Ο Τζόρνταν Πιλ θέλει να μας βγάλει την ψυχή.
Βρείτε μας στο

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ξεκίνησε όλος αυτός ο θόρυβος για το Get Out. Ήταν τον Μάρτιο του 2017 που κυκλοφόρησε η ταινία, αλλά όλα πήραν μεγάλες διαστάσεις πριν από ένα χρόνο περίπου. Μέχρι και τα Όσκαρ του περασμένου Φεβρουαρίου ο Τζόρνταν Πιλ και το θρίλερ που έγραψε, ήταν στο επίκεντρο.

Πριν προλάβει να βρέξει το ποδαράκι του το 2019, μπαίνουμε στη διαδικασία να στρέψουμε την προσοχή μας ξανά σε αυτόν τον τύπο. Έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια έκανε μια καλή κωμωδία με τον Κι, αλλά δεν μπορεί να μπει σε καμία σύγκριση με την γραφή του και τις ταινίες που φτιάχνει. Ναι, βάλαμε πληθυντικό.

Μετά το Get Out έρχεται το Us. Μια λέξη που μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους. Είτε με την έννοια του «εμείς» είτε με την έννοια του «γιου ες». Κάτι που να επαφίεται ξανά σε συμβολισμούς γύρω από την αμερικάνικη κοινωνία. Παρόλο που ο ίδιος ο Πιλ έχει πει ότι το Us δεν θα επιδέχεται τέτοιων ερμηνειών, όλο και κάτι θα προκύψει.

Ίσως να μην πει ποτέ αν σκόπευε να δημιουργήσει μια τέτοια ασάφεια με τον τίτλο, αλλά αυτή υπάρχει και επιτείνεται ακόμα περισσότερο μετά το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε ανήμερα των Χριστουγέννων. Το Us μοιάζει να είναι ακόμα πιο τρομακτικό από το Get Out.

Η Λουπίτα Νίονγκο και ο Γουίνστον Ντιουκ είναι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Οι τέσσερις τους πάνε εκδρομή σε ένα παραλιακό σπίτι, ως φιλοξενούμενοι ενός άλλου ζευγαριού που το υποδύεται η Ελίσαμπεθ Μος και ο Τιμ Χάιντεκερ. Ο γιος του πρώτου ζευγαριού χάνεται για μερικές ώρες στην παραλία και αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Το ίδιο βράδυ εμφανίζονται στην πόρτα τους τέσσερις μαύροι με στολές και μάσκες σε φάση σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι. Δεν πρόκειται για τυχαίους ανθρώπους. Είναι τέσσερις άνθρωποι ίδιοι με αυτούς. Δύο γονείς και δύο παιδιά πανομοιότυπα. Και πιάνουν αυτούς που θεωρητικά είναι οι αυθεντικοί αιχμαλώτους.

Φυλετικοί χρωματισμοί και ρατσισμός είναι δύο έννοιες που δεν αποτελούν αυτοσκοπό του σεναρίου και δεν είναι απαραίτητο να υπάρξουν ούτε είναι αναγκαίο να δοθεί κάποιος πολιτικοκοινωνικός χρωματισμός. Το Us είναι πιθανότατα ακόμα ένα πολύ σημαντικό θρίλερ στη σύγχρονη κινηματογραφική αφήγηση και μόνο να περιμένουμε την 15η Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει μπορούμε.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τζόρνταν Πιλ δεν θα σταματήσει στο Us και έχει μια ανθολογία ιστοριών έτοιμη ή στα σκαριά. Βέβαιο είναι επίσης ότι μετά τα 150 δευτερόλεπτα του trailer θα έχεις νιώσει τις κάλτσες σου γεμάτες!