Game of Thrones: Ο Τζορτζ Μάρτιν ετοιμάζει 5 spin-off σειρές για το μετά
Βρείτε μας στο

Στις 14 Απριλίου που θα κυκλοφορήσει η τελευταία σεζόν του Game of Thrones θα αρχίσει ο χρόνος να μετρά αντίστροφα. Η άμμος στην κλεψύδρα θα αδειάζει. Αυτό σημαίνει πως μετά την προβολή του φινάλε, θα υπάρχει ένα τεράστιο κενό στο φανατικό κοινό.

Γιατί μπορεί δύο χρόνια χωρίς το Game of Thrones, όση δηλαδή είναι περίπου η απόσταση από το φινάλε της 7ης σεζόν, να ξεσυνηθίσαμε και να το είχαμε «ξεχάσει», αλλά ξέραμε ότι θα επιστρέψει. Μπορεί να ήταν σαν μια σχέση που είχε κορεστεί και την τραβούσαμε από τα μαλλιά, αλλά υπήρχε. Ήταν παρούσα.

Μετά το τέλος Μαΐου δεν θα είναι παρούσα. Αυτό φυσικά είναι κάτι που το ξέραμε όλοι. Κι εμείς οι θεατές και – πολύ περισσότερο – στο HBO. Γι΄αυτό έχουν προετοιμαστεί κι έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Υπάρχει βέβαια ένας που θεωρεί ότι η σειρά δεν θα έπρεπε να τελειώσει. Δεν το θεωρεί σθεναρά και με μορφή αντίδρασης, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να τραβήξει κι άλλο.

Ο Τζορτζ Μάρτιν, ξέρετε, αυτός ο συγγραφέας των βιβλίων που ελάχιστοι γνωρίζουν, μιλώντας στο Hollywood Reporter ήταν ασυνήθιστα λαλίστατος για το σύμπαν του Γουέστερος. Για όσα προηγήθηκαν, για όσα θα συμβούν άμεσα και για όσα θα συμβούν σε μερικά χρονάκια. Πράγματα που θα κάνουν το Game of Thrones να αναπνέει ακόμα τηλεοπτικά. Έστω και «εξ αγχιστείας».

Ο συγγραφέας των βιβλίων και επιβλέπων των σεναρίων του Μπενιόφ και του Βάις αποκάλυψε ότι με το HBO δεν συζητούν μόνο ένα spin-off, αυτό που έχει ανακοινωθεί από καιρό με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουότς και φερόμενο τίτλο το A Long Night. Ούτε είναι τελικά τέσσερα, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο CEO του HBO. Πρόκειται για 4 ακόμα πιθανές νέες σειρές, πέραν αυτού που ετοιμάζεται.

Κι αν κάποιος επιχειρήσει να εκμαιεύσει από τα λεγόμενα του κάποιο στοιχείο, μάλλον θα κάνει τσάμπα προσπάθεια. Αυτό γιατί, πάλι σύμφωνα με τον Μάρτιν, τα spin-off δεν θα εδράζονται παρά μόνο κατά δύο προτάσεις στο βιβλίο. Τουλάχιστον αυτό θα συμβεί με το πρώτο εξ αυτών που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Είναι δύο φράσεις στο A World of Ice and Fire που έδωσαν το πάτημα στη Τζέιν Γκόλντμαν, επικεφαλής σεναριογράφο, ώστε να αναπτύξει το σενάριο. Πολύ δύσκολα δηλαδή θα υπάρχουν αναγωγές στα βιβλία σε όσα θα ακολουθήσουν. Κάτι που δείχνει και την πρόθεση του ΗΒΟ να διαχωρίσει το τηλεοπτικό από το αναγνωστικό, ώστε να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στο κοινό και να μην έχει προβλεφθεί τίποτα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Είναι μια αλήθεια ότι ο Μπενιόφ και ο Βάις δυσκολεύτηκαν αρκετά τα περασμένα χρόνια να συνθέσουν ένα σενάριο που να καταργεί όλες τις θεωρίες που ακούγονταν και γράφονταν και ήταν βασισμένες στα γεγονότα του βιβλίου. Κάπως έτσι έφτασαν να σκοτώσουν 20 τουλάχιστον χαρακτήρες που στο βιβλίο είναι ζωντανοί σε αυτό το χρονικό σημείο της ιστορίας. 

Αυτό που θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον το 2021, μια χρονιά που θα γινόμαστε μάρτυρες μιας τιτανομαχίας στον κόσμο του streaming μεταξύ τουλάχιστον 5 παρόχων, είναι αν το HBO θα ακολουθήσει μια λογική αλληλουχίας στα spin-off του Game of Thrones και θα περιμένει να τελειώσει το ένα για να αρχίσει το άλλο, άρα θα έχει καλυφθεί για την επόμενη δεκαετία, ή θα επιχειρήσει να παίζει με δύο ισχυρά όπλα μέσα στο χρόνο.

Ό,τι κι αν διαλέξει, θα έχει μπροστά του ένα τεράστιο στοίχημα. Κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι το κορυφαίο μεταξύ των κορυφαίων. Το Game of Thrones ήρθε ως πρώτο του είδους του σε μια άλλη τηλεοπτική εποχή. Σήμερα είναι πολύ εύκολο να γίνει μια πολύ καλή σειρά. Είναι όμως δύσκολο να γίνει μία που να ξεχωρίσει πραγματικά.

Το συναισθηματικό δέσιμο με τη μυθολογία του GoT είναι καλή μαγιά, αλλά όχι επαρκής. Αυτό είναι βέβαια το μέλλον. Το παρόν είναι άλλο. Είναι η 14η Απριλίου που θα απολαύσουμε την πρεμιέρα της 8ης σεζόν.