Nimic: Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Nimic: Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Ένα μικρό διάλειμμα με μια ταινία μικρού μήκους για τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου επιστρέφουν μετά από χρόνια στον κόσμο του μικρού μήκους και αυτή τη φορά το κάνουν με κρότο ισάξιο μιας ταινίας μεγάλου μήκους. Το Nimic δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Lobster ή από το Killing of A Sacred Deer.

Αυτές τις μέρες η ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας και από χθες κυκλοφορεί το πρώτο trailer. Απ΄αυτό είναι που παίρνουμε σαφείς πληροφορίες για το τι πραγματεύεται αυτή η ταινία 15 λεπτών από το επιτυχημένο δίδυμο.

Ο Ματ Ντίλον υποδύεται έναν τσελίστα που φαίνεται να ζει μια ζωή η οποία έχει χαρακτηριστικά ιδανικά, αλλά δεν είναι ιδανική. Γιατί τελικά καμία ζωή δεν είναι ιδανική βάσει των εξωτερικών της στοιχείων. Η μόνη ζωή που είναι ιδανική, είναι αυτή που νιώθεις συμβατός μαζί της, που δε νιώθεις ότι απέχεις ενώ σε τραβάει.

Με ζητήματα ένταξης και ύπαρξης καταπιάνεται το Nimic και τα προσφέρει στον θεατή χρησιμοποιώντας την απορία, το μυστήριο. Τοποθετεί τον τσελίστα σε ένα μετρό. Εκεί τοποθετεί και μια γυναίκα, την οποία υποδύεται η Δάφνη Πατακιά. Οι δυο τους κοιτιούνται έντονα. Μοιάζει σαν μια τυχαία συνάντηση βλεμμάτων και σωμάτων ανάμεσα σε τόσους άλλους.

Όμως η συνάντηση δεν τελειώνει εκεί. Η γυναίκα τον ακολουθεί μέχρι το σπίτι του. Εκείνος αρχίζει να φοβάται ότι θα εισβάλλει στη ζωή του χωρίς να γνωρίζει τι σκοπούς έχει. Είναι όντως έτσι τα πράγματα; Είναι αυτή που πάει να εισβάλλει στη ζωή του ή μήπως συμβαίνει το ανάποδο;

Αυτό το ερώτημα μένει αναπάντητο, κάτι που ούτως ή άλλως το αναμένει κανείς από Φιλίππου και Λάνθιμο. Μήπως στην πραγματική ζωή απαντάται ποτέ το ερώτημα στον καθένα για το αν ανήκει όντως εκεί που βρίσκεται;

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)