Αποστολή αυτοκτονίας: Ο ήρωας πιλότος που βομβάρδισε τον αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ ζει ακόμα

Δεν έχει περάσει παρά ένα δίμηνο από τότε που ολοκληρώθηκε η μίνι σειρά Chernobyl στο HBO που αποτελεί την κορυφαία σειρά όλων των εποχών βάσει βαθμολόγησης στο IMDB. Κι όμως οι Ρώσοι δε χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να ετοιμάσουν τη δική τους εκδοχή.

Έφτιαξαν ήδη μια μίνι σειρά-απάντηση στην Αμερική κι εκεί αν όσα ακούγονται για τη σειρά ισχύουν, θα αθωώνουν τη μνήμη όσων αποτυπώθηκαν ως απόλυτοι φταίχτες.

Όπως το HBO έθεσε την ΕΣΣΔ στο επίκεντρο της υπαιτιότητας, η ρωσική πλευρά θα κάνει λόγο για προβοκάτσια Αμερικάνων και κατασκοπεία στο πυρηνικό εργοστάσιο που στόχο είχε να διαλύσει τη διεθνή εικόνα της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτή η θεωρία υπάρχει για πολλά χρόνια, δηλαδή της παρουσίας ενός Αμερικάνου πράκτορα στο εργοστάσιο κι επειδή δεν απορρίφθηκε ποτέ ολοκληρωτικά, οι Ρώσοι πάτησαν πάνω της, την τράβηξαν μυθοπλαστικά και φέρνουν τη δική τους εκδοχή.

Το trailer που θα δείτε δεν είναι επίσημο, αλλά έχει διαρρεύσει από χθες το βράδυ στο διαδίκτυο. Μάλιστα για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα κατέβηκε άρον άρον από την πλατφόρμα, οπότε όσο και αν ψάξετε δεν θα το βρείτε εκεί σήμερα…