόλυτα κακού και διαβόητου εγκληματία, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις να δεις το Chance, που προβάλλει από την Πέμπτη το FOX.

Εκεί ο Χιου μπαίνει και πάλι στα ζητήματα της ιατρικής, αλλά με μια πιο ευρύτερη έννοια και εντοπισμένη σε ένα  άλλο πεδίο. Η ψυχανάλυση μέσω της νευροψυχιατρικής είναι ο τομέας που ειδικεύεται και είναι ξακουστός ο γιατρός Έλντον Τσανς, στη σειρά που δημιούργησαν για το Hulu οι Κεμ Ναν και Αλεξάντρα Κάνινγκχαμ. Γνωρίζει που να τραβήξει γραμμή, που τελειώνουν τα καθήκοντα και αρχίζει η ζωή, που απαιτείται να ξεφύγει από τα ειωθότα, που του είναι αρκετό να παίξει by the book. Μόνο που μια περίπτωση ασθενούς θα φέρει τον ίδιο του τον εαυτό κάτω από τον προβολέα της εξέτασης. Της ανάκρισης θα λέγαμε καλύτερα.

Ο Τσανς ερωτεύεται χωρίς να το καταλάβει την Ζακλίν που αλλάζει εαυτό και γίνεται Τζάκι. Στην αρχή πιστεύει ότι είναι μόνο η ανθρώπινη κίνηση της βοήθειας προς ένα άτομο που χρειάζεται βοήθεια. Όμως ο Τσανς βουτάει ολόκληρος στην παράνοια που επικρατεί στο μυαλό της Ζακλίν, ακολουθεί το σενάριο της δίχως να αμφισβητεί, παίρνει ως παραδεδεγμένες καταστάσεις όσα του περιγράφει και καταλήγει σε ένα άρρηκτο, σφόδρα επικίνδυνο engage.

Το Chance έχει έναν από τους κορυφαίους sidekicks

Εμπλέκεται σε ένα θανατηφόρο τρίγωνο, αφού εκτός του ίδιου και της Τζάκι, υπάρχει ο αστυνομικός άντρας της, ο Μπλακστόουν που δεν τον λες ιδιαίτερα καλό παιδί. Δέρνει την Τζάκι, την εκβιάζει μέσω του παιδιού της, διακινεί παράνομο χρήμα, ενορχηστρώνει παράνομες κινήσεις και γενικώς είναι το ίδιο το σύστημα στην πιο διεφθαρμένη μορφή. Μια μορφή από την οποία εκλείπει η μετάνοια, η μεταμέλεια, ο φόβος για τιμωρία. Κανένας Φουκό, κανένα πανοπτικό δεν γεννήθηκε εδώ.

Ο Τσανς είναι ένας αδύναμος άνθρωπος και μόνος του δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τέτοιους τύπους όπως ο Μπλακστόουν. Γι΄αυτό απευθύνεται στον Ντάριους Πρινγκλ, τον D, που είναι παραγιός του μεταπράτη επίπλων. Αυτός ο ρόλος, ο ρόλος που υποδύεται ο Ίθαν Σάπλι, είναι το καλύτερο second unit σε σειρά για τη φετινή σεζόν και η ανάμειξη του με την νευροψυχιατρική σκοπιά του Λόρι στο Chance είναι το καλύτερο σημείο κάθε επεισοδίου.

Ένας τύπος που έχει εμφυσήσει στην ψυχολογία του πολέμου, λειτουργεί το μυαλό του σα να βρίσκεται στο πιο βίαιο σκάκι που εμφανίστηκε ποτέ και που στο 7ο επεισόδιο φέρνει μαζί του μια μεγάλη ανατροπή, σχετικά με το παρελθόν του. Όσο σε πείθει ότι είναι απλώς ένας στρατιώτης με μεταπολεμικό σοκ στον εγκέφαλο, που δεν θέλει να ξεφύγει από αυτή την εγκεφαλική συνθήκη και καθορίζει τις σωματικές και ψυχικές του λειτουργίες σα να κινείται σε πεδίο μάχης, εκεί είναι που σου τα αναποδογυρίζει όλα. Συθέμελα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Η Γκρέτσεν Μολ που φέτος έχει και την συμμετοχή στο Manchester By The Sea, συμπληρώνει μια τριάδα που δημιουργεί το MSN της τηλεόρασης για το Chance. Προκλητικά νηφάλια πνευματικά, ομοιάζει στην Μαύρη Ντάλια, αφού φαντάζει η μοναδική νορμάλ προσωπικότητα εν τέλει, υποδαυλίζοντας την θέση και την φύση του Τσανς.

* Το Chance προβάλλεται στα κανάλια FOX από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη