Με το Terminator Genisys υπήρξε μια κάποια παγωμάρα. Ενώ υπήρχε ένα καλό στόρι, ο Σβαρτσενέγκερ και ο Τζέισον Κλαρκ που γεννήθηκε για villain, το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε. Όχι μόνο τους δημιουργούς και την παραγωγή, αλλά κι εμάς ως κοινό.
Αυτή τη φορά ίσως η μοίρα του franchise να είναι διαφορετική. Ίσως να έχει βρεθεί το κλειδί για να τοποθετηθεί ξανά στην εποχή της. Είναι μεν ένα προφανές κλειδί, αλλά ακόμα κι έτσι μπορεί να επιτευχθεί η επιτυχία.
Τι πουλάει πάρα πολύ ως αφήγημα στο σημερινό σινεμά και τον κόσμο εν γένει; Τα δυνατά γυναικεία πρότυπα. Να έχουν οι γυναίκες τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Κι όχι να τους έχουν για το φαίνεσθαι, αλλά να το κάνουν με στόμφο. Άλλωστε, μόλις χθες κατηγορούσαν τον Ταραντίνο στις Κάννες για μισογυνισμό επειδή ο ρόλος της Μάργκο Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ δεν έχει πολλά λόγια.
Πάνω σε αυτή τη λογική και με το πείραμα Εμίλια Κλαρκ να αποτυγχάνει, ο Τζέιμς Κάμερον και ο σκηνοθέτης Τιμ Μίλερ αποφάσισαν να «αναστήσουν» τη Σάρα Κόνορ. Μετά την παρουσία της στο δεύτερο Terminator το 1991, η Σάρα βρίσκεται ξανά στο σύμπαν του Εξολοθρευτή. Μόνο που αυτή τη φορά, κατά πως φαίνεται από το πρώτο trailer, ο Εξολοθρευτής δεν είναι τόσο ο Άρνι, αλλά εκείνη.
Στο Dark Fate είναι τρεις γυναίκες που πρωταγωνιστούν. Η Σάρα Κόνορ, ο άνθρωπος, αντιστρέφει ρόλους και είναι αυτή που θα τρέξει για να βοηθήσει και να σώσει ένα ρομπότ που προστατεύει μια κοπέλα.
Στο trailer βλέπουμε και μια επανασύνδεση με τον Εξολοθρευτή, όμως δεν διαφαίνεται απ΄αυτό να έχει παραπάνω από ρόλο sidekick ο Άρνι. Το κόνσεπτ θυμίζει αρκετά την δεύτερη ταινία και μένει να δούμε αν το Terminator θα πετύχει την συντήρηση του στο σύγχρονο σινεμά ή θα δείξει ότι έχει χάσει ανεπανόρθωτα την επαφή.
Εκτός από την Λίντα Χάμιλτον και τον Άρνι, στο Dark Fate πρωταγωνιστεί και η Μακένζι Ντέιβις που θαυμάσαμε στο San Junipero του Black Mirror, μα και στο Blade Runner του Βιλνέβ. Μια άλλη γνώριμη φιγούρα είναι αυτή του Ενρίκε Άρσε, του Αρτουρίτο από το Casa de Papel.