Η Κάλι Κουόκο ήταν 21 ετών όταν ξεκίνησε. Σήμερα είναι 33 και πέρασε από μια μεγάλη σχέση με τον Τζόνι Γκαλέκι, τον Λέοναρντ της σειράς, έναν γάμο που έληξε άδοξα και πολλά ακόμα. Απ΄αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό ήταν το Big Bang Theory για τους πρωταγωνιστές του.
Ήταν επίσης η σειρά με τους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς μετά τη Σοφία Βεργκάρα. Κουόκο, Γκαλέκι και Πάρσονς αμείβονταν με ένα εκατομμύριο το επεισόδιο. Ήταν η σειρά με έναν τρομερό σεναριογράφο, τον Τσακ Λόρε που μετά το Two and A Half Men αφήνει πίσω του ακόμα μια σειρά-μύθο για το κομμάτι της κωμωδίας στην τηλεόραση.
Μετά από 12 σεζόν το Big Bang Theory έριξε αυλαία το βράδυ της Παρασκευής και περνάει στο πάνθεον των sitcoms. Μήπως όμως δεν περνάει απλά στο πάνθεον; Μήπως μπαίνει στην κορυφή ως η καλύτερη κωμωδία καταστάσεων στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης;
Κάποιος θα γυρίσει να αντιτάξει το Seinfeld ή το Office. Άλλος θα αναφερθεί στα Φιλαράκια. Θεωρώ ότι αν μπορεί μια σειρά να ανταγωνιστεί σκληρά το Big Bang Theory και να το νικήσει στα σημεία, αυτή είναι το Office. Το Seinfeld χάνει έχω την αίσθηση, κυρίως λόγω μικρότερης διάρκειας.
Τα Φιλαράκια από την άλλη χάνουν και λόγω διάρκειας, αλλά και γιατί από την έβδομη σεζόν η σειρά χάλασε τελείως. Μέτριο σενάριο, μέτριες ερμηνείες σε πολλές περιπτώσεις με τους Τζόι, Τσάντλερ, Φοίβη να φυλλορροούν διαρκώς σε δυναμική και τον Ρος να είναι ο μοναδικός που κρατάει τη σειρά όρθια. Γενικώς τραβήχτηκε από τ΄αυτιά από ένα σημείο και μετά.
Οπότε το Big Bang Theory προβάρει ως φαβορί για να πάρει αυτόν τον τίτλο. Από πολλές απόψεις. Η ιδιαιτερότητα της ιστορίας του που δεν είχε προηγούμενο και δεν θα έχει επόμενο. Το χιούμορ που βασιζόταν στην ερμηνεία των πρωταγωνιστών. Δεν ήταν δηλαδή απλώς αστείο, ήταν κάτι πολύ πιο δύσκολο. Ήταν κι είναι αβίαστο χιούμορ που απορρέει από τους χαρακτήρες. Και στο πέρασμα των επεισοδίων, αυτό αποκρυσταλλωνόταν πιο φυσιολογικά μέσα στον θεατή.
Η κεντρική τετράδα των geeks και συνολικά η βασική εφτάδα συνεπικουρούμενη από 2-3 ακόμα, όπως τον Στούαρτ ή τον Μπερτ, είχαν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι συνδυαστικά από ένα στοιχείο. Βγήκαν αμέτρητες ενώσεις χιούμορ στις 12 σεζόν.
Το μοναδικό μειονέκτημα του Big Bang Theory βρίσκεται στην αναμενόμενη κι ίσως ηθελημένη κοιλιά της 9ης σεζόν. Ίσως και λίγο από τη 10η. Όμως δε θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Για την ακρίβεια είναι πολύ μικρό μέγεθος μπροστά στο τελικό ζύγι. Όλα πήραν έναν καλύτερο δρόμο από κει και μετά. Ένα αναγκαίο βήμα προς τα πίσω για να αποκαλυφθούν πιο καθαρά τα πράγματα.
Άλλος ένας λόγος είναι η μεγάλη πιθανότητα οι πρωταγωνιστές να δυσκολευτούν πάρα πολύ να κάνουν κάτι έστω και στο 50% επιτυχημένο. Η πορεία του Νιλ Πάτρικ Χάρις μετά το How I Met Your Mother, αλλά και όλων στα Φιλαράκια, είναι ένα τεράστιο δείγμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο μεγάλο highlight κάποιων εκ των έξι σε αυτή τη 12ετία και ειδικά από την 7η-8η σεζόν που άρχιζε η κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας του Big Bang Theory, ήταν μόλις δύο. Δύο συνολικά.
Το Normal Heart όπου ο Πάρσονς έκανε δεύτερο ρόλο και το Florence Foster Jenkins, όπου ο Σάιμον Χέλμπεργκ, ο Χάουαρντ της σειράς, έπαιξε μαζί με την Μέριλ Στριπ. Η Κουόκο και ο Γκαλέκι, ακριβοπληρωμένοι και πιο βασικοί από τους βασικούς, δεν έχουν να επιδείξουν κάτι.
Είναι λοιπόν μεγάλη απορία πως θα προχωρήσουν από δω και πέρα όλοι. Αυτό όμως δε θα αλλάξει κάτι στην εκτίμηση μου. Το Big Bang Theory κατατάσσεται στην πρώτη θέση των sitcoms όλων των εποχών!
https://www.youtube.com/watch?v=s5tFMfi47aE