Ο επικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να συνδέσει η Marvel τους Avengers με τους X-Men
Βρείτε μας στο

Εδώ και μια δεκαετία σχεδόν η Marvel έχει συστήσει μια πλειάδα από χαρακτήρες σούπερ ηρώων, έχει βγάλει ταινίες, έχει δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό δεδικασμένο. Με το Avengers:Infinity War και το επερχόμενο Endgame πάει να σπάσει κάθε φράγμα.

Το πρόβλημα όμως είναι στο μετά. Πάντα είναι στο μετά. Όχι μόνο σε εμάς τους θεατές που θα νιώσουμε ένα τεράστιο κενό αν επιβεβαιωθεί ότι ο Captain America και ο Iron Man μας αποχαιρετούν. Τουλάχιστον με τη μορφή του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και του Κρις Έβανς. Γιατί στο μέλλον σίγουρα θα εμφανιστεί κάποιος άλλος ηθοποιός. Απλώς θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να θολώσει η ταύτιση του ρόλου με τον ηθοποιό.

Παρέκκλινα αρκετά πάλι. Ναι, που λέτε το κενό δεν θα υπάρχει μόνο σε εμάς. Θα υπάρχει και στην ίδια τη Marvel. Μπορεί να έχει έτοιμα ήδη πολλά project γι΄αυτή τη σεζόν, αλλά και τις επόμενες, όπως το Spider-Man 2, το Dr. Strange 2, το Black Panther 2, το Black Widow Origin και φυσικά το Captain Marvel, αλλά το κενό σύσσωμης της ομάδας των Avengers μετά από ένα φινάλε τεραστίων διαστάσεων, δεν καλύπτεται.

Δεν θα καλύπτεται ακόμα κι αν συμβεί η θεωρία που θέλει τον Τόνι Σταρκ και τον Στιβ Ρότζερς να ανταλλάσσουν τις ζωές τους με αυτές των υπολοίπων, άρα να δούμε μια νέα γενιά εκδικητών. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Όχι απλώς γαρνίρισμα. Αλλά ένα δεύτερο κυρίως πιάτο. Κι αυτό είναι πολύ πιθανό να έρθει από το σύμπαν της Marvel, αλλά όχι κάποιο που βρίσκεται μαζί με τη μυθολογία των Avengers.

Οι X-Men ακολουθούν μια μοναχική πορεία εδώ και 15 χρόνια περίπου. Σε λίγους μήνες θα δούμε και το Dark Phoenix, την ταινία που επίσης ίσως αποτελέσει μετάβαση για τη νέα γενιά μεταλλαγμένων. Σε μια πανστρατιά όπως αυτή του Infinity War ήταν παράξενο που δεν είδαμε τους X-Men. Καλύτερο όχι παράξενο, αλλά μια επιλογή που κάθε θεατής θα την έκανε. Έστω και χωρίς τον Γούλβεριν που μας άφησε χρόνους με το Logan.

Κι αφού δεν έγινε στο Infinity κάτι τέτοιο, για ποιο λόγο να γίνει στο Endgame; Ειδικά από τη στιγμή που η Marvel ετοιμάζει την Captain Marvel για να ηγηθεί μιας νέας εποχής. Μήπως όμως υπάρχει τρόπος; Μήπως θα μπορούσε να υπάρξει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο ομάδων;

Η ιστορία των κόμικς αποφαίνεται θετικά. Υπάρχει ένας τρόπος που αν γίνει θα είναι επικός και θα μπορέσει να καλύψει κι αυτό το κενό που αναφέρθηκε. 

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Μιλώντας πάντοτε σε θεωρητική βάση, το Endgame είναι το φινάλε και η ταινία νίκης των Εκδικητών απέναντι στον Thanos. Άλλωστε, είναι η λέξη-κλειδί που είπε ο Dr. Strange στον Τόνι Σταρκ όταν παρέδωσε την πέτρα του Χρόνου στον Thanos. Και το Endgame είναι το μοναδικό από τα δώδεκα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες και κάτι ψιλά πιθανά σενάρια εξέλιξης της μάχης.

Η νίκη θα σημάνει ότι ο πληθυσμός που αποδεκατίστηκε, θα επανέλθει. Η επιστροφή του όμως δεν θα είναι «αναίμακτη». Ένα μικρό, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό θα επιστρέψει με αλλοιωμένο γενετικό υλικό. Κάπως έτσι θα εμφανιστούν οι μεταλλαγμένοι. Αν και, δεδομένου ότι θα μιλάμε για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, οι μεταλλαγμένοι ουσιαστικά υπήρχαν από πάντοτε.

Αυτός είναι ο πρώτος κόμβος επικοινωνίας των X-Men με τους Avengers. Ο δεύτερος είναι και ο πιο ουσιαστικός. Εκείνος που τους συνδέει πραγματικά. Οι Εκδικητές αμέλησαν να απλώσουν φτερά προστασίας στους Μεταλλαγμένους και να τους προτρέψουν να δείχνουν ανοιχτά στον κόσμο τις ικανότητες τους. Ο Magneto, που είδαμε και στο Days of Future Past τι σκοπούς είχε, διαφωνεί ξανά με αυτή την τακτική.

Επομένως, παίρνει και πάλι στην ομάδα του αρκετούς απ΄αυτούς. Κάπως έτσι μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο villain στο MCU και να σταθεί αντάξιος του Thanos. Φυσικά όλο αυτό είναι ένας ευσεβής πόθος και τίποτα παραπάνω. Προς το παρόν.