Ενήλικοι στην Αίθουσα: Ο Χρήστος Λούλης είναι πιο Γιάνης Βαρουφάκης κι απ΄τον Βαρουφάκη στο trailer
Βρείτε μας στο

Η τέχνη του σινεμά είναι η προσπάθεια να πεις μια ιστορία χιλιοειπωμένη, αλλά φωτίζοντας μια διαφορετική οπτική. Πάνω σε αυτή τη λογική ο Κώστας Γαβράς δόμησε το Ενήλικοι στην Αίθουσα, την ταινία του που εστιάζει στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι θυμόμαστε το 2015, όλοι ζήσαμε τη διχόνοια και το φόβο μέχρι τελευταία στιγμή να αποφευχθεί το κακό. Αυτές τις μέρες «ζωντανεύει» το μυαλό μας το Ενήλικοι στην Αίθουσα, απλώς το κάνει από την οπτική του Γιάνη Βαρουφάκη. Κάτι που, αν το δει κανείς ως εξωτερικός παρατηρητής, κι όχι με το θυμικό του Έλληνα, θα του φανεί ως πολύ γοητευτικό. Ένας αμετανόητος ιδεολόγος. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από τα λίγα δευτερόλεπτα του trailer.

Εκεί όπου βλέπουμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ως Αλέξη Τσίπρα και τον Χρήστο Λούλη ως Γιάνη Βαρουφάκη. Ο δεύτερος είναι που ανεβάζει επίπεδο όλη την ταινία κατά τα φαινόμενα, αφού είναι απίστευτα πιστός στον ρόλο. Σε βαθμό που αν κλείσεις τα μάτια, δεν αναγνωρίζεις αν ακούς τον Λούλη ή τον Βαρουφάκη.

Και σε αυτό η επιτυχία ανήκει 50% στον Γαβρά που διείδε το ταίριασμα του ηθοποιού με τον ρόλο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Λούλη που ερμηνεύει εξαιρετικά.

Το Ενήλικοι στην Αίθουσα θα βγει στις αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την Odeon.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς

Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέµης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Φιλική Συμμετοχή: Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς

Παραγωγή: Μισέλ Ρέι Γαβράς και Αλεξάντρ Γαβράς

Συμπαραγωγή: Μπραχίμ Τσιούα και Μάνος Κρεζίας

Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης

Μοντάζ: Κώστας Γαβράς και Λάμπης Χαραλαμπίδης