Κι αν ο Σέρλοκ Χολμς ήταν ένας απατεώνας και έπαιρνε τη δόξα άλλων;
Βρείτε μας στο

Έχουμε δει Σέρλοκ Χολμς από Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι. Έχουμε δει γερόλυκο Σέρλοκ από τον Ίαν ΜακΚέλεν. Έχουμε δει φυσικά τον Σέρλοκ του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται την ταινία του BBC με τον Τζόναθαν Ράις, το Sherlock Holmes and the Baker Street Irregulars.

Σε όλες τις αποτυπώσεις του θρυλικού χαρακτήρα του Άρθουρ Κόναν-Ντόιλ ο Χολμς ήταν ένας ρεμπεσκές (ναι, έγραψα τη λέξη «ρεμπεσκές»), αλλά χάρη σε αυτό το μυαλό του διευρυνόταν και έλυνε τα μυστήρια.

Τι θα συνεβαίνε όμως αν όλα ήταν ένας μύθος; Αν όλα ήταν μια «πλαστοπροσωπία»; Ο Τομ Μπίντγουελ και το Netflix δε μας αφήνουν με την απορία σε αυτό το ερώτημα, αλλά το δηλώνουν. Ο Σέρλοκ Χολμς ήταν μια απάτη, δεν έλυσε ποτέ κανένα μυστήριο. Απλώς έκλεβε τη δόξα άλλων.

Όχι, δεν είναι κάποια κοσμογονική αναίρεση των όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Είναι απλώς ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο εναλλακτικό σενάριο, το οποίο βρίσκεται στα βιβλία του Ντόιλ για τον Χολμς και εκτός από την ταινία, έχει ανέβει αρκετές φορές στο θέατρο, τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη. Ο Μπίντγουελ αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα. 

Το Netflix θέλοντας να «στραγγίξει» όσο μπορεί τη συνεργασία του με το BBC, παίρνει έναν πολλά υποσχόμενο δημιουργό και του αναθέτει αυτή την αποστολή. Ο Μπίντγουελ είναι ο άνθρωπος πίσω από το Watership Down, μια μίνι σειρά 4 επεισοδίων που μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα και αφορά τη ζωή των κουνελιών, αλλά με πολύ πιο σκληρά δεδομένα.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι απροσδόκητα καταπληκτική και τώρα που ο άνεμος είναι ευνοϊκός, ο Μπίντγουελ θα γράψει το Irregulars για το Netflix. Εκεί θα αποδομηθεί ο Σέρλοκ Χολμς. Εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ο Χολμς είναι η βιτρίνα. Βάζει τους νεαρούς βοηθούς του να βρουν στοιχεία και να διαλευκάνουν τις υποθέσεις, ενόσω εκείνος κινείται μεταξύ ευτέλειας και κατρακύλας.

Αυτό το κόνσεπτ δουλευόταν κοντά δέκα χρόνια από τον Μπίντγουελ κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι, γιατί έχει αποδειχτεί πως ότι παίρνει πολύ χρόνο, σπάνια δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Όσο για το πότε θα κυκλοφορήσει η σειρά; Το σενάριο να την δούμε στο τέλος του 2019 είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Το σενάριο να την δούμε στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι το πιο ρεαλιστικό.