Μετά το ονειρεμένο καστ του Irishman, ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ταινία με Ντε Νίρο και ΝτιΚάπριο
Βρείτε μας στο

Κάποιο πολύ παράξενο παιχνίδι φαίνεται να παίζουν οι κινηματογραφικές συναστρίες τον τελευταίο καιρό. Λες και έχουν πιόνια και τα ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.

Το γράφω αυτό γιατί μετά τη νέα ταινία του Ταραντίνο, το Once Upon A Time In Hollywood, όπου είδαμε τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να πρωταγωνιστεί και τον Αλ Πατσίνο να έχει έναν μικρό ρόλο, περιμένουμε να δούμε το The Irishman όπου το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι ο Αλ Πατσίνο και φυσικά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Και μετά απ΄αυτό έρχεται το δίδυμο που δεν έχει αναφερθεί. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Αυτοί οι δύο μάλιστα θα το κάνουν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάρτιν Σκορσέζε που σκηνοθετεί τον πρώτο στο The Irishman. Κοινώς ο Σκορσέζε θα βαρεθεί να τρώει στη μάπα τον Ντε Νίρο. Και δεν είναι να πεις ότι συμβαίνει μόνο τώρα.

Αν δεν έχει χαθεί κάπου το μέτρημα, θα πρόκειται για την 10 ταινία που συνεργάζονται αυτοί οι δύο, ενώ θα είναι η 6η για ΝτιΚάπριο και Σκορσέζε. Και για τους τρεις μαζί, αυτή που θα αναφερθεί εντός ολίγων αράδων, θα είναι η τρίτη συνεργασία μετά από το 1993 για το This Boy’s Life και το 1996 για το Marvin’s Room.

Τότε όμως ο ΝτιΚάπριο ήταν ένα μειράκιο της υποκριτικής. Τώρα, εν έτει 2019 και οσονούπω 2020, θα είναι η πρώτη φορά που έχουν όλοι από ένα Όσκαρ στα χέρια τους και μια σειρά από άλλες βραβεύσεις. Ο δε ΝτιΚάπριο πιθανότατα να έχει κι ένα δεύτερο για την ερμηνεία του στο Once Upon A Time In Hollywood.

Στα της ταινίας, ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει να φέρει στο πανί μια αληθινή ιστορία δύο κατά συρροήν δολοφόνων στην πολιτεία της Οκλαχόμα περί τα 1930. Πρόκειται για μια ταινία που θα βασιστεί στο βιβλίο Killers of the Flower Moon και πιθανότατα θα φέρει αυτόν τον τίτλο. Τότε, το 1926 για την ακρίβεια, ήταν που ξεκίνησαν να πεθαίνουν μέλη της ινδιανικής φυλής των Osage στην ομώνυμη επαρχία της Οκλαχόμα.

Σε μια εποχή που οι ινδιάνικες φυλές έπνεαν τα λοίσθια και οι λευκοί πάλευαν να τους πάρουν όσα τους ανήκαν δικαιωματικά, οι δολοφονίες συγκαλύφθηκαν από τις τοπικές αρχές. Ακόμα κι όταν είχαν φτάσει τον αριθμό των 60, πάλι η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η Ιστορία απέδειξε ότι πίσω από τις δολοφονίες ήταν ο Γουίλιαμ Χέιλ, ένας γαιοκτήμονας της Οκλαχόμα, που μαζί με τον ανιψιό του θέλησαν να θέσουν εκτός των δικαιωμάτων τους στη γη τους Ινδιάνους. Παρά το ότι καταδικάστηκε για μία δολοφονία, ήταν ενορχηστρωτής πολλών ακόμα.

Ο λόγος; Προφανής. Η περιοχή ήταν πλούσια σε πετρέλαιο και σε εκείνη την περίοδο του 20ου αιώνα οι λευκοί στην Αμερική θεωρούσαν εαυτούς αποκλειστικούς προνομιούχους του μαύρου χρυσού αλλά και γενικώς κάθε άλλου υλικού που προσέφερε πλούτο.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη συγκεκριμένη επαρχία, μίλησε με τις τοπικές αρχές και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τον Ντε Νίρο να κάνει τον βασικό ρόλο, αυτόν του Γουίλιαμ Χέιλ. Η παρουσία του δεν είναι ακόμα δεδομένη, αλλά λογικά θα πει το Ναι. Ο ΝτιΚάπριο πάντως παρουσιάζεται να έχει δώσει το λόγο του στον Σκορσέζε.

Τα γυρίσματα πάντως δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν ολοκληρωθούν τα press tours για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες, δηλαδή το Once Upon A Time In Hollywood για τον ΝτιΚάπριο και το Irishman για τους έτερους δύο. Οπότε, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το Killers of the Flower Moon θα είναι έτοιμο κάπου το 2021.