Game of Thrones, The Last of the Starks: Τι πήγες κι έκανες ρε Καλίσι;
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Game of Thrones, The Last of the Starks: Τι πήγες κι έκανες ρε Καλίσι;

Για άλλη μια φορά παρασύρθηκε από τη βιασύνη της να κάτσει στο θρόνο.

Η δύναμη της εξουσίας. Αυτό είναι που μπορεί να κρατήσει κάποιος από το 4ο επεισόδιο του Game of Thrones και τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν στην τελευταία στροφή του. Η δύναμη της εξουσίας πάνω σε αυτόν που θέλει να την δαμάσει.

Η Καλίσι πεινάει για τον θρόνο. Πεινάει τόσο πολύ που χάνει την αυτοκυριαρχία της και πέφτει στα μάτια όλων. Αυτή η πείνα της την οδήγησε στα λάθη του επεισοδίου και στο τέλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Πριν συνεχίσουμε όμως, να σε προειδοποιήσουμε για spoilers από δω και πέρα. Οπότε η ευθύνη είναι πάνω σου.

Στο 4ο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones είχα δύο πράγματα. Αναπάντεχη δράση και έρωτες. Πρώτα οι έρωτες χρονικά. Κι έρωτες χωρίς ανταπόδοση, ενός εξαιρουμένου. Πήγε η χυλόπιτα σύννεφο εν ολίγοις.

Ας τα δούμε ένα ένα.

  • Ο Τζέντρι ζήτησε από την Άρυα να τον παντρευτεί και να γίνει η Κυρά του Storm’s End. Εκεί όπου μόλις χρίστηκε βασιλιάς από την Ντενέρις. Απόρριψη.
  • Ο Τόρμουντ προσεγγίζει την Μπριέν, όμως εκείνη φεύγει δήθεν για να κάνει την ανάγκη της. Ο Τζέιμι την ακολουθεί. Απόρριψη κι εδώ. Ευτυχώς ο Τόρμουντ βρίσκει παρηγοριά σε μια νεαρή κοπέλα του Γουίντερφελ.
  • Η Ντενέρις και ο Τζον Σνόου φιλιούνται παρόλο που γνωρίζουν τη συγγένεια τους κι αυτό είναι πιο ελληνική επαρχία από ποτέ. Εκείνος το σταματάει γρήγορα κι η κουβέντα δεν θέλει πολύ για να πάει στο φλέγον ζήτημα. Τι θα γίνει με το θρόνο; Εσύ μπορεί να μην τον θες Τζον, αλλά ήδη ο Τόρμουντ σε αποκάλεσε βασιλιά στο γλέντι και γενικώς όλοι θα θέλουν εσένα και θα συγκρίνουν την Ντενέρις ως βασίλισσα με αυτό που ΘΑ έκανες εσύ.
  • Κάπως έτσι η Ντενέρις τον ορκίζει να μην το πει πουθενά και να μείνει μεταξύ τους και του Σαμ με τον Μπραν η γνώση. Σε αυτό το σημείο δείχνει μια απελπισία για την εξουσία η Καλίσι κι αυτό την ρίχνει επίπεδα στον θεατή. Κι αυτό δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία. Βέβαια, ο Σνόου μια που την κατανόησε και μια που το ξεφούρνισε σε Σάνσα και Άρυα. Κι η Σάνσα με τη σειρά της πάτησε τον όρκο και το είπε στον Τύριον. Τρομερή εχεμύθεια στο Γουίντερφελ.
  • Τέταρτη κατάσταση αποτυχημένου έρωτα είναι όλα όσα έγιναν ανάμεσα σε Τζέιμι και Μπριέν. Όλοι περιμέναμε να συμβεί σεξ ανάμεσα τους, αλλά όχι να εξελιχθούν τόσο γρήγορα τα συναισθήματα. Ο Τζέιμι όμως έχει ένα απάνθρωπο παρελθόν. Και γι΄αυτό φεύγει στα κρυφά για να γυρίσει στο King’s Landing και να θυσιαστεί ξανά για την Σέρσεϊ. Η Μπριέν πλαντάζει. Κορόμηλο το δάκρυ. Ένα βήμα από ελληνική ταινία του ’60, θα φαρμακωθώ Τζέιμι μου αν φύγεις, θα φαρμακωθώ.

Game of Thrones, The Last of the Starks: Τι πήγες κι έκανες ρε Καλίσι;

Μέχρι αυτό το σημείο, το επεισόδιο οδεύει ολοταχώς για Τόλμη και Γοητεία. Μέχρι που η Ντενέρις κάνει upload τα νεύρα της με την Σέρσεϊ και σου λέει «δεν θα περιμένω άλλο να δυναμώνει, θα της την κάψω τη μπουφάν». Και δώστου από την άλλη αντιρρησίας η Σάνσα που της εξηγεί ότι όλοι τα έχουν φτύσει από τη μάχη με τους Walkers, κάτι που παίζει να ισχύει και σε πραγματικό χρόνο, αφού 55 μέρες γυρίσματα, πού τους τρέχεις τώρα ρε Καλίσι στο Ντουμπρόβνικ-King’s Landing;

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Δεν έδωσε σημασία η Καλίσι και έσπευσε πρώτη με τους εναπομείναντες Ντοθράκι και τους Άσπιλους για να ξεκινήσει την πολιορκία της πόλης με στόχο να αποκόψει την τροφοδοσία και οι πολίτες να εκδιώξουν από το θρόνο την Σέρσεϊ. Κι εκεί που καθόμαστε όμορφα κι ωραία καναπέ, τσόκο μαροκάνα, με το στομάχι λίγο φουσκωμένο, με το κουτάκι κοακόλα στο χέρι, σκάνε από το πουθενά τα βέλη του Γιούρον και ο Ρέγκαλ, ο δράκος που κανονικά έπρεπε να καβαλήσει ο Τζον, πεθαίνει. Σε παγωμένη λίμνη πέθανε ο Βισέριον, σε θαλασσινά νερά ο Ρέγκαλ.

Ψυχολογικό ράκος η Ντενέρις, ψυχολογικό δράκος ο Ντρόγκον που βλέπει να πεθαίνει κι άλλος μπρο – είχε χάσει και τον Σμάουγκ στο Hobbit με βέλος παρόμοιας τεχνολογίας. Ε, τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση, δε μπορεί ένας δράκος να βρει την ηρεμία του; 

Η κατάσταση φτάνει στο ως εδώ και μη παρέκει, αφού στο ενδιάμεσο ο Γιούρον έχει διαλύσει και τα πλοία της Καλίσι. Κι αυτή αντί να περιμένει να έρθει ο Τζον, αποφασίζει να πάει ντουγρού για αιματοχυσία. Ναι, ακόμα και των αθώων. Η πρώτη αθώα όμως που πεθαίνει είναι από την δική της πλευρά. Η Μισάντεϊ πιάστηκε αιχμάλωτη της Σέρσεϊ και το κεφάλι της πέφτει στο χώμα σαν άλλος Ηρώδης.

Θυμώνει η Καλίσι, θυμώνει ο Greyworm κι έτσι όπως το πάνε θα του το φυτρώσουν ξανά αυτό που του λείπει από τα σκέλια και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα. Πόσα να κάνει όμως κι αυτός κι η Καλίσι που πάνε να επιτεθούν σε μια πόλη οχυρωμένη με μεγάλα τόξα στα τείχη που ρίχνουν βέλη απ΄αυτά που σκότωσαν τον Ρέγκαλ με 250 νοματαίους;

Ερώτημα επίσης είναι γιατί άφησε ζωντανό αυτόν τον Κλάιμπερν, Κάίμπερν πώς τονε λένε τον συμβουλάτορα που έστειλε η Σέρσεϊ…Αρχικά αυτός είναι τριάρι στην ΤΣΣΚΑ. Τι θέλει στο King’s Landing; Δεύτερον, από τη στιγμή που η άλλη έκανε την αρχή στον πόλεμο με τον αποκεφαλισμό της Μισάντεϊ, γιατί δεν του κάρφωνε ένα βέλος του Κάιμπερν η Καλίσι να χάσει η Σέρσεϊ έναν πολύτιμο έμπιστο της;

Game of Thrones, The Last of the Starks: Τι πήγες κι έκανες ρε Καλίσι;

Έτσι όπως βρίσκεται στα σχοινιά η Καλίσι, δύο πράγματα τη σώζουν. Ένα στη δική της μεριά κι ένα στη μεριά της Σέρσεϊ. Αυτό που αφορά τη δική της δύναμη λέγεται Γιάρα και Σιδηρογέννητος στόλος. Δε γίνεται να μείνει αμέτοχη η Γιάρα. Αυτό το πλεονέκτημα που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, αφορά στο παιδί της Σέρσεϊ. Αυτή πούλησε παραμύθι στον Γιούρον πως είναι δικό του.

Ο Τύριον που καμώνεται τον πάνσοφο δεν το είπε εκεί στο τείχος που της μιλούσε και να προκαλέσει ρήγμα στη σχέση της με τον Γιούρον μπας και τον σκοτώσει και γλυτώσουμε απ΄αυτόν τον μπαρόκ τσέλιγκα. Κάποιος έξυπνος όμως θα βρεθεί να το προτείνει ως ιδέα.

Μέχρι τότε, να φοβούνται στο Game of Thrones τη μήνη του λαού. Σκότωσαν τη Μισάντεϊ, άνοιξαν τον τάφο τους!