«Η Αποκάλυψη πρέπει να γίνει»: Trailer-μαγεία για τη δεύτερη σεζόν του Dark
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

«Η Αποκάλυψη πρέπει να γίνει»: Trailer-μαγεία για τη δεύτερη σεζόν του Dark

Το καλό πράγμα αργεί να έρθει, αλλά όταν έρχεται το νιώθεις.

Έχει περάσει τόσος καιρός, έχουν μεσολαβήσει τόσα πολλά, που κοντέψαμε να ξεχάσουμε τι είναι το Dark. Όμως αυτό είναι το ωραίο με τέτοιες σειρές. Όταν τελειώνει η μία σεζόν σου αφήνει ένα τέτοιο κενό που οδηγείσαι αυτόματα σε ένα ολικό erase.

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν το Netflix μας σέρβιρε από το πουθενά μια σειρά που για ένα δίμηνο σχεδόν προκαλούσε παραλήρημα. Ίσως μεγαλύτερο σε ένταση κι από το Casa de Papel. Βρισκόμαστε τέλη Απριλίου και η πλατφόρμα δημοσίευσε ένα teaser-trailer για τη δεύτερη σεζόν η οποία θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου. Διόλου τυχαία επιλογή. Εκεί που η μέρα θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια της, τότε θα χτυπήσει η αντεπίθεση του σκοταδιού.

Στο φινάλε του πρώτου κύκλου είχαμε αφήσει το χρόνο σε μια κατάσταση αποσύνθεσης. Ο Γιόνας είχε καταλήξει σε ένα μέλλον δυστοπικό, αλλά την ίδια στιγμή ο Ιερέας συνέχιζε να εκτελεί το έργο του στα έγκατα της πυρηνικής εγκατάστασης και πλέον όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε και πως είχαν εξαφανιστεί τα δύο παιδιά. Το ένα του παρελθόντος και το ένα του αφηγηματικού παρόντος. Όμως με το Dark τέτοιοι χρονικοί προσδιορισμοί δεν παίζουν.

Το teaser δεν μας κάνει πολύ σοφότερους για το τι να περιμένουμε στη δεύτερη σεζόν. Το μόνο που δίνει ως αίσθηση είναι πως η έννοια Dark θα παραμείνει αναλλοίωτη και σε υψηλά ντεσιμπέλ. Η πλοκή παραμένει ένα μυστήριο. Αξίζει όμως να κρατήσουμε τη φράση που λέει ο Ιερέας. «Η Αποκάλυψη πρέπει να γίνει». 

Κι αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να σημειώσουμε την 21 Ιουνίου. Να δούμε αν οι δημιουργοί του Dark μπορούν να συντηρήσουν και να ανυψώσουν ακόμα περισσότερο μια μυθολογία που έχει τρομερές δυνατότητες ακόμα και μετά από μια σεζόν θεόρατης έντασης.