Watchmen: Το HBO μπαίνει στον κόσμο των σκοτεινών ηρώων με εκκωφαντικό τρόπο
Βρείτε μας στο

Στα 12 ομώνυμα κόμικς που κυκλοφόρησαν πίσω στη δεκαετία του ’80 με τίτλο Watchmen, βλέπουμε μια σειρά από υπερήρωες που διαφθείρονται από τις δυνάμεις τους και δεν υπηρετούν το καλό όπως θα άρμοζε στις ικανότητες τους.

Στο Watchmen που θα προβάλλει από το ερχόμενο φθινόπωρο το HBO δεν υπάρχει τηλεοπτική μεταφορά αυτών των ιστοριών. Δεν είναι reboot. Είναι ένα έλασμα ώθησης η πρωτότυπη ιστορία για να οδηγήσει σε μια διαφορετική κατάσταση. Μια εναλλακτική κατάσταση είναι αυτό που τονίζει ότι θέλει να φέρει στο εν λόγω franchise ο Ντέιμον Λίντελοφ, δημιουργός του The Leftovers και ένας από τους δημιουργούς του The Lost.

Η παρουσία του Λίντελοφ είναι ενδεικτική και γι΄αυτό που θα δούμε στο Watchmen. Μια νουάρ αισθητική με ολίγη από Τζον Γου και ανθρώπους που κινούνται στο μεταίχμιο της νύχτας. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά αφού αντιμετωπίζονται ως περιθωριακοί. Η κοινωνία τους απέβαλλε, αν και το ξεκίνημα της πορείας τους ήταν από τη θέση του θύματος.

Ήδη από το πρώτο trailer γίνεται εμφανής η αύρα που υπάρχει στη σειρά, με το Tik Tok να είναι το μότο της. Ένα ρολόι που χτυπάει προς κάποιο τέλος, μια κλεψύδρα που αδειάζει. Μέσα σε αυτή την κλεψύδρα υπάρχουν άνθρωποι με λευκές μάσκες με μαύρο σημάδι στο κέντρο τους, υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν άγνωστοι που ψάχνουν την εκδίκηση. Και την ψάχνουν με τρόπο…γνώριμο.

Το καστ της σειράς του HBO είναι απ΄αυτά που μπορούν να συνδεθούν με άπειρους τρόπους και να παράγουν ισόποσα πράγματα. Η οσκαρική Ρετζίνα Κινγκ, ο Τζέρεμι Άιρονς, ο Τιμ Μπλέικ Νέλσον, ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίμ ΙΙ φέρουν ο καθένας τους μια διαφορετική καταβολή, παρελθοντικό και μελλοντικό βάθος.