Οι φωτογραφίες της νέας ταινίας του Ταραντίνο προμηνύουν κάτι πολύ καλό
Βρείτε μας στο

Η εποχή του Τρίτου Ράιχ είναι μια από τις πιο θλιβερές και αναξιομνημόνευτες της ανθρώπινης Ιστορίας. Κι όμως στο Inglourious Basterds οι τόσες δεκαετίες μετά δεν μας απαγορεύουν να νιώσουμε την ιλαρότητα και την καυστικότητα που επιχειρεί να δώσει ο Ταραντίνο επιλέγοντας να βάλει στο επίκεντρο έναν εν τέλει δειλό αξιωματικό των Ναζί και μια ομάδα Αμερικάνων που κάνουν συλλογή από σκαλπ Γερμανών.

Το γουέστερν των βορειοκεντρικών πολιτειών της Αμερικής που είδαμε στο H8ful Eight είχε αίμα περισσότερο κι από σκηνές του Punisher. Κι εκεί ο Ταραντίνο μπόρεσε πάλι να αποδώσει το αστείο στο αιματηρό.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως πάει να κάνει και στο Once Upon A Time In Hollywood, την προτελευταία ταινία της σκηνοθετικής του καριέρας. Μια ταινία που μπορεί να τον κάνει ξεπερασμένο ή να αναδείξει για ακόμα μια φορά την φυσιογνωμία του ως την κορυφαία της 25ετίας σε σκηνοθετικό επίπεδο. Αυτό δεν το γράφω αψήφιστα. Αντιλαμβάνομαι ποιους αφήνω στην δεύτερη, την τρίτη και κάθε επόμενη θέση.

Το H8ful Eight ίσως να εγκλώβισε τον Ταραντίνο στην δική του μοναδικότητα. Τώρα είναι η στιγμή να δούμε τα ρεφλέξ του, αφού για πρώτη φορά δεν έτυχε καθολικής αποδοχής. Με τον γάμο του να έχει μεσολαβήσει, με το διάστημα των ετών να τον έχει καλμάρει αρκετά, μα περισσότερο με τους ηθοποιούς που συνεργάζεται, τα πράγματα είναι ευοίωνα για το φινάλε της σκηνοθετικής του συναυλίας, πριν βγει ξανά για το encore.

Με τα γυρίσματα να έχουν ολοκληρωθεί και την ταινία να οδεύει προς τη μονταζιέρα, το Once Upon A Time In Hollywood θέλει να κατακτήσει τα καλοκαιρινά box office αλλά και να κρατηθεί έντονο στο μυαλό των κριτικών εν όψει της επόμενης οσκαρικής χρονιάς.

Ο Ταραντίνο θέλει να είναι υποψήφιος, όπως θέλει να είναι υποψήφιοι τουλάχιστον δύο ηθοποιοί του. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, αφού μιλάμε για το πιο all star cast που είχε ποτέ. Λεονάρντο Ντικάπριο και Μπραντ Πιτ στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο πρώτος υποδύεται τον Ρικ Ντάλτον, ηθοποιό στο Χόλιγουντ που αναζητά την μεγάλη του ευκαιρία. Ο δεύτερος είναι ο stunt double του, ο Κλιφ Μπουθ.

Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες πάνω και κάτω που δημοσίευσε το Vanity Fair, υπάρχει και ο Αλ Πατσίνο που κάνει τον μάνατζερ Μάρτιν Σουάρτζ. Και σαν να μην έφταναν αυτοί οι τρεις που ο καθένας μόνος του γεμίζει την οθόνη, έχουμε τη Μάργκο Ρόμπι στο ρόλο της Σάρον Τέιτ.

Έχει κι άλλους. Ντακότα Φάνινγκ, Τζέιμς Μάρσντεν, Μπρους Ντερν, Τιμ Ροθ, Ντέιμιαν Λιούις, Λουκ Πέρι, Μάικλ Μάντσεν, Λένα Ντάναμ, Σκουτ ΜακΝέρι, Μάργκαρετ Κουάλι και πολλοί άλλοι. Τόσοι που αναρωτιέσαι που έχει φτάσει το μπάτζετ.

Το Once Upon A Time In Hollywood, προς υπενθύμιση, είναι μια ταινία σχεδόν απόλυτα βιογραφική. Μας γυρίζει πίσω στο επαναστατικό και νοσταλγικό 1969. Τη χρονιά του Γούντστοκ το Χόλιγουντ είδε μια αίρεση να σκορπάει τον τρόμο με τη δολοφονία 5 ατόμων μέσα σε 2 μέρες. Ανάμεσα τους και της εγκύου Σάρον Τέιτ, γυναίκας του Ρόμαν Πολάνσκι.

Η υπόθεση Τσαρλς Μάνσον όπως έμεινε γνωστή. 4 άτομα από τα τουλάχιστον 100 της αίρεσης, κατευθυνόμενα από εκείνον, σκότωσαν εν ψυχρώ 5 ανθρώπους. 50 χρόνια μετά, σχεδόν στην επέτειο των φρικτών συμβάντων, ο Ταραντίνο ανασκάπτει τις αφηγήσεις, τα στοιχεία και τα συνθέτει όπως εκείνος γνωρίζει.