Το νέο trailer του Joker πιστοποιεί ότι ο Χοακίν Φοίνιξ κάνει ερμηνεία καριέρας
Βρείτε μας στο

Ο ρόλος του Joker είναι ένας ρόλος που φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τεράστιο βάθος και πολυπλοκότητα. Για να καταφέρει ένας ηθοποιός να τον ενσαρκώσει σωστά, θα πρέπει να κάνει μια ανακατανομή στην ψυχή του.

Όταν μάλιστα έχει στο μυαλό του ότι θα υπάρχει σύγκριση με τους άλλους που έκαναν τον Joker δικό τους, τότε θα πρέπει να διευρύνει το κορμί του σε απίστευτο βαθμό. Μια διαδικασία που θέλει κι ένα ταλέντο από δω μέχρι τη Γκόθαμ.

Κι ο Χοακίν Φοίνιξ έχει αποδείξει ότι έχει τέτοιο μέγεθος ταλέντου. Ό,τι κι αν έχει αποδείξει όμως, αυτό που βλέπουμε στο δεύτερο trailer της ταινίας, είναι παραπάνω από αριστούργημα, παραπάνω απ΄όλα τα υπερθετικά επίθετα. Θα έπρεπε να υπάρχει ο θετικός, ο συγκριτικός, ο υπερθετικός και ο Χοακίν Φοίνιξ.

Είτε με το βαμμένο πρόσωπο είτε όχι, είτε με το πλατύ χαμόγελο είτε όχι, μιλάμε για μια απόδοση που θεωρείται απίθανο να μην σβήσει, έστω και για λίγο, όποια άλλη εκδοχή Joker έχουμε δει. Μη σας πούμε ότι θα σβήσει και το τζόκερ.

Είναι από τις ταινίες που όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον πρωταγωνιστή. Που η δική του απόδοση μπορεί να κρίνει τα πάντα στην ταινία. Ακόμα και τεχνικά στοιχεία. Ακόμα και η πολύ καλή σκηνοθεσία που φαίνεται να έχει κάνει ο Τοντ Φίλιπς, δε θα μπορούσε να αναγνωριστεί χωρίς μια ερμηνεία που να τρυπά κάθε βάθος.

Ο Φοίνιξ γεννά στην ουσία έναν άλλο εαυτό και τον καθοδηγεί σαν μαριονετίστας. Μόνο έτσι μπορεί να αποδεχτεί το δικό μας κοινό μάτι αυτό που διαφαίνεται στο trailer. Δε μπορεί να βγει τέτοιο αποτέλεσμα μόνο με τη θέληση του μυαλού. Όχι. Αδύνατον.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας