Η πιο ακριβή σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης θα έρθει το 2021
Βρείτε μας στο

Αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα ο κύριος Τζεφ Μπέζος ένεκα του διαζυγίου του και της υπέρογκης διατροφής που προβλέπεται να δώσει στην προσεχώς πρώην σύζυγο του. Μερικούς μήνες πριν δώσει έναν πακτωλό χρημάτων εκεί, θα έχει ανοίξει τα ταμεία της Amazon για να τα ποντάρει στη σειρά που περιμένει πως και πως όλη η fantasy κοινότητα.

Από το 2021 και μετά θα υπάρχουν δύο prequel που θα κυριαρχούν σε τηλεοπτικό πεδίο. Τα prequel του Game of Thrones και τα prequel του Lord of the Rings. Πρόκειται για μια τηλεοπτική τιτανομαχία που δεν θα είναι μόνο σε επίπεδο συγγραφέων ή ιστοριών. Θα είναι και σε επίπεδο οικονομικό.

Αν υποθέσουμε ότι το HBO κινηθεί στο ίδιο μονοπάτι, θα έχουμε χοντρικά επεισόδια αξίας 8-10 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το τεράστιο ποσό θα ωχριά μπροστά σε αυτό που θα κοστίζει κάθε επεισόδιο του Lord of the Rings.

Συνολικά 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι το μπάτζετ που έχει εγκριθεί σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Μόνο για την πρώτη σεζόν! Δεν τίθεται αμφιβολία ότι πρόκειται για μυθικό αριθμό. Ειδικά σε περίπτωση που δεν έχουμε μια σεζόν 24 επεισοδίων, αλλά 10-13 που είναι η λογική σε πλατφόρμες όπως το Amazon, τότε είναι πιθανό να δούμε επεισόδια με μπάτζετ κανονικής ταινίας.

Κι αν το μπάτζετ θυμίζει σινεμά, τότε και το περιεχόμενο θα μπορεί να σταθεί ως τέτοιο. Κάθε επεισόδιο και μια ταινία. Ίσως δηλαδή να είναι πιο σωστό να μιλάμε για δεκαλογία παρά για σειρά. 

Η πιο ακριβή σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης θα έρθει το 2021

Το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογείται απόλυτα από την επιθυμία του Τζεφ Μπέζος να έχει στην πλατφόρμα του το επόμενο «Game of Thrones». Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο ο Τζον Ντέιν και ο Πάτρικ ΜακΚέι, οι δύο επικεφαλής του σεναρίου, θα έχουν μια ομάδα σεναριογράφων σε κάθε επεισόδιο. Η αρτιότητα είναι ζητούμενο και γι΄αυτό κιόλας δουλεύονται όλα ήδη από τώρα για το 2021.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όσον αφορά το τι θα δούμε, κατά 99% το ένα prequel που έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα θα μας πάει στο παρελθόν του Άραγκορν και θα μας δείξει τη ζωή των Ντουνεντάιν. Στο Lord of the Rings αναφέρεται ως Ranger του Βορρά, ενώ και στο Hobbit γίνεται αναφορά στο φινάλε από τον πατέρα του Λέγκολας, τον Θράντουιλ.

Ο Άραγκορν, γιος του Άραθορν και της Γκιλράεν, απόγονος του Ελέντιλ, άρα απόγονος και του Νούμενορ. Από μικρός στάλθηκε να ζήσει ως Ντουνεντάιν με το όνομα Εστέλ που σημαίνει Ελπίδα, ώστε να μείνει στη σκιά και να μην τον αναζητήσει ο Σάουρον. Στα χρόνια της πρώτης νιότης ο Άραγκορν βρέθηκε στο στράτευμα του Θένγκελ του Ρόχαν και του Εκθέλιον της Γκόντορ.

Η πιο ακριβή σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης θα έρθει το 2021

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ένα μεγάλο παρελθόν και πολλά σημεία που το Lord of the Rings δεν μπόρεσε να αναπτύξει στο χρόνο που είχε διαθέσιμο.

Εξίσου ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια σύνδεση προσώπων με το παρελθόν. Το Amazon φέρεται να έχει κάνει κρούση στον Πίτερ Τζάκσον για να βρεθεί έστω στην παραγωγή, αν όχι να σκηνοθετήσει κάποιο επεισόδιο, και στον Βίγκο Μόρτενσεν για να παρουσιαστεί σε σκηνές ως Άραγκορν.

Κάτι που αν συμβεί θα δώσει την οπτική μιας σειράς που αποτελεί flashback κι ίσως να είναι και σε μορφή αφήγησης ιστοριών από τον Άραγκορν. Το ενδεχόμενο βέβαια να δεχτεί ο Μόρτενσεν δεν είναι πολύ μεγάλο, μιας και του πήρε αρκετό χρόνο για να βγάλει από πάνω του αυτή την ταύτιση και να προχωρήσει επαγγελματικά. Αντίθετα, ο ΜακΚέλεν, ο Γκάνταλφ θα έλεγε αμέσως Ναι και δεν βλέπω το λόγο να μην τον προσεγγίσουν.