Game of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms και A Night to Remember
Βρείτε μας στο

Πριν από δέκα μέρες περιμέναμε μια νέα σεζόν του Game of Thrones. Από το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε 4 επεισόδια. Από το βράδυ της Δευτέρας έχουμε μιλήσει ήδη με γραφεία τελετών, έχουμε φωνάξει όλες τις μοιρολογίστρες και περιμένουμε να μας δώσουν το έναυσμα.

Ένα στοπ κάπου εδώ. Για να μην κατηγορηθώ για την ύστατη προδοσία, για την εσχάτη των αξιόποινων πράξεων, γνώριζε ότι από δω και πέρα θα έρθουν Spoilers. Αμαρτίαν ουκ έχω αν διαβάσεις κάτι που δεν το έχεις δει. Το κρίμα στο λαιμό σου. Θα σου δώσω ακόμα 2 δευτερόλεπτα να το σκεφτείς.

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. SPOILERS ΕΡΧΟΣΑΝΤΟ!

Game of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms και A Night to Remember

Το δεύτερο επεισόδιο του Game of Thrones ήταν το πρώτο μετά από πάρα πολλές σεζόν που έμεινε σε έναν τόπο. Ίσως και το πρώτο σε όλη την πορεία της σειράς. Ακόμα και της προηγούμενης εβδομάδας πήγε από το Γουίντερφελ στο King’s Landing. Τώρα μόνο Βορράς. Και πολύ λογικά. Την περασμένη βδομάδα οι White Walkers ήταν στον Οίκο των Άμπερ. Δεν θα αργούσαν πολύ να φτάσουν στο Γουίντερφελ.

Όποιος ένιωσε κάτι από Lord of The Rings βλέποντας το 2ο επεισόδιο της 8ης σεζόν, να έρθει να του κάνω hi 5. Όχι το συγκρότημα. Ούτε το social network. Να του κολλήσω πέντε βρε αδερφέ. Γιατί μόνο και μόνο η σκηνή με το τραγούδι του Πόντρικ για την κυρά Τζένη, είναι πιστή στη λογική της Επιστροφής του Βασιλιά, εκεί όπου ο Πίπιν τραγουδάει στον Ντένεθορ καθώς ο Φάραμιρ οδεύει προς το θάνατο επιχειρώντας να επανακτήσει την Οσγκίλιαθ.

Στο Game of Thrones βέβαια δεν οδεύει κανείς προς τον θάνατο. Ο θάνατος οδεύει προς όλους. Ας τα δούμε επομένως βήμα το βήμα.

Η Άρυα ενηλικιώθηκε για τα καλά

Είναι η σκηνή για την οποία συζητούν οι πάντες. Η Άρυα κι ο Τζέντρι ετίναξαν την ανθισμένη αμυγδαλιά με βίαιη προσέγγιση της πρώτης προς τον δεύτερον. Αν τα πράγματα συνέβαιναν ανάποδα, θα είχε λυσσάξει το άπαν σύμπαν για σεξουαλική παρενόχληση και ο Τζέντρι θα γινόταν πρωτοσέλιδο. Όμως με την Άρυα όλα καλά. Τον έκανε τον πάντερμο να χάσει τα λόγια του. Και τον στρίμωξε στο χώρο εργασίας του.

Όχι μόνο με την τόσο απότομη πράξη της. Αλλά από πριν. Από τη στιγμή που του ζητάει να επισπεύσει την κατασκευή του όπλου που της ζήτησε. Εκεί που πετάει στο ξεκάρφωτο τρεις λεπίδες δρακόγυαλου σε μια δοκό και κάνει έναν κύριο να τρέξει από το φόβο. Γιατί, εντάξει έχει καλό σημάδι, αλλά δεν το παίρνεις το ρίσκο να κάτσεις εκεί. Λίγο αέρας να φυσήξει, την έφαγες στο δόξα πατρί.

Game of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms και A Night to Remember

Ο Τζέντρι της φτιάχνει το όπλο στο πιτς φιτίλι, μόλις καταλαβαίνουν όλοι από το ραπόρτο του Τόρμουντ ότι οι νεκροί θα έχουν φτάσει ως το βράδυ έξω από το Τείχος, της το πάει κι εκεί αναπτύσσεται το transition της Άρυας. Βγάζει τον Καμπάτσο από δεξιά, έρχεται trailer ο Ταβάρες, απλώνεται αριστερά ο Τέιλορ, να το το alley hoop κάρφωμα.

Στο ενδιάμεσο η Άρυα έχει και μια ωραία κουβεντούλα πάνω στο Τείχος με τον Hound και τον Μπέρικ Ντοντάριον και γενικώς άγεται και φέρεται σαν τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό που έλεγε στη Ματίνα πως να στήσει τη σκηνή.

Γάλα Γιγάντισσας – Γάλα Καρύδας, σημειώσατε άσο

Δεν είναι κρυφό πως ο έρως σε κάνει να λες τις μεγαλύτερες μούφες. Εκτός κι αν είσαι ο Τόρμουντ, οπότε όλα φαίνονται ψέματα, αλλά είναι πικρή αλήθεια. Πικρή όσο το γάλα μιας γυναίκας γίγαντα, από τα στήθη της οποίας βύζαινε για ένα τρίμηνο ο Τόρμουντ όταν ήταν..10 ετών. Μετά απ΄αυτό δε γινόταν να μην κοιτάζει πρώτα το στήθος σε μια γυναίκα. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΙΑΣ ΤΥΠΙΣΣΑΣ 10 ΜΕΤΡΩΝ;

Κι η Μπριέν, είναι ντερέκι φτου φτου να μην τη βασκάνει η γιαγιά μου, αλλά τι να κάνει πια κι αυτή; Όχι ότι θέλει κιόλας. Τον αποφεύγει με σκληράδα τον Τόρμουντ, αλλά εκείνος δεν παρατάει τα όπλα. Δεν τα παρατάει ούτε όταν βλέπει τον Τζέιμι Λάνιστερ να του κάνει ξεκάθαρο cockblocking και να φέρετε αντισυναδελφικά. Κάτσε κυρ Τζέιμι, δύο σεζόν τώρα εμείς χτίζουμε λιθαράκι το λιθαράκι, κι έρχεστε εσείς τώρα να μας εκπαραθυρώσετε; Θα φάμε τα μουστάκια μας.

Πριν δείξει όμως τη μυστακιοφόρο πλευρά του ο Τόρμουντ, δείχνει το πόσο υποστηρικτικός είναι στο κορίτσι του. Με το που χρίζεται Ιππότης των 7 Βασιλείων, σηκώνεται και τη χειροκροτά ακατάπαυστα.

Μια σκηνή που ξεκίνησε από τον μπεκρή Τύριον Λάνιστερ που είχε καιρό να βάλει σταγόνα στο στόμα του και είπε τώρα που σε μια ώρα θα ‘χουν όλα τελειώσει, να τους παρασύρει όλους. Τον Πόντρικ ήθελε ξεκάθαρα να τον μεθύσει, κατάφερε μέχρι και τον πειθαρχημένο Ντάβος που πήγε να τον βρει με τον Τζέιμι για να ζεσταθεί λίγο πριν τη μεγάλη μάχη.

Κι έτσι όπως έχουν κάτσει όλου γύρω γύρω, αναθυμούνται ιστορίες από τα παλιά. Νωρίτερα ο Τύριον εκμυστηρεύτηκε ότι φανταζόταν τον εαυτό του να πεθαίνει στα 80 με το όργανο του στο στόμα μιας ιερόδουλης απ΄αυτές που θα εμπορευόταν στα 7 Βασίλεια.

Game of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms και A Night to Remember

Αποφασίζει κι ο Τζέιμι να ανταποδώσει τη χάρη στην Μπριέν που τον στήριξε στην ακρόαση ενώπιον της Καλίσι και της Σάνσα μετά την άφιξη του στο Γουίντερφελ. Σπαθί από δω, σπαθί από κει, η Μπριέν έκανε πράξη ένα όνειρο ζωής και από κει και μετά αρχίσει το copy paste Lord of the Rings. Όχι μόνο το τραγούδι του Πόντρικ. Αλλά και νωρίτερα, η άφιξη του Τόρμουντ με τον Έντισον θύμιζε Άραγκορν στους Δύο Πύργους που τρέχει να ενημερώσει για την πομπή των Ούρουκ Χάι. Και μετά, πάνω στο τείχος, ο Τζον με τον Σαμ και τον Έντισον σπάνε πλάκα μεταξύ τους και τρολάρουν ο ένας τον άλλον. Όπως ο Λέγκολας με τον Γκίμλι.

Η μεγάλη νηνεμία πριν από την καταιγίδα. Όπως θα έλεγε κι ο Γκάνταλφ. 

Με το τραγούδι του Πόντρικ βέβαια το Game of Thrones έγινε Power of Love. Ζευγαράκια σε όλη την πόλη, να περνούν μαζί τις τελευταίες στιγμές. Η Μισάντεϊ με τον Γκριζοσκώληκα που κάνουν σχέδια για το μέλλον, η Σάνσα με τον Θίον, γενικώς δεν πρέπει να υπάρχει ζευγάρι με πλήρη εξάρτυση ανάμεσα στα πόδια.

Κι αφού τους βλέπουμε όλους σε mode βόλτα στον Σηκουάνα, καταλήγουμε στις κρύπτες. Εκεί όπου ο Τζον κοιτάζει το άγαλμα της Λυάνα, της μητέρας του. Εκεί τον βρίσκει η Καλίσι και η συμμαχία διαρρηγνύεται. Με λίγα λόγια της αποκαλύπτει την αλήθεια για την καταγωγή του, γιατί κι αυτή τον τσίγκλισε που αποκάλεσε τον Ρέγκαρ βιαστή.

Αλλά…ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΣ; Απότομα η τρυφερότητα και η συντροφικότητα γίνονται αγκάθια, η Ντενέρις κάνει βήματα προς τα πίσω και αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του προς αυτή. Αν στην εξέλιξη της μάχης είναι στο χέρι της να τον σώζει, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα το κάνει και δεν θα έχει δεύτερες σκέψεις; Σαν το σκυλί στ΄αμπέλι θα πάει. Δεν το κράταγε κλειστό το στόμα του. Φαγώθηκε κι αυτός ο Σαμ.

Αν μπορεί να βγει ένα πόρισμα απ΄όλα τα παραπάνω, είναι πως όλοι θα πάνε μεθυσμένοι και κουρασμένοι από το σεξ στη μάχη. Τα ξενύχτια των παικτών και τα παραστρατήματα δε βγαίνουν σε καλό. Οι άλλοι σου λέει έχουν αντοχή ατελείωτη, έχουν κάνει και τίποτα ενέσεις με αναβολικά, θα φανεί μετά το τέλος του ματς στον έλεγχο, αλλά μην είστε αντιεπαγγελματίες ρε παιδιά…

Βέβαια, αν χάσουν οι White Walkers, μετά θα βγουν πρωτοσέλιδα σε όλο το βορρά πέρα από το τείχος ότι τους ξεφτίλισε μια μπυραρία. Αυτά παθαίνει όποιος πετάει πεντάρες στα φιλικά του καλοκαιριού.

Ο Μπραν επιβεβαιώνει τους σκοπούς του Night King

Δεν ήταν καμία τρομερή πρόβλεψη ότι ο Night King είχε έναν και μόνο στόχο. Να σκοτώσει το Γεράκι με τα Τρία Μάτια. Δεν πρόλαβε να σκοτώσει τον προηγούμενο πριν εκείνος περάσει το χάρισμα του, θα το κάνει τώρα με τον Μπραν. Ο Μπραν την έχει πάρει χαμπάρι τη δουλειά και γι΄αυτό προτείνει το μοναδικό σχέδιο που ακούγεται στη συνέλευση των στρατηγών.

Θα διατεθεί ως δόλωμα για τον Night King, ώστε να τον απομονώσει από τον στρατό του και να τον σκοτώσουν. Η φρουρά που έχει δίπλα του είναι τρομερά ελπιδοφόρα. Ο Θίον και οι Σιδηρογέννητοι. Σαν να πας να παίξεις απέναντι στη Μπαρτσελόνα με αμυντικό δίδυμο Κολοβέτσιο-Ενακαρίρε. Άμυνα-χωνί.

Game of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms και A Night to Remember

Το στιγμιότυπο πάντως με τον ίδιο μπροστά στο weirwood tree, στη σεκάνς που συζητά με τον Τζέιμι για την αδελφική του αγάπη, είναι hint για αυτό που ίσως διαδραματίσει το δέντρο την ύστατη στιγμή, εκεί όπου θα φαίνονται όλα χαμένα.

Είναι ένα ερώτημα το πόσοι θα έχουν μείνει ζωντανοί και δεν θα έχουν γίνει ζόμπι και για να ξεκινήσω τον χορό των στοιχημάτων, ο Θίον, ο Έντισον και ο Πόντρικ θα είναι οι πρώτες απώλειες.

Μικρά μικρά…

  • Η Λυάννα Μόρμοντ συναντά τον Τζόρα, τον ξάδερφο της, και αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένα 12χρονο να έχει ξάδερφο τον μπάρμπα; Τον βάζει κι αυτόν στη θέση του πάντως που την παρακινεί να μην βρεθεί στα ανοιχτά στο πεδίο της μάχης και να πάει στις κρύπτες να αποτελέσει δεύτερη γραμμή άμυνας.
  • Και δεν είναι η μόνη ατρόμητη ανήλικη. Είναι κι η πιτσιρίκα που βρίσκεται στο συσσίτιο μπροστά στον Ντάβος και την Γκίλι. Η εμφάνιση της έρχεται να δημιουργήσει έναν δεύτερο πόλο αισιοδοξίας για την ανδρεία του μέλλοντος, λίγο μετά μάλιστα τη σκηνή που η Σάνσα με την Καλίσι συζητούν τα προβλήματά τους. Παράλληλα, η οστρακιά στο δεξί της μάγουλο θυμίζει στον Ντάβος την Μίριν κι έχει κι αυτό τη σημασία του.
  • Όταν ο Μπραν είπε την ατάκα «τα πράγματα που κάνουμε για την αγάπη», ο Τζέιμι άλλαξε σαράντα χρώματα. Αν ήμουν στη θέση του Μπραν θα είχα κάνει τον Τζέιμι παιδί για τα θελήματα. Πάνε φέρε μου δύο σουβλάκια, ειδάλλως σε μαρτυράω στην Καλίσι.
  • Ο Σαμ δίνει το σπαθί του πατέρα του στον Τζόρα και ίσως να μιλάμε για μια σκηνή φαινομενικά αδιάφορη, που αν συνδεθεί με τον κομπασμό του Σαμ για το ότι σκότωσε πρώτος White Walker, θα φτάσουμε σε μια πιθανότητα να μιλάμε για το κρυφό πρωταγωνιστή του Game of Thrones.