The Irishman: Δείτε το πρώτο trailer για τη νέα ταινιάρα του Μάρτιν Σκορσέζε
Βρείτε μας στο

Το ονοματεπώνυμο Τζίμι Χόφα λέει πάρα πολλά στον κάθε Αμερικάνο. Λέει επίσης αρκετά σε αρκετούς μη Αμερικάνους. Πιθανότατα να το άκουσες για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 ή ’90. Ίσως να το άκουσες για πρώτη φορά στο Θεός Για Μια Εβδομάδα.

Το άκουσες και έψαξες να δεις την ιστορία του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ανθρωπότητας. Το πτώμα ενός ανθρώπου που δε βρέθηκε ποτέ και το ακολουθούν πολλές ιστορίες συνωμοσίας.

Ο Τζίμι Χόφα ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα τον ΗΠΑ και στη δεκαετία του ΄60 ανέπτυξε αναγκαστικά δεσμούς επαφών με αρκετές τέτοιες προσωπικότητες. Εξέχουσες όχι με την έννοια της ηθικής και της καλοσύνης, αλλά με την έννοια του πόσο γνωστές ήταν. Μια τέτοια προσωπικότητα ήταν και ο Ράσελ  Μπουφαλίνο, ένας αδίστακτος αρχιμαφιόζος.

Ήταν ο Χόφα που σύστησε τον Φράνκι Σίραν στον Μπουφαλίνο και ουσιαστικά φύτεψε τη σφαίρα στην καρδιά του εαυτού του. Κι αυτό γιατί ο Σίραν έγινε ο πιο αποτελεσματικός δολοφόνος της συμμορίας του Μπουφαλίνο και κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, ο Χόφα μπήκε στο στόχαστρο γιατί πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα του Ιταλού.

Ο Σίραν ισχυρίστηκε μετά από χρόνια ότι αυτός σκότωσε τον Χόφα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει που πέταξε το πτώμα. Περίπου 50 χρόνια μετά ο Μάρτιν Σκορσέζε αναλαμβάνει να μετατρέψει σε ταινία την ιστορία του Φράνκι The Irishman Σίραν, σμίγοντας μετά από 28 χρόνια με το ντουέτο των Goodfellas, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Τζο Πέσκι που αποσύρθηκε από την…απόσυρση για να παίξει σε μια τελευταία ταινία.

The Irishman: Δείτε το πρώτο trailer για τη νέα ταινιάρα του Μάρτιν Σκορσέζε

Το The Irishman είναι έτοιμο και θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στα τέλη Σεπτεμβρίου και σήμερα κυκλοφόρησε το πρώτο trailer. Εκεί, εκτός από τους δύο Ιταλούς, βλέπουμε κι έναν τρίτο. Ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον Τζίμι Χόφα και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Μάρτιν Σκορσέζε και για τρίτη με τον φίλο του Ντε Νίρο.

The Irishman: Δείτε το πρώτο trailer για τη νέα ταινιάρα του Μάρτιν Σκορσέζε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Επειδή η ταινία καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό φάσμα, για να αποτυπωθεί η νεότερη εκδοχή των δύο χαρακτήρων, του Σίραν και του Χόφα, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή στο Captain Marvel για τον Σάμιουελ Τζάκσον.

Πέραν της σκηνοθεσίας του Σκορσέζε και του καστ, αξίζει να αναφερθεί ότι η διασκευή του σεναρίου από τον Στίβεν Ζαλιάν βασίστηκε στο βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ που περιλαμβάνει τις μαρτυρίες του ίδιου του Σίραν μέσα από τη φυλακή.

Το trailer είναι ενδεικτικό της αισθητικής του Σκορσέζε και αναμφίβολα δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον. Έτι περισσότερο αν σκεφτούμε πως πρόκειται για παραγωγή του Netflix και θα αποτελέσει το μεγάλο του χαρτί για τα φετινά Όσκαρ, αλλά και για την επιβίωση στη μάχη του streaming.