Το Netflix ετοιμάζει prequel για μια ταινιάρα της δεκαετίας του '80 και χτυπάει φουλ νοσταλγία
Βρείτε μας στο

Σίγουρα θα έχετε δει αρκετές φορές σε τούτο εδώ το σάιτ, αλλά και αλλού, θέματα με τίτλο που λέει «αν πρόλαβες αυτά τα αντικείμενα θα νιώσεις συγκίνηση». Θα πατήσω πάνω σε αυτό το μοτίβο και θα πω κάτι που θεωρητικά δεν ταιριάζει στην ηλικία μου.

Άλλωστε, το 1982 ήμουν αγέννητος. Όμως, κάπως τα έφερε η μοίρα και το δαιμόνιο μέσα μου που έμαθα για την ταινία The Dark Crystal. Μια ταινία που αν έπρεπε να την παρομοιάσω με κάτι στη σημερινή εποχή, θα ήταν το Loving Vincent. Όπως αυτό το animation δεν ήταν animation, αλλά μια ταινία-ελαιογραφία, έτσι και το Dark Crystal είχε την ιδιαιτερότητα του.

Ήταν γυρισμένο με μαριονέτες.

Κι επειδή τη νοσταλγία δεν την αλλοιώνεις, αλλά την εκσυγχρονίζεις, το Netflix είπε να κάνει μια σειρά prequel σε μια πολύ μοναδική δημιουργία στον χώρο του fantasy/adventure. Όχι μόνο για τότε, μα και στη συνολική ιστορία του σινεμά και του είδους του. Ο Τζιμ Χένσον ήταν ένας πρωτοπόρος, ένας οραματιστής και το έδειξε ως η φωνή πίσω από τα Muppets. Δούλευαν μάλιστα έξι χρόνια με τον illustrator Μπράιαν Φράουντ πάνω στις μαριονέτες. Το fan fact της υπόθεσης είναι πως εμπνεύστηκε για την όψη τους από τους αστακούς που έτρωγε σε ένα δείπνο.

Να τιμήσει τη δική του μνήμη, αλλά και τον συνδημιουργό του Φρανκ Οζ που είναι ακόμα εν ζωή θέλει τόσο το Netflix όσο και ο Λούις Λετεριέ. Γι΄αυτό και απέφυγαν την εύκολη λύση του CGI στη σειρά που έχει προαναγγελθεί πριν από 2 χρόνια και  θα κυκλοφορήσει τον φετινό Αύγουστο στις 30 του μήνα.

Επέλεξαν να κάνουν την πιο χρονοβόρα διαδικασία και να κατασκευάσουν σχετικές μαριονέτες που – αναγκαστικά – συνδυάζονται με τη δύναμη της τεχνολογίας για να μπορέσουν να βρεθούν αρμονικά στα δέκα επεισόδια που απαρτίζουν τη μία και, ελπίζουμε, πρώτη σεζόν. 

Το The Dark Crystal: Age of Resistance καλείται να δώσει σε αυτή τη μυθολογία κι ένα ιστορικό μέγεθος που δε μπόρεσε να της δώσει η δική της δεκαετία. Μιλάμε για ένα story εφάμιλλο των μεγάλων του fantasy.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Στο prequel θα ακούσουμε και ένα καστ πολλών λογιών. Ο ταλαντούχος Τάρον Έτζερτον, η Άνια Τέιλορ-Τζόι από το Split και το Glass, η Νάταλι Εμάνιουελ κι η Νάταλι Ντόρμερ από το Game of Thrones, ο ΜάικλΚίγκαν Κι, ο Μαρκ Χάμιλ, η Ελένα Μπόναμ-Κάρτερ, η Αλίσια Βικάντερ, η Γκούγκου Μπάθα-Ρο και η Κατριόνα Μπαλφ συνθέτουν κάτι το σχεδόν ονειρικό. Τόσο που αν ήταν live action ταινία θα ανάβαμε καπνογόνα από την παραφροσύνη.

Όσο για το τι πραγματεύεται η ιστορία, για τους αγέννητους της εποχής ή τους μη γνώστες, το The Dark Crystal περιέγραφε την προσπάθεια ενός πλάσματος Γκέλφλινγκ να βρει ένα χαμένο κομμάτι ενός κρυστάλλου, ο οποίος αποτελούσε το κέντρο της ισορροπίας του σύμπαντος. Μόλις έσπασε, μια φυλή villains ονόματι Skeksis επιδίωξε την εξουσία και την επιβολή στις άλλες φυλές.

Το prequel ίσως μας μεταφέρει στην αρχική εμφάνιση του κρυστάλλου και στο χάος που επικρατούσε πριν την κατοχύρωση του ως το ενεργειακό σύμβολο αρμονικής συνύπαρξης. Το Netflix προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς λεπτομέρειες και λογικά θα το κάνει λίγες βδομάδες πριν την 30η Αυγούστου. Το ίδιο ισχύει και με το trailer.

Προς το παρόν μπορείς να δεις το trailer για το πρωτότυπο The Dark Crystal και να τσεκάρεις τις αποκλειστικές φωτογραφίες στο Entertainment Weekly. Αυτό που φαίνεται δείχνει πάρα πολύ καλό. Είθε να βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε Star Wars ποιότητα, παρά σε Valerian and the City of Thousand Planets.