6 σειρές για να τις πάρεις μονοκοπανιά αυτό το διήμερο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

6 σειρές για να τις πάρεις μονοκοπανιά αυτό το διήμερο

Αν είσαι από τους λίγους πλέον τυχερούς που το διήμερο 25-26 μπορούν να κάτσουν σπίτι τους και να μην ασχοληθούν με καμία υποχρέωση, θα την περάσεις Τζαμάικα με αυτές τις σειρές.

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται λίγο νωρίτερα για σένα και έχει τα χρώματα του Menshouse, τα οποία ούτως ή άλλως μοιάζουν πολύ με του ευτραφή κύριου που σου φέρνει κοακόλα με χλωρίνη (ουπς)! Εμείς δεν θα σου φέρνουμε μπουκαλάκια ή όσα έγραψες στο γράμμα σου – τι εννοείς δεν στέλνεις πλέον γράμμα; – αλλά σου δίνουμε τα φώτα μας για να περάσεις ένα διήμερο χριστουγεννιάτικο και γεμάτο. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με 6 σειρές που έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους και έχουν τον κατάλληλο αριθμό επεισοδίων για να συμπληρώσεις ώρες στον καναπέ, χωρίς απαραίτητα να σαπίσεις πέρα από τα όρια.

Πριν προχωρήσουμε στο παρασύνθημα, να θέσουμε μερικά groundrules. Η επιλογή για τις 6 σειρές έγινε με κριτήριο να έχουν μια ολοκληρωμένη ιστορία, να είναι το πολύ 3 σεζόν (εφόσον τα επεισόδια είναι μικρά) και να βγαίνουν αβίαστα με ένα 6ωρακι Κυριακή κι άλλο ένα την Δευτέρα ή να προλαβαίνεις να κάνεις το catch up εν όψει της 3ης σεζόν. Εκτός κι αν ξεκινήσεις από σήμερα το απόγευμα.

1. Fargo : Είναι η καλύτερη σειρά που κυκλοφόρησε από το 2014 και μετά. Για να μη φανώ υπερβολικός θα πω ότι είναι η καλύτερη σειρά δύο κύκλων. Ξεχωριστοί κύκλοι μεταξύ τους, με αφετηρία την ταινία των Κοέν, με τον Νόα Χόλι να κεντάει στο σενάριο και να δίνει την ευκαιρία σε πλειάδα ηθοποιών να επανέλθουν στο προσκήνιο ή να χτίσουν γερά θεμέλια. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον σε έναν από τους 3-4 καλύτερους ρόλους κακών, ο Μάρτιν Φρίμαν ένα πρόβατο που ντύνεται λύκος, αλλά παραμένει πρόβατο, η Άλιστον Τόλμαν, ο Μπόκιμ Γουντμπάιν και ο Κόλιν Χανκς σε ρόλους-διαβατήρια για τη συνέχεια, ο Πάτρικ Γουίλσον, η Κίρστεν Ντανστ και ο Τζέσε Πλέμονς σε ρόλους-αστερίσκους στο βιογραφικό κι ένας τρομερός Ινδιάνος. Τι καλύτερο από ένα ανηλεές χριστουγεννιάτικο πιστολίδι;

2. Bloodline : Με δύο σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί και να περιμένουμε την τρίτη, το Bloodline είναι μια σειρά που έχει κάνει μεγάλο ντόρο από τον Μάρτιο του 2015 και μετά, όταν και έκανε πρεμιέρα. Προϊόν του Netflix γαρ, δε θα μπορούσε να αποδώσει κάτι λιγότερο. Μια επιφανής οικογένεια στα «Κλειδιά της Φλόριντα», ένα κρυμμένο μυστικό στο παρελθόν, μια επικριτική σε βαθμό εξοντωτικό στόχευση στον μεγάλο αδερφό, που χάνει για πάντα τον δρόμο του και μπλέκει την οικογένεια σε περιπέτειες. Και τον εαυτό του στο χειρότερο φινάλε. Δεν είναι σπόιλερ. Από το πρώτο επεισόδιο ακούς την περιγραφή του δεύτερου αδερφού για την δολοφονία του μεγάλου. Αυτό που κοιτάς να μάθεις είναι πως φτάσαμε ως εκεί. Ο Μπεν Μέντελσον στο ρόλο του απολωλότος προβάτου πήρε δύο υποψηφιότητες σε Emmy και δύο στις Χρυσές Σφαίρες.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

3. Black Mirror : Οκ, το δέχομαι, το Black Mirror δεν έχει ολοκληρώσει κάποιο νόημα μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι μόλις τέλειωσε ο 3ος κύκλος και ετοιμάζεται για 4ο, αλλά δγιάολε που θα έλεγε και ο Βασίλης Σκουντής, αξίζει να το δεις, αξίζει να το νιώσεις, αξίζει να το «καταβροχθίσεις» τηλεοπτικά. 3 κύκλοι, 13 επεισόδια με άκρως φουτουριστική-δυστοπική οπτική και καταστάσεις που τις προέβλεψαν οι παλιότεροι για το σήμερα με προσθήκη οιωνών για το αύριο.

4. The Knick : Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σε ένα από τα highlights της καριέρας του, καθοδηγεί μαεστρικά τον Κλάιβ Όουεν στον ρόλο του γιατρού Τζον Θάκερι, του καλύτερου που θα βρεις σε όλη τη Νέα Υόρκη, ο οποίος όμως εργάζεται για ένα νοσοκομείο που υπάρχει διαφθορά στην διεύθυνση, το Knickerbocker, είναι εθισμένος στην κοκαΐνη, ψάχνοντας κάθε μέρα ένα σημείο στο στόμα του που να έχει φλέβα. Αυτή είναι η κεντρική ιστορία, όμως ο Σόντερμπεργκ πετάει πολλές μπάλες στον αέρα και σου κρατάει το ενδιαφέρον απόλυτα προσηλωμένο. Η σειρά έχει 2 κύκλους, πιθανότατα ολοκληρωμένη, μιας και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα πάμε σε τρίτο γύρο.

5. The Leftovers : Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος κύκλος ήταν κατώτερος των προσδοκιών, αλλά για χάρη του Τζάστιν Θερού και του Ντέιμον Λίντελοφ που γράφει το σενάριο, αξίζει να υπερκεράσεις τις στιγμές που δεν θα σε βαραίνει πολύ η σειρά πνευματικά. Ίσως αν τη δεις συνεχόμενα κι όχι ένα επεισόδιο την εβδομάδα όπως εγώ, να την αντιληφθείς διαφορετικά. Η δεύτερη σεζόν ήταν σαφώς καλύτερη, αριστουργηματική θα έλεγα και…enough said! Το HBO έχει ανακοινώσει ότι κάπου μετά τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει η τρίτη και πιθανότατα τελευταία σεζόν.

6. Daredevil ή Agent Carter : Δε γινόταν να αφήσουμε στην απ΄έξω τα υπερηρωικά και την Marvel. Το Daredevil είναι η σειρά που θα την αγαπήσεις για τον πρωταγωνιστή και την αισθητική, αλλά θα σε παθιάσει όσο δεν πάει με τους κακούς και τους vigilantes. Στην πρώτη σεζόν είναι ο Γουίλσον Φισκ με τον Βίνσεντ Ντ΄Όνοφριο να δίνει ρεσιτάλ πατώντας σε ένα υποδειγματικό σενάριο και στην δεύτερη είναι πάλι αυτός, με τον Punisher όμως να του κλέβει λίγη από τη δόξα. Όλα αυτά με το βλέμμα στην τρίτη σεζόν που θα σκάσει τον Φλεβάρη στο Netflix. Από την άλλη μπορείς να πας σε πιο χιουμοριστική κατάσταση όπως το Agent Carter, που τέλειωσε στις 2 σεζόν, με την Χέιλι Άτγουελ να μην έχει ούτε ψεγάδι στις σκηνές δράσης, να είναι απόλυτα πιστευτή και να την περιτριγυρίζει ένα second unit εναρμονισμένο με την κατάσταση. Από εδώ άλλωστε πήρε το διαβατήριο για να γίνει Preacher ο Ντόμινικ Κούπερ.