10 νέες σειρές που θα βάλεις στα must watch για το πρώτο εξάμηνο του 2019

Το 2019 είναι έτοιμο να μας κρατήσει και πάλι καθηλωμένους στον καναπέ. Τόσο με τις υπάρχουσες σειρές που επιστρέφουν για 2η και πλέον σεζόν όσο και με τις καινούργιες. Κι αν ο Γενάρης δεν φαίνεται τόσο δυνατός και καλύπτεται από την 3η σεζόν True Detective, οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ήδη στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται να δούμε εννιά νέες σειρές συν ένα ντοκιμαντέρ που έχουν στοιχεία παραπάνω από ελκυστικά. Κι αυτό είναι το κατώτερο που περιμένουμε.

Τα σιγουράκια…

Deadly Class

Το θέλγητρο στη νέα σειρά του SyFy που κάνει πρεμιέρα 16 Ιανουαρίου είναι ότι στην παραγωγή βρίσκονται τα αδέρφια Ρουσό. Γνωστοί και ως οι δημιουργοί των Avengers. Γι΄αυτό και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δεις τον Μπένεντικτ Γουόνγκ, δηλαδή τον Γουόνγκ τον βοηθό του Dr. Strange.

Ο Γουόνγκ είναι διευθυντής και καθηγητής σε μια σχολή στο Σαν Φρανσίσκο που αναλαμβάνει να διδάξει στους απογόνους μαφιόζων και μεγαλοδολοφόνων πως να συνεχίσουν την κληρονομιά των γονιών τους. Εκείνος όμως που θα ξεχωρίσει είναι ο Μάρκους. Ορφανός και περιπλανώμενος θα βρεθεί ανάμεσα στα κακομαθημένα παιδιά των εγκληματιών που θα τον βάλουν στο στόχαστρο.

Miracle Workers

Από τη μία η επάνοδος του Στιβ Μπουσέμι σε ρόλο που να μην είναι γκεστ μετά το Boardwalk Empire. Από την άλλη η παρουσία του Ντάνιελ Ράντκλιφ στον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο και μάλιστα αδέσμευτα κωμικό. Ε, τι άλλο να σου δώσουν για να δεις το Miracle Workers που κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου; Α, θες κι άλλο. Το ΄χω.

Ο Μπουσέμι υποδύεται τον Θεό. Έναν Θεό που έχει ξενερώσει με όσα συμβαίνουν στη γη και το πήρε απόφαση να προκαλέσει το νέο Big Bang και να εξαφανιστούν όλα. Ο Ράντκλιφ και η Τζεραλντίν Βισβανάθαν θα αναλάβουν ως αγγελάκια να κατέβουν στη γη και να αποτρέψουν την καταστροφή. Ένα sitcom που έχει όλα τα φόντα να πάει όπως το The Good Place.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Les Miserables

Εδώ μιλάμε για παραγωγή πεντάστερη. Βίκτωρ Ουγκό, Άθλιοι, αλλά όχι σε μιούζικαλ όπως η ταινία με τον Τζάκμαν και την Χαθαγουέι. Στις 14 Απριλίου θα δούμε την ιστορία να εκτυλίσσεται κανονικά. Στο Παρίσι του 1832 ο Γιάννης Αγιάννης θα αναζητήσει την αποκατάσταση της ζωής του μετά από 19 χρόνια στη φυλακή. Και θα το κάνει μέσα από τον ξεσηκωμό της επανάστασης.

Ο Ντομινίκ Γουέστ από το The Affair υποδύεται τον Αγιάννη, ενώ μαζί του είναι η πολύφερνη πλέον Ολίβια Κόλμαν, ο Ντέιβιντ Ογιελόβο, η Λίλι Κόλινς και ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ.

Catch 22

Το αριστούργημα του Τζόζεφ Χέλερ που 60 χρόνια τώρα συναρπάζει κάθε αναγνώστη, είχε την τύχη να εμπνεύσει τον Τζορτζ Κλούνεϊ που πριν από 8 μήνες ξεκίνησε την παραγωγή. Θα είναι μάλιστα και ένας από τους πρωταγωνιστές. Αρχικά, επρόκειτο να κάνει τον Γιοσάριαν, αλλά έχοντας ήδη το ρόλο του παραγωγού και του σκηνοθέτη, δεν κατέστη εφικτό.

Ο Κρίστοφερ Άμποτ θα αναλάβει να ενσαρκώσει έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες βιβλίων, ενώ το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει τον Χιου Λόρι και τον Κάιλ Τσάντλερ. Δεν θέλουμε κάτι περισσότερο. Η σειρά θα κυκλοφορήσει προς άνοιξη μεριά και λογικά μέσα Μαρτίου, ώστε να μην συμπέσει πολύ με το Game of Thrones.

Good Omens

Βασισμένο στο βιβλίο που το 1990 έγινε best seller, το Good Omens θα επιχειρήσει να προσαρμόσει την ιστορία σε αφηγηματικό ύφος που να ταιριάζει στο σήμερα. Πρόκειται για μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων όπου το μεγάλο όνομα είναι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η οποία θα κάνει τη φωνή του Θεού. Κατά τ΄άλλα θα δούμε έναν άγγελο κι έναν διάβολο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τη γη, η οποία οδεύει προς την εξαφάνιση. Το Amazon δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία, αλλά σκοπεύει να την βγάλει την άνοιξη, λογικά προς τον Μάιο.

Τα «άγνωστης» εποχής…

Top of the Morning

Η Apple εκκινεί με την δική της πλατφόρμα μέσα στο 2019 και θέλει να ανταγωνιστεί σκληρά το Amazon. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί το ύψος της συνδρομής ή κάποια παροχή σε κατόχους προϊόντων της, περιμένουμε τη συγκεκριμένη σειρά μόνο και μόνο για το αντάμωμα τριών ηθοποιών.

Ρις Γουίδερσπουν στον απόηχο του Big Little Lies. Στιβ Καρέλ αρκετά χρόνια μετά το The Office. Τζένιφερ Άνιστον 15 χρόνια μετά το φινάλε των Friends. Οι δύο κυρίες μάλιστα είναι και αυτές που κίνησαν τα νήματα ως ηγέτιδες της παραγωγής. Το κόνσεπτ πολύ απλό. Με μια ντοκιμαντερίστικη μορφή θα δούμε τους τρεις ηθοποιούς και μερικούς ακόμα να αποτυπώνουν ήρωες που ξυπνάνε τον κόσμο. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για αυτοτελή επεισόδια.

Το Top of the Morning αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Lovecraft Country

Την ώρα που ακόμα δε μπορούμε να συνέλθουμε από το trailer του Us, ο Τζόρνταν Πιλ ετοιμάζει το επόμενο πρότζεκτ του. Μαζί με τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς είναι παραγωγοί στο Lovecraft Country, μια σειρά του HBO η οποία θα πατήσει πάνω στο μοτίβο του Get Out. Ο Πιλ άλλωστε είναι μαζί με τη σεναριογράφο Μίσα Γκριν ο δημιουργός της σειράς.

Η κάμερα ακολουθεί τον Άτικους Μπλακ, τη φίλη του Λετίσια και τον θείο του Τζορτζ, οι οποίοι κάνουν ένα road trip στις νότιες πολιτείες. Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50, τότε που οι νόμοι του Τζον Κρόου είχαν καταδυναστεύσει τη μαύρη φυλή. Μεταξύ του ρατσισμού και του μίσους, αναδύονται και απόκοσμες δυνάμεις, δυνάμεις σχετικές με τον Κθούλου και το Lovecraft.

Με λίγα λόγια ο Πιλ θέλει να μη μας αφήσει ανάσα για ανάσα. Το καλό είναι ότι η σειρά δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι, μιας και ως τα μέσα Μαρτίου ο Πιλ θα εστιάσει στο Us και μετά το HBO έχει άλλα πλάνα. Αλλά ας αφήσουμε ένα μικρό παραθυράκι…

Snowpiercer

Ναι, καλά διαβάζεις. Μιλάμε για την ταινιάρα του 2013 με τον Κρις Έβανς. Από τα λίγα πράγματα που ξέρουμε είναι ότι θα πει την ίδια ιστορία, αλλά απλωμένη σε τουλάχιστον 10 επεισόδια, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι η Τζένιφερ Κόνολι και ο Ντέβιντ Ντιγκς.

The Mandalorian

Η Disney εγκαινιάζει από 1η Ιανουαρίου την πλατφόρμα της και θέλει να το κάνει με στόμφο. Γι΄αυτό κι έχει ήδη έτοιμο το Mandalorian, μια σειρά 10 επεισοδίων που μας πάει στον κόσμο του Star Wars. Τρία χρόνια μετά την Επιστροφή των Τζεντάι και πριν την Ανάδυση του Τάγματος. Εκεί όπου ένας μισθοφόρος από τον Μάνταλορ θα αψηφήσει τη Νέα Αυτοκρατορία και θα ζήσει μακριά από τους κανόνες της.

Περισσότερα για την πλοκή θα γίνουν γνωστά εν ευθέτω χρόνω. Αυτά που όμως γνωρίζουμε ως τώρα είναι πολλά υποσχόμενα. Δημιουργός της σειράς είναι ο Τζον Φαβρό. Περιττές οι συστάσεις. Πρωταγωνιστής ο Πέδρο Πασκάλ. Στο καστ είναι ο Νικ Νόλτε. Τέλος, δύο από τους σκηνοθέτες είναι ο Ταΐκα Γουατίτι του Thor:Ragnarok και η Μπράις Ντάλας-Χάουαρντ.

Το ντοκιμαντέρ…

The Last Dance

Οτιδήποτε περιλαμβάνει Μάικλ Τζόρνταν μας αφορά. Μας αφορά και αδημονούμε να το δούμε. Το Netflix συνεργάζεται με το ESPN και αποτυπώνει το κλίμα μιας ολόκληρης δεκαετίας, αυτής του 1990. Εκεί που ο MJ έκανε σαφές ότι το μπάσκετ θα γίνει μια για πάντα συνώνυμο του. Οι πληροφορίες λένε ότι θα δούμε 10 επεισόδια με συνεντεύξεις, στιγμιότυπα και πολλές περιγραφές απ΄όσους έζησαν στον πυρετό της δόξας του Τζόρνταν.