1917: Ο Σαμ Μέντεζ έφτιαξε το επόμενο war epic που θα μνημονεύουμε [trailer]
Βρείτε μας στο

«Η αποστολή σας είναι να μεταφέρετε ένα μήνυμα για να ακυρώσουμε την επίθεση. Αν δεν το κάνετε, θα χάσουμε 1600 άντρες». Αυτή η φράση του Στρατηγού Κόλιν Φερθ σε δύο νέους στρατιώτες τον τρίτο χρόνο του Ά Παγκοσμίου Πολέμου δίνει το στίγμα για το 1917.

Πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, κυρίως γιατί έχει στην καρέκλα της σκηνοθεσίας τον Σαμ Μέντεζ,, ο οποίος διάλεξε να έχει στα πιο καίρια πόστα μιας war epic ταινίες τους καλύτερους στο είδος τους. Ήχος, φωτογραφία, μοντάζ. Αυτά τα τρία αν υπάρχουν στο ανώτερο επίπεδο, όλα τ΄άλλα έρχονται.

Μας το έδειξε και ο Κρίστοφερ Νόλαν με το Dunkirk  και ο Μέντεζ δεν απέχει πολύ απ΄αυτό το επίπεδο. Πιθανότατα να είναι και ακριβώς ίδιας ύψιστης σημασίας, αλλά σαφώς αυτό δε μπορεί να κριθεί από ένα trailer. Αυτό που μπορεί να κριθεί από το trailer τοποθετεί τις προσδοκίες πάντως πάρα πολύ ψηλά.

Η ιστορία είναι πάνω κάτω αυτή που τεκμαίρεται από τη διαταγή του Φερθ. Ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ θα πρέπει να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα σε ένα οχυρό γιατί οδηγούνται σε μια ενέδρα που θα οδηγήσει στον άμεσο θάνατο 1600 ανθρώπων και στρατιωτών.

Η διαδρομή ως εκεί δεν είναι βόλτα στο πάρκο προφανώς. Όπως βλέπουμε από το trailer, οι δύο στρατιώτες θα κληθούν να περάσουν από πεδία μαχών, από εδάφη που διαρρηγνύονται από τις βόμβες, ώστε να προλάβουν να δώσουν έγκαιρα το μήνυμα.

Στους δύο κεντρικούς ρόλους είναι ο Ντιν Τσάπμαν (ο μικρός γιος της Σέρσεϊ στο Game of Thrones) και ο Τζορτζ ΜακΚέι (Captain Fantastic), οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Κόλιν Φερθ, Μπένεντικ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ και Ρίτσαρντ Μάντεν. Ακόμα και στη δομή του καστ δηλαδή, ο Μέντεζ έχει πάει σε μια λογική νέων ηθοποιών που τεστάρουν τις αντοχές τους σε αυτό το είδος και έχει κρατήσει το βαρύ πυροβολικό για τα πόστα πλαισίωσης. Όπως έγινε στο Dunkirk και το Fury.

Όσον αφορά στα τρία στοιχεία που αναφέραμε ως πολύ σημαντικά για τέτοιες ταινίες, έχουμε και λέμε: μοντέρ ο Λι Σμιθ, διευθυντής φωτογραφίας ο θρύλος Ρότζερ Ντίκινς και στη μουσική ο Τόμας Νιούμαν.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το trailer όπως είπαμε είναι απολαυστικό και η ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου (ελπίζουμε ότι) θα είναι αντάξια των προσδοκιών.