Motherless Brooklyn: Ο Έντουαρντ Νόρτον ξαναβάζει την καριέρα του στο σωστό δρόμο [trailer]
Βρείτε μας στο

Αν ρίξουμε ένα βλέφαρο στην κινηματογραφική πορεία του Έντουαρντ Νόρτον την τελευταία δεκαετία, θα βρούμε πολλά αξιόλογα πράγματα. Σε κανένα όμως δεν ήταν η αιτία που κατέστησαν αξιόλογα. Ήταν απλώς ένα στοιχείο και τίποτα περισσότερο.

Το Birdman, οι δύο τελευταίες ταινίες του Γουές Άντερσον (Grand Budapest Hotel, Isle of Dogs) δεν ήταν οι ταινίες και κατ΄επέκταση οι ρόλοι που θα του επέτρεπαν να δείξει το ποιος είναι. Ίσως λίγο στο Birdman να είχε μια μεγαλύτερη ευχέρεια. Το Collateral Beauty δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να το κρίνουμε.

Εν πάση περιπτώσει, τίποτα δεν ήταν αντάξιο του και ο ίδιος δεν στάθηκε αντάξιος του ταλέντου σε αυτή την δεκαετία. Κι αυτό δεν το αναφέρουμε με κακόπιστη κριτική. Άλλωστε, ο καθείς ορίζει τα θέλω του.

Τα θέλω του Έντουαρντ Νόρτον φαίνεται πως ήταν από χρόνια στο Motherless Brooklyn. Από το 1999 για την ακρίβεια, όταν και κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τζόναθαν Λέθεμ. Ο Νόρτον ήθελε να το μεταφέρει στο σινεμά, αλλά για διάφορους λόγους δεν καθόταν μέχρι το 2014. Τότε φάνηκε να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Και πάλι, χρειάστηκαν 5 χρόνια για να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό. Το Motherless Brooklyn είναι πια έτοιμο και θα παρουσιαστεί στα δύο επόμενα μεγάλα φεστιβάλ, αυτό στο Τορόντο και αυτό στη Νέα Υόρκη. Αρχές και τέλη Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Στην ταινία ο Νόρτον υποδύεται τον Λάιονελ, έναν ντετέκτιβ που πάσχει από σύνδρομο Τουρέτ. Στην ουσία την όλη δουλειά την κάνει ο συνεργάτης του, ο Φρανκ. Ο Φρανκ είναι και φίλος του Λάιονελ, προσπαθεί να τον βοηθά και να τον στηρίζει. Όταν ο Φρανκ δολοφονείται, ο Λάιονελ θα πρέπει να σταθεί μόνος του στο σκοτάδι και να βρει τον δολοφόνο.

Ο Νόρτον, εκτός από πρωταγωνιστής, είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο ουσιαστικά. Στο καστ βρίσκονται επίσης πολλά σημαντικά ονόματα: Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ Νταφό, Λέσλι Μαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Μπόμπι Καναβάλε, Ίθαν Σάπλι, Μάικλ Γουίλιαμς

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου.