The Boys: Αν κουράστηκες με τους ήρωες που σώζουν τον κόσμο, αυτή τη σειρά πρέπει να την δεις
Βρείτε μας στο

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό αυτό που μπορεί να συμβεί στη βάση μιας σχέσης ενός τηλεθεατή ή σκέτου θεατή με μια σειρά, ταινία ή οποιοδήποτε θέαμα. Ζυμώνεται μια εμπειρία, ένα συναίσθημα, έστω και της στιγμής, το οποίο δεν διέπεται από κανόνες.

Σίγουρα όλοι έχουμε τα γούστα μας που μας γεμίζουν με μια προδιάθεση, αλλά αυτό ανατρέπεται εύκολα. Αρκεί να υπάρχει ένα θέαμα που διαθέτει τα στοιχεία να κάνει την ανατροπή.

Το The Boys είναι μια σειρά που αν στην περιγράψει κάποιος, πιθανότατα να σκεφτείς ότι είναι μια από τις άπειρες σειρές με σούπερ ήρωες ή ανθρώπους με υπερδυνάμεις που έχουν βγει την τελευταία διετία. Μια πρόχειρη καταγραφή να κάνουμε, θα βρούμε σίγουρα καμία δεκαριά. Είναι αυτό που πουλάει στην εποχή μας και θα πάρει καιρό μέχρι να σταματήσει να πουλάει.

Κι αφού σκεφτείς ότι θα είναι μια σειρά του σωρού, μπορεί μια μικρή περιέργεια να σε ωθήσει να δεις ένα-δυο επεισόδια, γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων ότι κάπου εκεί θα βαρεθείς και ίσως να μην επιστρέψεις ποτέ ξανά. Στη θεωρία είναι μια από εκείνες τις σειρές που ξεκινάς, όμως εμφανίζεται κάτι άλλο που σου τραβά το ενδιαφέρον και ξεχνάς το πριν. Αυτό στην θεωρία.

Γιατί στην πράξη μιλάμε για μια σειρά που, απροσδόκητα κι ανεξήγητα πώς, καταφέρνει να ικανοποιήσει μια απαίτηση μιας μερίδας κοινού παραπάνω από το έπακρο. Είναι η απαίτηση για ήρωες που είναι κίβδηλοι.

Σίγουρα έχουμε δει αποτυπώσεις υπερηρώων που είναι κάπως ρεμάλια, πίνουν, τζογάρουν, αφήνονται στα πάθη τους. Κλασικό παράδειγμα ο Τζον Χάνκοκ με τον Γουίλ Σμιθ. Αλλά ήρωες που να διαπράττουν τα ύψιστα εγκλήματα χωρίς να τους καίγεται καρφάκι, δεν είχαμε δει. Ήρωες που να βρίσκουν τον μάστορα τους από έναν τύπο που θα λέγαμε φλώρο, επίσης δεν είχαμε δει.

The Boys: Αν κουράστηκες με τους ήρωες που σώζουν τον κόσμο, αυτή τη σειρά πρέπει να την δεις

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Στο The Boys θα βρει ικανοποίηση εκείνη η αντιδραστική ανάγκη να δεις ήρωες που να μην πάνε να σώσουν τον κόσμο ή να μην το κάνουν από κάποια καλοσύνη. Να δεις ήρωες που θα ταυτιζόσουν μαζί τους με αρνητικό τρόπο στη λογική ότι κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να σώσει τον κόσμο αν του έδιναν μια υπερδύναμη. Πρώτα θα σκεφτόταν τις δικές του ανάγκες.

Οι The Boys δεν είναι οι υπεράνθρωποι. Είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για μια τιμωρία σε αυτούς που είναι στο απυρόβλητο. Οι Εφτά έχουν φτιάξει μια ομάδα και έχουν γίνει η βιτρίνα για μια επιχείρηση κολοσσό που κάνει παράνομες δουλειές και χρησιμοποιεί τους Εφτά με τη θέληση τους για να μετατρέψουν το παράνομο τους σε νόμιμο και να εισχωρήσουν βαθιά στο αμερικανικό σύστημα.

Οι Εφτά πληρώνονται αδρά, είναι η κορυφή του παγόβουνου και στην πραγματικότητα δεν νοιάζονται για τίποτα πέρα από την εικόνα τους. Δεν υπάρχει επ΄ουδενί για παράδειγμα αυτό που διακρίνει τον Captain America. Κανένας αλτρουισμός. 

Κάποια στιγμή ένας απ΄αυτούς σκοτώνει μια κοπέλα με τρόπο σαδιστικό και σοκαριστικό μπροστά στον φίλο της. Αυτός ο φίλος, ο Χιούι, θα γίνει ο πρωταγωνιστής μιας ιστορίας εκδίκησης που δεν θα φτάσει ως το τέρμα. Με έναν άνθρωπο που εκπαιδεύτηκε για να εκθέσει όλα τα άπλυτα των Εφτά, τον Μπίλι Μπούτσερ ελληνιστί Βασίλη Χασάπη, θα φτιάξουν μια ομάδα 5 ατόμων και θα κυνηγήσουν τους Εφτά και ό,τι υπάρχει από πίσω.

Για τον Χιούι και τον Μπούτσερ είναι καθαρά δίψα για εκδίκηση. Ένας από τους δύο θα δει ότι αυτό το μονοπάτι δε μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό. Ο έτερος θα βρεθεί μπροστά στο πιο μεγάλο σοκ της ζωής του που σχετίζεται με τη γυναίκα του που αγνοείται για 8 χρόνια.

Η σειρά παραγωγής του Amazon είναι τόσο καλή που αποδεικνύεται τόσο από αριθμούς όσο κι απ΄αυτή την εμπειρία που αναφέρθηκε στην αρχή. 9,1  στο IMDB, 81% στο Rotten Tomatoes και μια δεύτερη σεζόν που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία γυρισμάτων. Μια δεύτερη σεζόν που αναμένεται να έχει πολλές bloodbath σκηνές. Κι όλα αυτά για μια σειρά που κυκλοφόρησε πριν από 15 μέρες.

Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε πολλές σκηνές που σου μένουν. Όπως αυτή με το μωρό στο νοσοκομείο που κρατάει στα χέρια του ο Μπούτσερ και με αυτό σκοτώνει αυτούς που τον κυνηγάνε. Έχει επίσης αρκετές σπλατεριές δοσμένες με πολύ προσεγμένο τρόπο, ώστε να μη θεωρηθούν μη αληθοφανείς.

The Boys: Αν κουράστηκες με τους ήρωες που σώζουν τον κόσμο, αυτή τη σειρά πρέπει να την δεις

Σε επίπεδο προσώπων υπάρχουν αρκετοί για να εστιάσουμε επίσης. Από τον Σεθ Ρόγκεν που είναι ένας από τους παραγωγούς κι έχει κι ένα cameo, στον Καρλ Έρμπαν τον Έομερ από το Lord of the Rings, στον Τζακ Κουέιντ γιο του Ντένις και της Μεγκ Ράιαν και φυσικά στην Ελίζαμπεθ Σου, το κορίτσι του ΛαΡούσο στο Καράτε Κιντ, η οποία μπαίνει στα ραντάρ ως ο ορισμός του κούγκαρ και προσφέρει άκρατο ερωτισμό με την ερμηνεία της.

Πάνω απ΄όλους όμως είναι ο Άντονι Σταρ. Όχι τόσο σε επίπεδο ερμηνείας, αλλά γιατί ενσαρκώνει τον κορυφαίο villain που έχουμε δει σε σειρά, ίσως πάνω κι από τον Γουίλσον Φισκ. Στην περίπτωση του Φισκ ήταν ο Ντ’ Ονόφριο που τον ανέπτυσσε κιόλας. Στην περίπτωση του Homelander έχουμε ένα σενάριο που τα προσφέρει όλα στον ηθοποιό. Κι όσα κάνει ο Homelander έρχονται να γκρεμίσουν αυτή τη φράση στο πρώτο επεισόδιο για το ότι είναι ο μόνος αγαθός από τους Εφτά.

Το The Boys μπαίνει άνετα στα fan favorites των τελευταίων ετών και πιθανότατα να δώσει μια νέα κατεύθυνση στην απεικόνιση των superheroes σε τηλεόραση και σινεμά.