The Irishman: Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο ξανά μαζί και...νέοι!
Βρείτε μας στο

Την ώρα που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ξεκίνησε έναν άτυπο πόλεμο κατά του Netflix, η πλατφόρμα ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο hit. Το Roma έβαλε το Netflix στις μεγάλες απονομές και το μεγάλο στοίχημα της επόμενης χρονιάς φαίνεται πως θα είναι το The Irishman.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προσπαθεί να πείσει την Ακαδημία να αλλάξει τους κανόνες για τις ταινίες που συμμετέχουν σε Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες, ώστε να μην βρεθεί κάποιο αντίστοιχο Roma στο μέλλον. Αυτό δεν μοιάζει και πολύ πιθανό, μιας και ο Μάρτιν Σκορτσέζε έχει ετοιμάσει μια ταινία ανάλογη του Goodfellas και σίγουρα η πλοκή και το καστ ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για βραβεύσεις. Μένει να συμβεί το ίδιο και με το μοντάζ και το τελικό αποτέλεσμα.

Το The Irishman είναι μια ιστορία που έχει στοιχειώσει την αμερικανική συνείδηση και κοινή γνώμη. Το ονοματεπώνυμο Τζίμι Χόφα περνάει από γενιά σε γενιά και αποτελεί ένα παραμύθι πλέον.

Ο Φρανκ Σίραν, γνωστός και ως Ιρλανδός, ήταν ένα ηγετικό στέλεχος στο εργατικό κίνημα των ΗΠΑ την δεκαετία του ’70, όντας μάλιστα και πρόεδρος συνδικάτου. Το ίδιο ήταν και ο Τζίμι Χόφα. Σε άλλο συνδικάτο αυτός. Οι δυο τους ενώθηκαν φιλικά μέσα από την τριβή των αγώνων και του λόμπι, αλλά το μέλλον θα έφερνε μια θανάσιμη προδοσία.

Και οι δύο είχαν νταλαβέρια με την μαφία. Ο Σίραν όμως δεν έμεινε εκεί. Έγινε μέλος της συμμορίας των Μπαφαλίνο και συμμετείχε ενεργά σε 25 χτυπήματα. Ένα από αυτά ήταν και η δολοφονία του Τζίμι Χόφα το 1975, με το άψυχο σώμα του να μην έχει βρεθεί ως τα σήμερα. 

Η ταινία που σκηνοθετεί ο Σκορτσέζε και βασίζεται στο βιβλίο του Τσαρλς Μπράντ I Heard You Paint Houses, μας γυρίζει σε αυτή την περίοδο και επιχειρεί να εντρυφήσει στους συσχετισμούς δυνάμεων σε γκανγκστερικό επίπεδο και τη σχέση της μαφίας με πολλές πτυχές της καθημερινότητας.

Το The Irishman είναι μια ακόμα ευκαιρία για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο να προσφέρουν ερμηνευτικό λουτρό στους σινεφίλ με τη συνύπαρξη τους. Ο πρώτος στο ρόλο του Σίραν και ο Πατσίνο στο ρόλο του Τζίμι Χόφα. Μάλιστα, η παραγωγή έχει πει ότι η ταινία θα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Το δεύτερο θα συμβαδίζει με την ηλικία των πρωταγωνιστών, το πρώτο όμως θα απαιτήσει μια νεότερη εκδοχή τους. Γι΄αυτό θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως αυτές στην ταινία Μπέντζαμιν Μπάτον και σίγουρα η τελική εικόνα είναι μια πρόκληση για την παραγωγή, αφού πρέπει να βγει κάτι αληθοφανές και πλησίον των χαρακτηριστικών των ηθοποιών.

Από κοντά στο καστ κι ο έτερος Ιταλοαμερικάνος, ο Τζο Πέσκι που παράτησε τη σκουριά της απόσυρσης από την υποκριτική για να βρεθεί ξανά με τους παλιόφιλους Σκορτσέζε και Ντε Νίρο. Κι αυτά δεν είναι τα μόνα καλά ονόματα του καστ. Στην ταινία έχουν ρόλο και οι Χάρβι Καϊτέλ, Άννα Πακίν, Ρέι Ρομάνο, Μπόμπι Καναβάλε και Τζέσι Πλέμονς.

Το The Irishman θα είναι η πρώτη ταινία του Σκορτσέζε μετά το Silence και θα κυκλοφορήσει λογικά τον Οκτώβριο. Το πού θα κυκλοφορήσει είναι μια κουβέντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γιατί εξαιτίας των κινήσεων του Σπίλμπεργκ, το Netflix εξετάζει το σενάριο να υπάρξει και κινηματογραφική προβολή – πέραν της πλατφόρμας – βάσει των κανονισμών, 90 μέρες δηλαδή που θα προβάλλεται στις αίθουσες.

Αυτή η σκέψη φανερώνει τις μεγάλες βλέψεις που έχει το Netflix για τις απονομές της επόμενης χρονιάς!