«Ο Μονομάχος» του Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με sequel 25 χρόνια μετά
Βρείτε μας στο

Μπορεί το Gladiator με τον Ράσελ Κρόου να βγήκε στις αίθουσες τον Μάιο του 2000 και να έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε, όμως η νέα ταινία, το sequel δηλαδή, τοποθετείται χρονικά 25 με 30 χρόνια αργότερα από τον θάνατο του Μάξιμου και του Κόμοδου.

Ίσως αυτό θα έπρεπε να είναι και το ξεκίνημα του κειμένου. Είναι ήδη γνωστό άλλωστε από τον Νοέμβριο ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ δουλεύει με μια ομάδα νέων παραγωγών και σεναριογράφων την επιστροφή στην Αυτοκρατορία της Ρώμης, την επάνοδο στις αρένες.

Η αρχή του αφηγηματικού μύθου του Gladiator 2 φαίνεται πως είναι εμπνευσμένη από το Creed 2. Όπως εκεί δηλαδή η ιστορία γεννιέται από τον γιο του Ιβάν Ντράγκο, του κάποτε κακού της υπόθεσης, έτσι κι εδώ η ιστορία παίρνει την ανάσα της από έναν απόγονο κι επίγονο του Κόμοδου, όχι του Μάξιμου. Η ύπαρξη της αύρας του χαρακτήρα που έπαιξε ο Ράσελ Κρόου θα είναι μηδαμινή και ως απλή αναφορά στο sequel.

Δεν θα ισχύει το ίδιο και για τον ρόλο του Χοακίν Φοίνιξ. Κι αυτό γιατί πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Λύκιος ή Λούσιους, ο μικρός γιος της Λουκίλλας, της αδερφής του Κόμοδου. Ο Λύκιος ανατράφηκε για αυτό το μικρό διάστημα από τον θείο του, έχει έντονες τις εικόνες της ύπαρξης του, η μητέρα του σίγουρα θα του είπε ιστορίες για εκείνον με σκοπό να του δώσει κάποια διδάγματα, οπότε εικάζουμε ότι το sequel θα είναι περισσότερο μια εσωτερική μάχη και λιγότερο μια μάχη στην αρένα του Κολοσσαίου.

Τοποθετημένη χρονικά κάπου στο 180 π.Χ., η υπόθεση του δεύτερου Μονομάχου θα μας δείξει λογικά έναν outcast, έναν νεαρό Λύκιο που μπορεί να έχει παρατήσει τη ζωή στο παλάτι, να έχει απαρνηθεί τι τριφυλλότητα και να καλείται κάποια στιγμή να διαλέξει το οριστικό του μονοπάτι. Θα ακολουθήσει τα χνάρια της πιο ισχυρής αντρικής φιγούρας ή θα χαράξει τη δική του ζωή;

Η ταινία πάντως  δεν έχει κάποιο timeline, μιας και αυτή τη στιγμή ο Ρίντλεϊ Σκοτ ασχολείται με την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, το Raised By Wolves για το TNT. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη παραγωγή, τότε θα επικεντρωθεί στο sequel του Μονομάχου. 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)