Always Be My Maybe: Μια ιδιόρρυθμα πολύ καλή κωμωδία από το Netflix
Βρείτε μας στο

Σε μια σκηνή της ταινίας ο Κιάνου Ριβς κομπορρημονεί για τα έσοδα που συνεχίζει να έχει από την ταινία Speed, εννοώντας ότι είναι μια από τις λίγες καλές της καριέρας του. Αυτές τις μέρες έχει το τρίτο μέρος του John Wick. Έχει όμως και το Always be My Maybe.

Οκ, στην ταινία του Netflix δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά τα 15 περίπου λεπτά παρουσίας του στην ταινία αρκούν για να πάνε το χιούμορ από ένα επαρκές επίπεδο σε ένα πάρα πολύ καλό. Σαν η παρουσία του να ξεκλειδώνει τις κωμικές αρετές των υπολοίπων, ηθοποιών και σεναρίου, για να παραχθεί μια κωμωδία που έχει τα burst out laughs της, σε κερδίζει εν τούτοις με ένα αρκετά ιδιαίτερο κωμικό ύφος.

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν προέρχεται από το σενάριο που έγραψαν μαζί οι δύο πρωταγωνιστές, η Άλι Γουόνγκ και ο Ράνταλ Παρκ. Τρανά παραδείγματα του κανόνα «όταν δεν βρίσκεις την ευκαιρία, τότε δημιούργησε τη για σένα». Και οι δύο τέκνα της κωμικής ιδιοσυγκρασίας της αμερικανικής κουλτούρας, παιδιά του stand up comedy της δυτικής ακτής και του Σαν Φρανσίσκο, εγκολπώνουν στη γραφή και στο παίξιμο τους όλα όσα σημαίνει το τρίπτυχο Κορεάτης γεννημένος Αμερικάνος.

Always Be My Maybe: Μια ιδιόρρυθμα πολύ καλή κωμωδία από το Netflix

Στο Always be My Maybe βλέπουμε κάτι που καταλήγει σε μια ρομαντική κομεντί όπως οι κλασικές χολιγουντιανές, αλλά είναι ο δρόμος προς την κατάληξη που διαφέρει κατά τι. Σε μια διετία όπου η καλή κωμωδία περνάει μια φάση…ραστώνης, για να το πω λιγότερο υπερβολικά.

Μέσα στο 2019 ιδίως, μόνο το Long Shot κρατάει όρθια την κωμωδία κι όχι με κανέναν βροντερό τρόπο. Ούτε το Always be My Maybe το πετυχαίνει. Είναι όμως μια πολύ καλή κωμωδία για το ύφος που διαθέτει. Είναι δύσκολο να περιγραφεί και το καταλαβαίνεις μόνο όσο προχωράει. Η διαφορά δε γίνεται πιο εμφανής από την εμφάνιση του Κιάνου Ριβς, το cameo του για την ακρίβεια, και μετά.

Η Άλι Γουόνγκ υποδύεται τη Σάσα και ο Ράνταλ τον Μάρκους. Οι δυο τους είχαν κάνει έρωτα για πρώτη φορά στα 18 τους κι από τότε δεν βρέθηκαν ποτέ ξανά. Μέχρι που μια σύμπτωση τους φέρνει ξανά κοντά. Αυτός σε σχέση, εκείνη σε σχέση. Μην περιμένεις όμως κανένα τρελό δράμα του στυλ «τι θα κάνω; Πρέπει να χωρίσω και να την/τον διεκδικήσω».

Always Be My Maybe: Μια ιδιόρρυθμα πολύ καλή κωμωδία από το Netflix
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Εδώ όλα τα βαθιά συναισθηματικά που έχουμε δει σε άλλες romcom πάνε σε fast forward. Μόνο στο φινάλε εμφανίζονται. Στο Always be My Maybe πάει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζει με κωμικό τρόπο την ζωή και των δύο. Η μία εγνωσμένη σεφ, celebrity chef όπως λέει, που θέλει να κατακτήσει με τα εστιατόρια της τον κόσμο. Ο άλλος βοηθάει τον πατέρα του στον καθαρισμό air condition και άλλων συσκευών, ενώ οδηγεί ακόμα ένα Toyota Corolla από το 2003 και παίζει ακόμα σε local bars με τη μπάντα του ονόματι Hello Peril.

Πάνω σε αυτή τη διαφορά επιθυμιών και στάτους ζωής συντελείται όλη η κωμωδία. Και το peril έρχεται και για τους δύο αφ’ ης στιγμής αντιλαμβάνονται αυτό το χάσμα.