Nightmare Alley: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα κάνει το reboot μιας θρυλικής ταινίας από το 1947
Βρείτε μας στο

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Scary Stories to Tell In The Dark που επαναφέρει τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σε ένα καθαρό horror, δίχως συμπιλήματα με love stories και συμβολισμούς.

Γι΄αυτό όμως έχουμε μιλήσει και θα μιλήσουμε όταν έρθει και η ώρα της προβολής του. Τώρα ο ντελ Τόρο μπαίνει στο μικροσκόπιο μας γιατί χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι έχει αναλάβει να κάνει το reboot του Nightmare Alley. Όσοι δεν την ξέρετε την ταινία, μη νιώσετε άσχημα, ούτε εγώ την ήξερα.

Θα ήταν δύσκολο μιας και προβλήθηκε πρώτη φορά πίσω στο 1947. Δεν χρειάζεται όμως παρά μια μικρή αναζήτηση για να καταλάβει κανείς ότι μιλάμε για ένα από τα διαμάντια του αμερικάνικου σινεμά, όχι μόνο εκείνης της δεκαετίας, αλλά εν γένει του πρώτου μισού της ζωής της 7ης τέχνης. Ένα γεμάτο 100% στο Rotten Tomatoes τα λέει όλα.

Το Nightmate Alley είναι ακροθιγώς στο ρεπερτόριο του Μεξικανού σκηνοθέτη, αφού δεν είναι με τίποτα horror, αλλά έχει στοιχεία θρίλερ, αν και ο χαρακτηρισμός που του ταιριάζει είναι το νουάρ. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο πάντως κατέστησε  σαφή την διάθεση του να κάνει το reboot μια ξεκάθαρα R-Rated ταινία, όπερ σημαίνει πως θα είναι έντονη και πάρα πολύ σκοτεινή. Δεν θα έχει υπερφυσικά στοιχεία, όπως τόνισε, αλλά αυτό δεν αφαιρεί καθόλου από τις προσδοκίες.

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Στάντον Καρλάιλ σε έναν περιφερόμενο θίασο ή καλύτερα ένα freak show, και πιο συγκεκριμένα την επαφή του με την ιδιαίτερη σχέση της ηθοποιού Μαντεμουαζέλ Ζίνα και του αλκοολικού Πιτ. Ο Σταν θεωρεί ότι με το νούμερο του επί σκηνής έχει πιάσει πάτο και η ζωή του δεν μπορεί να πάει χειρότερα.

Όταν ο Πιτ πεθαίνει, η Ζίνα θα απλώσει τα δίχτυα της στον Στάντον, ο οποίος θα θελήσει να γίνει μια μεγάλη περσόνα του θεάματος και θα τα καταφέρει εκμεταλλευόμενος την ώθηση από τη σχέση του με τη Ζίνα και μαγεύοντας την πόλη του Σικάγο με το προσωνύμιο Ο Μεγάλος Στάντον.

Μοιάζει να περιπλέκει η ταινία τη μεγαλομανία μιας σταρ με την ακατάσχετη φιλοδοξία ενός ανθρώπου να ξεφύγει από την πεζή ζωή και να γίνει ένας αστέρας μεγαλύτερος. Η σύγκρουση δύο ματαιόδοξων ανθρώπων ειπωμένη υπό ένα πιο σκοτεινό πρίσμα, αφού και οι δύο δείχνουν τη διάθεση να βγάλουν τον έτερο από τη μέση. Όλα τα τερατώδη ένστικτα της ανθρώπινης ψυχής παύουν να καταπιέζονται και βγαίνουν έξω. Το freak show αφορά κατ΄ευφημισμόν την εξωτερική εμφάνιση εν τέλει και απευθύνεται κυρίως στην εσωτερική.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Στην πρωτότυπη εκδοχή είχαν πρωταγωνιστήσει ο Τάιρον Πάουερς και η Τζόαν Μπλοντέλ, ενώ  η σκηνοθεσία ήταν του Έντμουντ Γκούλντινγκ και το σενάριο του Τζουλς Φέρτμαν. Τώρα τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ντελ Τόρο και θα έχει υπό την καθοδήγηση του πολλά σημαντικά ονόματα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα υποδυθούν τη Ζίνα και τον Στάντον αντίστοιχα, ενώ η Ρούνι Μάρα, ο Ρίτσαρντ Τζένκις που ήταν και στο Shape of Water, η Τόνι Κολέτ, ο Μάικλ Σάνον (επίσης στο Shape of Water) και ο τρομερός Γουίλεμ Νταφόε θα τους πλαισιώσουν. Η παραγωγή συζητάει επίσης με τον Ρον Πέρλμαν. Ο Ρον Πέρλμαν ήταν άλλωστε αυτός που έδωσε πίσω στο 1992 το βιβλίο του Λίντσεϊ Γκρέσαμ στον ντελ Τόρο.

Πρόκειται για το ομώνυμο βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η πρωτότυπη εκδοχή του Nightmate Alley, αλλά είχε αρκετά σημεία που ξέφυγε. Ο ντελ Τόρο θα μείνει πιο πιστός στο βιβλίο και θα επιχειρήσει να αποτυπώσει όλο το τερατούργημα της ανθρώπινης ψυχής χωρίς συμβολισμούς με τέρατα που βλέπει μόνο αυτός που τα φέρει στην ψυχή του.