Velvet Buzzsaw: Θα «τα παίξεις» με αυτό το θρίλερ και τον Τζέικ Γκιλενχάαλ
Βρείτε μας στο

Το Bird Box άνοιξε την πόρτα για το Netflix. Τώρα είναι η στιγμή για το κέρασμα πριν το δείπνο. Τον καφέ με το γλυκό του κουταλιού στον καλεσμένο που μόλις έχει μπει στο σπίτι του. Την 1η Φεβρουαρίου θα πάρει τη σκυτάλη το Velvet Buzzsaw, μια ταινία που εμπίπτει στην κατηγορία θρίλερ-horror, αλλά με περισσότερη έμφαση στο πρώτο.

Πρόκειται για ακόμα μια αρκετά έξυπνη ιδέα, αφού βλέπουμε πίνακες με κάπως απόκοσμο περιεχόμενο, πίνακες του ρεύματος του φοβισμού, δηλαδή της αγριότητας και της βαναυσότητας ως αφήγημα, να ζωντανεύουν. Ή να παρασύρουν σε έναν κυκεώνα παραισθήσεων τους παρατηρητές τους και ιδίως εκείνους που στέκονται απέναντι τους μόνοι.

Οι συγκεκριμένοι πίνακες έχουν άγνωστο δημιουργό. Βρέθηκαν, αναγνωρίστηκαν ως σπουδαία έργα τέχνης, εκτέθηκαν κι αγοράστηκαν. Η τέχνη όμως δεν φτιάχνεται για να είναι εμπορεύσιμη. Κι όταν την μετατρέπει κανείς σε ύλη, το άυλο κομμάτι της που έχει θέσει εκτός θυμώνει. Θυμώνει κι εκδικείται. Αυτό κάνει στο Velvet Buzzsaw η τέχνη. Τιμωρεί με την ζωντάνια της εκείνους που αγόρασαν τους πίνακες.

Η απληστία έχει κακοφορμίσει την μπογιά και κάθε υλικό του πίνακα με αποτέλεσμα να γίνει η Δευτέρα Παρουσία των απεικονίσεων. Ζωντάνεψαν μεταφορικά την ώρα που γεννήθηκαν από το πινέλο και το χέρι. Ζωντανεύουν κανονικά και πετάγονται από το κάδρο λίγο μετά την διασπορά της φύσης τους.

Το Velvet Buzzsaw είναι μια ιδέα του Νταν Γκιλρόι, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, ο οποίος μας είχε δώσει το Nightcrawler. Ποιον είχε πρωταγωνιστή εκεί; Τον Τζέικ Γκιλενχάαλ. Ποιον έχει εδώ; Ω ναι, τον Τζέικ Γκιλενχάαλ. Τον Τζέικ Γκιλενχάαλ σε μια εξωσωματική ερμηνεία όπως διαφαίνεται από το trailer. Με το τρέμουλο του παρανοϊκού και το βλέμμα του ταραγμένου, ο Τζέικ πρωτοστατεί σε αυτή την διάβαση προς τις αφυδατωμένες παραισθήσεις.

Μαζί του η Ρενέ Ρουσό, διευθύντρια του στο Nightcrawler, ο Τζον Μάλκοβιτς, η Τόνι Κολέτ και η νεαρή Νάταλι Ντάιερ από το Stranger Things. Το trailer είναι συναρπαστικό και ο μόνος φόβος είναι μήπως, επειδή δίνει πάρα πολλή πληροφορία και δεν κρατά μυστικά, απομειώσει την πρώτη αίσθηση όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία.

Είναι πάντως ευδιάκριτο ότι το Netflix βρίσκεται στο σημείο που κάνει step up στις παραγωγές ταινιών και πάει να θεμελιώσει ένα πιο δυνατό brand και εκεί.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)