Η Marvel «τάραξε» το κοινό στην Comic Con - Όλες οι σειρές και ταινίες που έρχονται από το 2020
Βρείτε μας στο

Ούτε ένα ούτε δύο, ούτε τρία. Μια εντεκάδα νέα πρότζεκτ ανακοίνωσε στην Comic Con του Σαν Ντιέγκο το Σάββατο που μας πέρασε η Marvel και μας προετοίμασε για τον ορυμαγδό κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου που ετοιμάζει για να κυκλοφορήσει από το 2020 και μετά.

Μοιρασμένη σε σινεμά και τηλεόραση πλέον, αφού το Disney+ που θα βγει στον αέρα το φθινόπωρο θα προσφέρει το πιο επιτυχημένο περιεχόμενο, η Marvel μπαίνει στην 4η φάση του MCU και αφήνει πίσω της μια για πάντα την ιστορία των Avengers.

Αυτό δε σημαίνει πως κλείνει οριστικά τις πόρτες στους αρχικούς έξι. Δεν είναι μόνο ο Thor που ήταν 99% πιθανό να επιστρέψει για μία 4η ταινία ή έστω ως crossover με τους Guardians of the Galaxy. Δεν είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον που θα έχει επιτέλους την stand alone ταινία της σε ένα origin της πορείας της μέχρι τους Avengers και τον θάνατο της στο Endgame.

Είναι και ο Hawkeye που θα αποκτήσει την δική του σειρά στο κανάλι της Disney κι αποτέλεσε την πιο ηχηρή έκπληξη, μιας και δεν είχε ακουστεί κάτι πριν. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο των υπόλοιπων σειρών που ετοιμάζονται.

Thor 4

Το Thor Ragnarok άλλαξε την διάθεση του Κρις Χέμσγουορθ σχετικά με την θέση του στο MCU και του δημιούργησε την επιθυμία να συνεχίσει τη διαδρομή του. Ο Ταΐκα Γουατίτι έκανε εξαιρετική δουλειά και η Marvel του εμπιστεύεται το Love and Thunder, δηλαδή την 4η ταινία. Ως τίτλος δεν ακούγεται πολύ ελπιδοφόρος, αλλά προφανώς και δεν αποτελεί κριτήριο.

Η εξέλιξη του Thor και αυτό που έγινε στο τέλος του Endgame δημιούργησε νέες διακλαδώσεις στις στροφές της πορείας του στο μέλλον. Με την Βαλκυρία να είναι πια η ηγέτιδα του λαού κι εκείνον να έχει φορτωθεί στους Φύλακες του Γαλαξία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσουν στην τέταρτη ταινία.

Τα σίγουρα δεδομένα είναι πως η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει για να γίνει ο Θηλυκός Thor, ενώ η Τέσα Τόμπσον, η Βαλκυρία, επιβεβαιώθηκε πως είναι ομοφυλόφιλη και θα αναζητήσει μια βασίλισσα στο πλάι της. Όλα αυτά θα τα δούμε το Νοέμβριο του 2021 που έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Eternals

Από τα πρότζεκτ που γνωρίζαμε τα πάντα για την πλοκή, όχι όμως και το καστ. Το καστ που ανακοινώθηκε προκάλεσε τρομερή έκπληξη. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις την Αντζελίνα Τζολί να πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους ταινία. Ειδικά σε αυτή τη φάση ζωής που έχει μια 5ετία να μιλήσει σε συνέντευξη και ξέρει πως θα χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλούς δημοσιογράφους.

Στο καστ θα βρούμε ακόμα τη Σάλμα Χάγιεκ ως αρχηγό των Eternals, τον Ρίτσαρντ Μάντεν που πήρε πολλούς πόντους λόγω του bodybuard, τον Κουμάιλ Ναντζιάνι που είναι μια ιντριγκαδόρικη προσθήκη, τον Μπράιαν Τάιρι Χένρι, τη Λόρεν Λίντλοφ και την Λία ΜακΧιού. Το Eternals θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου του 2020.

Black Widow

Για να ψυχολογήσει κανείς το τι θα δούμε στο prequel origin της Νατάσα Ρομανόφ, θα πρέπει να θυμηθεί την ατάκα που της είπε ο Κλιντ στο Endgame καθώς πήγαιναν στο Βόρμιρ. «Δεν είμαστε πια στη Βουδαπέστη» της αποκρίθηκε. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι εννοούσε. Η απάντηση έρχεται με την ταινία και είναι πιθανό να δούμε τον Ρενέ στο πλάι της Γιοχάνσον. Ο villain της ταινίας θα είναι ο Taskmaster και η πρεμιέρα στις αίθουσες θα γίνει την Πρωτομαγιά του 2020.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 η Marvel θα κυκλοφορήσει μια ταινία που έχει σχέση με την πρώτη φάση του MCU, αλλά και με την δεύτερη. Από τις ταινίες του Iron Man και τον Μανδαρίνο προκύπτει αυτή η σέχτα των Δέκα Δαχτυλιδιών με τον Shang-Chi να είναι ο αρχιερέας της.

Dr. Strange 2

Από το 2016 ως το 2021 θα έχουν περάσει πολλά χρόνια για να δούμε τη συνέχεια του Dr. Strange. Φάνηκε πως γνώριζε εξ αρχής ότι ο Τόνι Σταρκ θα πεθάνει και γι΄αυτό ήταν τόσο βλοσυρός και μουντός στο Endgame. Στον απόηχο των γεγονότων του Endgame θα δούμε τον Dr. Strange να κινείται σε πιο γκόθικ μονοπάτια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κέβιν Φάιγκ, CEO της Marvel.

Η ταινία θα έχει τίτλο Multiverse of Madness κι ίσως πάρει κατεύθυνση ανάλογη με το Spider-Man Into the Multiverse. Μάλιστα, η Ελίζαμπεθ Όλσεν θα βρεθεί στην ταινία ως Scarlet Witch και φαίνεται πως θα υπάρξει σύνδεση με τη σειρά της στο Disney+ και την ταινία.

Hawkeye

Πάμε και στις σειρές. Ο Κλιντ είναι συντετριμμένος από την απώλεια της Νατάσα και παρά την διαδρομή του ως Ronin μετά τη νίκη επί του Thanos, φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να μην είναι ήρωας. Θέλει όμως να βρει τους επόμενους ήρωες χωρίς υπερδυνάμεις. Πιθανότατα η μαθητευόμενη του θα είναι η Κέιτ Μπίσοπ. Η σειρά θα  βρίσκεται στην πλατφόρμα της Disney το φθινόπωρο του 2020.

Falcon and the Winter Soldier

Εδώ κι αν υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ίσως δεν είναι ακόμα πρόσφορο το έδαφος για μια ταινία με την ανάληψη των καθηκόντων του Captain America από τον Falcon, αλλά μια σειρά όπου θα βρίσκεται μαζί του και ο Μπάκι Μπαρνς θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Σε μια ταινία ίσως το κοινό να μη μπορούσε να διαχειριστεί την απώλεια του Κρις Έβανς. Σε μια σειρά όμως αλλάζουν τα πράγματα.

Στη σειρά θα παίζει και ο Ντάνιελ Μπριλ, ο villain του Civil War που ο Black Panther τον άφησε να ζήσει στο τέλος κι εκείνος έχοντας την οργή μέσα του θα γίνει ο Baron Zemo. Η σειρά θα βρίσκεται στην πλατφόρμα το φθινόπωρο του 2020.

WandaVision

Την άνοιξη του 2021 θα δούμε το πιο δύσκολο εγχείρημα της Marvel σε επίπεδο σειρών. Κι αυτό γιατί η σειρά για τη σχέση της Γουάντα και του Vision θα διαδραματίζεται χρονικά μετά το Endgame. Πώς γίνεται αυτό όμως με τον Vision οριστικά νεκρό; Στο φινάλε της ταινίας η Γουάντα είχε αποδεχτεί την οριστική του απώλεια, αφού δεν ήταν σ΄αυτούς που πέθαναν από το snap. Πέθανε κανονικά. Κι οι πέτρες δεν ανασταίνουν τέτοιους θανάτους.

Loki

Στο ταξίδι στο χρόνο που έκαναν ο Iron Man, ο Captain America, ο Hulk και ο Ant-Man στο Endgame, κάτι πήγε στραβά και είδαμε τον Loki να παίρνει στα μουλωχτά την Πέτρα του Διαστήματος και να εξαφανίζεται. Αυτό δημιούργησε μια τεράστια αλλαγή στην πορεία του. Άλλαξε τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Avengers, άρα και όσα του συνέβησαν εξαιτίας της σύλληψής του. Κι αυτή η σειρά θα είναι έτοιμη την άνοιξη του 2021.

What If?

Εδώ έχουμε την πρώτη animation σειρά της Marvel και αποτελεί τον πιο μεγάλο γρίφο. Η σειρά θα έχει έναν κεντρικό αφηγητή, τον Watcher όλων των διαστάσεων του σύμπαντος της Marvel, που θα τον υποδυθεί ο Τζέφρι Ράιτ από το The Westworld. Από τα επεισόδια θα κάνουν πέρασμα σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες των μέχρι τώρα ταινιών. Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ που είδαμε ως Grandmaster στο Ragnarok, ο Μάικλ Τζόρνταν ως Killmonger, ο Thor, ο Hulk, η Nebula, ο Hawkeye, ο Ant-Man, μέχρι και η Χέιλι Άτγουελ με τον Ντόμινικ Κούπερ ως Πέγκι Κάρτερ και Χάουαρντ Σταρκ που είδαμε στη σειρά Agent Carter.

Με το What If? η Marvel ισχυροποιεί το δυναμικό της σε ηθοποιούς και διατηρεί τα δυνατά της ονόματα για πολλά χρόνια. Η σειρά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021.

Blade

Όλοι θυμόμαστε την ταινία με τον Γουέσλι Σνάιπς. Η Marvel θέλει να επαναφέρει τη μυθολογία και το κάνει δίνοντας τον ρόλο στον Μαχέρσαλα Αλί, ένα από τα πιο δυνατά ονόματα σε όλο το Χόλιγουντ με δύο Όσκαρ και τόσες τρομερές ερμηνείες. Από τον Cottonmouth στο Luke Cage ο Αλί θα αναλάβει έναν θρυλικό ρόλο.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν το τρίτο Guardians of Galaxy που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γκαν, το sequel του Black Panther, το δεύτερο Captain Marvel, ένα τρίτο Spider-Man, ένα τρίτο Ant-Man πιθανότατα, που θα κυκλοφορήσουν μετά το 2022, τότε έχουμε μπροστά μας μια 5ετία γεμάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Στο καλεντάρι υπάρχουν και οι X-Men που εξαγοράστηκαν ως franchise προσφάτως, υπάρχουν οι Fantastic Four και ποιος  ξέρει τι άλλο θα προκύψει στην πορεία;

Το βέβαιο είναι ότι μετά την κατάκτηση της κορυφής ως την πιο επικερδή ταινία όλων των εποχών από το Endgame, η Marvel θέλει να γίνει κυρίαρχη εμπορικά και να αποτελεί το κορυφαίο διαμάντι της Disney!