Ο Μπραν Σταρκ βασιλιάς των 6 Βασιλείων. Η Σάνσα Σταρκ αυτόνομη βασίλισσα του Βορρά. Η Άρυα Σταρκ στις εξορμήσεις της ανά τον κόσμο με δικό της πλοίο και στόλο. Ο Τζον Σνόου πίσω στο Βορρά και στη Νυχτερινή Φρουρά. Κανείς δε μπορεί να αντιδράσει σε αυτό το τέλος.
Κι όμως δεν ήταν το τέλος που ενόχλησε πολύ κόσμο με το Game of Thrones. Ήταν η διαδρομή προς αυτό. Είτε τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν δεν φτιάχτηκαν με πολύ καλά υλικά είτε ήταν λανθασμένα. Αν αφαιρέσει κανείς την διαδρομή και ακούσει απλά το τέλος, δεν έχει κάτι για να ψέξει τους Μπενιόφ και Βάις, τους δύο σεναριογράφους.
Αν ήταν όμως έτσι δε θα χρειαζόταν να μεσολαβήσουν τόσα επεισόδια. Έχουν μεγάλη σημασία τα μέσα, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στο ταξίδι. Κι αυτό επιχείρησα πολύ να αναλύσω κάπως με αυτό το κείμενο. Ποιο εργαλείο θα μπορούσε να αλλάξει τη γεύση του φινάλε; Ομολογώ ότι δε βρήκα απάντηση. Ό,τι έβρισκα προσέκρουε σε άλλα γεγονότα που θα έπρεπε να αλλάξουν κι αυτά, οπότε μετά θα έβγαινε κάτι τόσο δαιδαλώδες που θα ήταν ακατανόητο.
Γι΄αυτό το στοιχείο εκείνο που θα μπορούσε να φέρει μια κλασική ανατροπή Game of Thrones και να ξεφύγει από τη λογική του happy ending, που είναι ούτως ή άλλως ανοίκεια στη σειρά, αφορά τη μοίρα ενός εκ των πρωταγωνιστών.
Υπήρχαν κάποια χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών που δεν πήραν την αναμενόμενη έκταση. Για παράδειγμα, η Άρυα που έμαθε να αλλάζει πρόσωπα, τελευταία φορά το έκανε στην 6η σεζόν που σκότωσε τον Φρέι και τον άλλον στο πορνείο.
Ο Μπραν επίσης έκανε ένα warg όλο κι όλο σε αυτή τη σεζόν και έμοιαζε δίχως νόημα. Μήπως όμως θα μπορούσε να αποκτήσει με την επιβεβαίωση της πιο σκληρής μα και συναρπαστικής θεωρίας γύρω από τη σειρά και τον νεαρότερο των Σταρκ;
Για πολλούς ο Μπραν είναι ένας από τους πιο ανούσιους στην εξέλιξη της πλοκής χαρακτήρας. Κι ήταν άδικο που έγινε βασιλιάς. Ο ίδιος όμως έδειξε να μην ξαφνιάζεται. Στη σκηνή στο Dragonpit, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί οι άρχοντες των 7 Βασιλείων και ακούνε τον Τύριον να τους προτείνει τον Μπραν για βασιλιά, ο τελευταίος λέει μια φράση. «Γιατί νομίζεις ότι διήνυσα όλη αυτή την απόσταση»; Όπερ μεταφράζεται ως εξής.
Ο Μπραν γνώριζε ότι όλα θα καταλήξουν στη δική του βασιλεία. Ο τρόπος για να το μάθει ήταν το χάρισμα του ως Τρίματο Γεράκι. Γιατί να ίσχυσε αυτή η ιδιότητα λόγου χάρη στη δολοφονία του Night King από την Άρυα, αφού ο Μπραν της είχε δώσει το ξίφος στην 7η σεζόν και να μην ισχύει τώρα;
Θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ότι ο Μπραν γνώριζε όλες τις πράξεις της Καλίσι και όλα όσα θα την οδηγήσουν στο να κάψει όλο το King’s Landing. Δε θα μπορούσε να μιλήσει από πριν και να προλάβει την μετατροπή της σε Mad Queen; Θα μπορούσε. Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι δεν το έκανε γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητα του να παρέμβει στο μοιραίο, στο γραφτό. Όταν αλλάζει κάποιος τα γενόμενα στη γραμμή του χρόνου, πάντα υπάρχει αντίδραση από την κοσμική ισορροπία.
Υπάρχει όμως και το ζοφερό σενάριο. Ένα που υποστηρίζεται κι από την αντίδραση του Μπραν στο κάρφωμα του Night King από την Άρυα και από τη σκηνή με το warg στα γεράκια. Ο Μπραν ήθελε να βγάλει από τη μέση τον Night King. Όχι όμως για να σωθεί η ανθρωπότητα. Επειδή ο Night King κυνηγούσε χρόνια το εκάστοτε Τρίματο Γεράκι, ήθελε το τέλος του για να βγάλει έναν προσωπικό εχθρό.
Στη φύση όμως, ακόμα και αυτή του Game of Thrones, υπάρχει ο νόμος της αναπλήρωσης. Όταν κάτι απουσιάζει, κάτι άλλο ορθώνεται να το καλύψει. Θα μπορούσε να ήταν λοιπόν ο Μπραν υπηρέτης, όχι του Θεού της Φωτιάς, αλλά του Άλλου Θεού, αυτού που υπηρετούσε ο Night King. Θα μπορούσε να ήταν το επόμενο και πιο εξελιγμένο δοχείο αυτών των δυνάμεων.
Επομένως, η σκηνή που λέει τη φράση «Γιατί νομίζεις ότι διήνυσα όλη αυτή την απόσταση;», θα μπορούσε να συμπληρωθεί από την ανάδυση του ως νέος Night King. Θα ήταν μάλιστα σε ένα τρομερό χρονικά σημείο, αφού δεν θα υπήρχαν για να του αντιταχθούν ηγέτες που συγκεντρώνουν στρατό γύρω τους. Η Καλίσι νεκρή, ο Τζον Σνόου σε ανυποληψία, η Σέρσεϊ νεκρή.
Αυτό θα ήταν ένα φινάλε σοκαριστικό που θα κάλυπτε και όποιες απροσεξίες της 8ης σεζόν!