Οι 10 πιο υποσχόμενες ταινίες που θα δούμε στο πρώτο μισό του 2019

Βλέποντας το 2019 γραμμένο για πρώτη φορά σε τίτλο κειμένου, τη θλίψη δεν τη γλυτώνεις. Ούτε εσύ ούτε εγώ. Το «Why God? Why?» αλά Τζόι Τριμπιάνι βγαίνει αβίαστα από το στόμα. Για κάθε ζόρικη συνειδητοποίηση του ότι φτάνουμε στο τέρμα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, υπάρχει η παρήγορη σκέψη ότι το μέλλον επιφυλάσσει πολλά συναρπαστικά πράγματα.

Όχι στα προσωπικά μας βέβαια. Αυτά θα μας τα πει η Λίτσα Πατέρα για να πονέσουμε. Το 2019 είναι ελπιδοφόρο γιατί ήδη από το πρώτο του εξάμηνο υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες που περιμένουμε να δούμε από την στιγμή που ανακοινώθηκαν και ιδίως από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρώτο τους trailer.

Από τις ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν εντός του 2019, η κατηγορία των animation έχει όλα τα φόντα για να κυριαρχήσει. Animation όχι μόνο με την καθαρή, την τεχνική έννοια. Αλλά και με την ευρύτερη, αφού έχουμε και δύο ταινίες που παίρνουν live action μορφή έχουσες όμως τη ρίζα τους στα κινούμενα σχέδια.

Glass

Η αρχή γίνεται στις 18 Ιανουαρίου με το sequel των Unbreakable και Glass του κύριου Σαϊαμαλάν, Σαμαλάν, Σάμαλι πώς λέγεται τέλος πάντων. Το Split ανατάραξε μετά από καιρό το κοινό για χάρη του μίστερ Νύχτα τόσο για το ότι ήταν μια πολύ καλή ταινία, αλλά κυρίως για την τελευταία του σκηνή. Εκεί όπου εμφανίστηκε ο Μπρους Γουίλις και αποκαλύφθηκε ότι η ιστορία θα κλείσει με τους τρεις paranormal τύπους να αναμετρώνται μεταξύ τους.

How to Train Your Dragon 3

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά το δεύτερο μέρος, ο Χίκαπ και η Βάλκα θα ανέβουν ξανά στις πλάτες των δράκων τους και θα πρέπει να φτάσουν στις εσχατιές του κόσμου για να ανακαλύψουν ότι ένας παραμυθικός κόσμος που έλεγαν ότι δεν υπάρχει, υπάρχει.

Εκεί θα μάθουν για άλλη μια φορά τι τους έχει κρατήσει το πεπρωμένο και θα τους βοηθήσει να διασώσουν την ουτοπία των δράκων, όπου ζουν και βασιλεύουν. Στις 22 Φεβρουαρίου θα εκπαιδεύσουμε ξανά τον δράκο μας, με το πρώτο από μια σειρά animation films της χρονιάς.

Captain Marvel 

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για το νέο franchise της Marvel, ώστε στις 8 Μαρτίου δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια συναρπαστική ταινία που θα δημιουργεί και τη γέφυρα με την post credit σκηνή του Infinity War.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Us

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του Get Out, έχουμε την δεύτερη ταινία τρόμου διά χειρός Τζόρνταν Πιλ. Τότε ήταν 17 Μαρτίου, τώρα είναι 15 Μαρτίου. Με το βάρος των προσδοκιών πολύ μεγάλο αυτή τη φορά, ο Πιλ συνεχίζει με μια ακόμα αφήγηση βασισμένη στα έγκατα της αμερικανικής κοινωνίας.

Η Ελίζαμπεθ Μος από το Handmaid’s Tale, η Λουπίτα Νιόνγκο και ο Γουίνστον Ντιουκ από το Black Panther και αρκετοί ακόμα ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ένα παραλιακό σπίτι. Εκεί όπου η Νιόνγκο και ο Ντιουκ έχουν πάει με τα παιδιά τους επίσκεψη σε φίλους για να περάσουν καλά. Το πρώτο κιόλας βράδυ εμφανίζονται στην πόρτα κάποιοι απρόσκλητοι και το λιγότερο μη καλοδεχούμενοι επισκέπτες.

Dumbo

Από παραμύθι ταινία κινουμένων κι από ταινία κινουμένων κανονικό motion picture. Τα αυτιά του Ντάμπο κάνουν πάλι τα αεροπλανικά τους στις 29 Μαρτίου με τους Μάικλ Κίτον, Κόλιν Φάρελ, Ντάνι Ντε Βίτο και Εύα Γκριν να πρωταγωνιστούν, ενώ στη σκηνοθεσία έχουμε τον spooky παραμυθά, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τιμ Μπάρτον.

Avengers: Endgame

26 Απριλίου. Μόνο αυτό αρκεί. Σημειώσαμε την ημερομηνία από τις 27 του περασμένου Απρίλη που κυκλοφόρησε το Infinity War. Τα φινάλε είναι πάντοτε εντυπωσιακά και στο Endgame αυτή η λογική θα φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

Godzilla

Η Μάιλι Μπόμπι Μπράουν ανοίγει τα φτερά της μακριά από το Stranger Things σε ένα franchise που κουβαλάει μια τεράστια δυναμική. Η αναβίωση του το 2014 έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για νέες περιπέτειες του Γκοτζίλα και το trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες είναι από εκείνα που σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα βιώσεις μια συγκλονιστική εμπειρία θέασης.

Αυτή τη φορά βέβαια ο Γκοτζίλα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Υπάρχουν μερικά ακόμα θηριώδη πλάσματα που ανασύρθηκαν από τις μυθολογικές τους στάχτες. Υπομονή μέχρι τις 31 Μαΐου.

Dark Phoenix

Με την αποτυχία του Apocalypse να είναι ακόμα ζωντανή στις μνήμες, οι παλιοί X-Men ετοιμάζονται να παραδώσουν επίσης τη σκυτάλη στη νέα γενιά. Έτσι, στις 7 Ιουνίου θα δούμε τον χαρακτήρα της Σόφι Τέρνερ, την Τζιν Γκρέι να έχει κεντρικό ρόλο. Όταν σε μια αποστολή με τους υπόλοιπους μεταλλαγμένους στο διάστημα θα την χτυπήσει μια κοσμική δύναμη, η Τζιν θα βρεθεί κοντά στο θάνατο.

Αντί να πεθάνει όμως, θα επιστρέψει στη Γη ακόμα πιο ισχυρή και επικίνδυνη. Αυτή η δύναμη της παίρνει τον έλεγχο και γίνεται πλέον δημόσιος κίνδυνος. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να συγκρατηθεί, αλλά και γιατί στην ουσία ο έλεγχος περνάει στα χέρια εξωγήινων δυνάμεων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη.

Men In Black

Ο Γουίλ Σμιθ κι ο Τόμι Λι Τζόουνς είναι παρελθόν. Ο Κρις Χέμσγουορθ και η Τέσα Τόμπσον είναι το παρόν. Στις 14 Ιουνίου οι Άντρες με τα Μαύρα δεν είναι αποκλειστικά άντρες. Το ντουέτο που ταίριαξε πολύ καλά στο Thor:Ragnarok ενώνεται στη νέα περιπέτεια των MIB, με το προ μερικών 24ωρων trailer να δείχνει ότι το Men In Black προσαρμόζεται στην εποχή και αφήνει πίσω του πολλά απ΄όσα ξέραμε.

Toy Story 4

Η επιστροφή του ανακοινώθηκε πριν κάποιες εβδομάδες. Δεν είναι πάνω από 2 μήνες. Ένα αναπάντεχο trailer έκανε την εμφάνισή του και δάκρυα συγκίνησης έπεσαν στις οθόνες των υπολογιστών. Ό,τι συνέβη το 2016 με το Finding Dory σε ίδιο ίσως και μεγαλύτερο βαθμό. Στις 21 Ιουνίου ο Γούντι, ο Μπαζ και η συμμορία τους έχουν μια ακόμα περιπέτεια να αντικρύσουν.