Μόνο αν επαληθευτεί αυτή η θεωρία θα έχει λόγο συνέχειας στο Stranger Things
Βρείτε μας στο

Όπως ίσως να είδες στο review για την τρίτη σεζόν του Stranger Things, συνέβησαν πράγματα που φαντάζουν τελεσίδικα. Χωρίς επιστροφή και χωρίς ανατροπή δεδομένων. Γεγονότα που αυτή τη στιγμή αφαιρούν σχεδόν κάθε αξία από ενδεχόμενη συνέχεια της σειράς.

Υπάρχει όμως ένα πολύ μικρό παραθυράκι που άφησε αυτή η τελευταία σεκάνς και μπορεί να αλιευτεί από εκεί ένα μονοπάτι για να παραχθεί το ενδιαφέρον.

Στο τελευταίο επεισόδιο είδαμε τον Τζιμ Χόπερ να πεθαίνει κατά την διάρκεια καταστροφής της πύλης από την Τζόις. Τον είδαμε όμως όντως; Όχι. Είναι αυτή η σχεδόν πάγια τακτική να μην γίνονται εμφανείς οι θάνατοι των σημαντικών χαρακτήρων, γιατί οι σεναριογράφοι θέλουν να βρουν περισσότερο χρόνο να εξετάσουν τις επιλογές τους.

Στην περίπτωση βέβαια του Τζιμ Χόπερ τα πράγματα είναι πάνω κάτω σαφή. Το έδειξε άλλωστε και το ξεκίνημα της τρίτης σεζόν του Stranger Things. Εκεί που είδαμε τους Ρώσους επιστήμονες να ανοίγουν την πύλη και στο άνοιγμα της πέθαναν ο επικεφαλής και ορισμένοι ακόμα από την ενέργεια που παράχθηκε.

Ο Χόπερ βρισκόταν σε αυτό το δωμάτιο και πάλευε με τον μελαχρινό Ιβάν Ντράγκο. Κατάφερε να τον σκοτώσει, όμως έγινε σε ένα σημείο που τα πράγματα είχαν φτάσει σε τέλμα στα υπόλοιπα σημεία δράσης. Ο Mind Flayer διέλυε οριστικά το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί ο Μπίλι και να επιζήσει τρυπώντας το κορμί του κι ετοιμαζόταν να κατασπαράξει την Eleven.

Στην ενδοεπικοινωνία όλοι φώναζαν στην Τζόις και τον Τζιμ να καταστρέψουν την πύλη. Μόνο που η Τζόις ήταν πια μόνη. Ο Τζιμ είχε εγκλωβιστεί από μια διαρροή ενέργειας στα πλάγια και δε μπορούσε να επιστρέψει. Η Τζόις τον κοίταξε και είδε στα μάτια του την προτροπή της καταστροφής, αυτό το «μη σε νοιάζει, κάντο, σώσε τους όλους, ας πεθάνω».

Η πύλη φαίνεται πως έκλεισε μια για πάντα, το τέρας δεν θα ξαναβγεί στην επιφάνεια και μετά τον θάνατο του Χόπερ η παρέα του Χόκινς διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Η Eleven μετακόμισε μαζί με την Τζόις, τον Γουίλ και τον Τζόναθαν και όλοι μαζί μετακομίζουν για άλλες πολιτείες. 

Μόνο αν επαληθευτεί αυτή η θεωρία θα έχει λόγο συνέχειας στο Stranger Things
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ντάστιν, Λούκας, Μαξίν, Νάνσι, Στιβ και Ρόμπιν μένουν πίσω. Όλοι αποχαιρετιούνται. Και το κάνουν με ηρεμία γιατί τώρα πια μοιράζονται ένα μεγάλο τραύμα. Κι αυτό το τραύμα δε θα επιτρέψει ποτέ να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο μέσα τους.

Καλά ως εδώ. Τηρουμένων αυτών, τι νόημα θα είχε μια τέταρτη σεζόν; Εδώ εισέρχεται η θεωρία. Αυτή λέει ότι από τη στιγμή που δεν είδαμε τον Χόπερ, μπορεί και να μην πέθανε. Για κάποιους είναι αυτός ο Αμερικάνος που λένε οι Ρώσοι στο τέλος. Για άλλους είναι απίθανο να είναι αυτός, αλλά πιθανότατα να είναι ο Μάρεϊ.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κάτι που μπορεί να ανασύρει τον φαινομενικό θάνατο του Χόπερ. Η μια διακλάδωση λέει ότι ο Τζιμ βρήκε τρόπο να βγει από το δωμάτιο και στην προσπάθεια του να φύγει, έπεσε πάνω στους εναπομείναντες Ρώσους στρατιώτες που τον αιχμαλώτισαν και τον πήραν μαζί τους. Το πώς θα θεμελιωθεί όλη αυτή η πιθανότητα από τους αδερφούς Ντάφερ που γράφουν το σενάριο, είναι μια μεγάλη απορία. Θέλει τρομερή μαεστρία.

Το έτερο παρακλάδι λέει ότι ο Μάρεϊ που έχει και το επιστημονικό δαιμόνιο, βρήκε τρόπο να ανατρέψει χρονικά τον θάνατο του Χόπερ. Γι΄αυτό και πήγε οικειοθελώς στην Καμτσάτκα όπου είναι οι υπόγειες φυλακές. Γιατί το πλάνο του μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Demodog που βρίσκεται εκεί. Μιλάμε στην ουσία για ένα χρονικό ταξίδι μέσα από μια άλλη πύλη προς την άλλη διάσταση.

Κι αυτή είναι μια ριψοκίνδυνη στροφή για το Stranger Things. Είναι όμως και οι μοναδικοί δρόμοι για να συντηρηθεί έστω η σειρά σε μια τέταρτη σεζόν. Η τρίτη αποτέλεσε ένα σκαρφάλωμα σε κορυφή, ήταν μετάβαση από μια σειρά για παιδιά, σε μια σειρά για sci-fi/action fanatics. Δεν υπάρχει κάτι πέραν της θεωρίας που να ανορθώσει το συναισθηματικό κενό του θανάτου του Χόπερ.

Μετά θα είναι απλώς μια coming of age σειρά που θα μας δείχνει πως μεγαλώνουν οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται.